Sayfa 57/1200 İlkİlk ... 7475556575859671071575571057 ... SonSon
Arama sonucu : 9598 madde; 449 - 456 arası.

Konu: Orta uzun vadeli (Boğa) hedefe kadar disiplin

1.  Alıntı Originally Posted by Boom Yazıyı Oku
    Bu da uzaktan gorunum,...

Alcalan trendde olduguna inanmiyorum, dusen kanallari nasil kirmis, alttan ustten carparak nasil yataya sarmis ve hatta canak dibinden yukari dondurmus... 3 yillik dip calismasi dibi goruldugu gibi 1.79 ama oralara gidecegine inanmiyorum kendi sahsi gorusum olarak, bu da kimseyi baglamamli...

Not: Yukardaki pembe "gap i gordunuz umarim

Park madencilik bugun iyi hacim devamı gelir mi acaba

2.  Alıntı Originally Posted by Sacrosanct Yazıyı Oku
    Yine yakalamışsın has oğlanı :D

Grafik ve yorum içinde teşekkür ediyorum dostum iyiki varsın.

Hoşgeldin dostum.

Biraz dinlenme iyidir iyi.

:D teşekkür ediyorum.

Analizlerini bekliyorum.

Dün gibi hatırlıyorum.

Çok ekran takibi insanı maldan indiriyor hata yapmasını sağlar.

Benim dediğimi yapın yaptığımı yapmayın. :D

Ben aralık dibinden beri full mal ile buralara geldim. çok hisse değiştirdim. ara sıra nakitlere geçtim.

Tek tam anlamı ile taşıdığım kağıt Petkm oldu. Petkimde ekranı kapat uygulaması yaptım. Diğerlerinde pek olmadı o iş. :D

Biraz trgyo ile trkcm da yaptım.

Diğerleri paso alsat :D :D

Bak dostum sana kitaplara geçecek bir öğüt vereyim. Bu söyleyeceğim şey hep kulağında küpe olsun. Sakın yanlış anlama insanlara nasihat verecek bir mertebede değilim. Sen samimi bir arkadaşsın sana söylüyorum :D.

Rally'lerde kazanmanın tek yolu bir başka hesapta 3-4-5 duruma göre belki daha fazla hisse tutup hiç alsat yapmamaktır.

Ben bunu başımdan geçen 3. rally den sonra öğrendim. Sen hayatında kaç rally gördün bilemem ama bu işler yaşayarak öğreniliyor. Bu rallyde edindiğin tecrübeleri 2. yada 3. rally de uygularsın ilerde.

Çünkü en tecrübeleli trader bile bir yerde pes eder ve maldan iner. maldan inmemek için rally yi sonuna kadar yaşamak için alsat yapılmayan bir diğer hesaba mutlaka ihtiyaç vardır. Çünkü afedersin insanın götü kalkıyor. Bütün hepsinden alacam diyosun, yok onu satayım onu alayım diyosun. sonra bir yerde disiplinden kopuluyor.

Benim bu topiği açmamdaki en büyük etmen kendimi disipline etmek istememdir.

Allahıma şükür o disiplini edindim. ( Portföyün belli bir kısmı ile)

Herkese tavsiyem bunu edinmeleri. Ama kim olursa olsun mutlaka bir yerde film kopuyor bunu çok gördüm ve yaşadım.

Önemli olan filmin koptuğu yerde portföy olarak en az hasarla bunu atlatmaktır.

bizim gibi 1.70'lerden alsa idin unutabilirdin üstad.

Yeni maliyet, borsanın ve doların geldiği konum karelin zirveye gidip geri dönmüş olması senin malda durmanı zorlaştıran etkenler.

Ne demişler borsada önemli olan maliyet, maliyet ne kadar aşağıda kalırsa unutup bekleme olayı o kadar kolaylaşıyor.
    valla ben maliyetim dusuk olsada kareli alip unutmam tabii kisisel tercihtir fakat bence al unutluk bi hisse degil asla ...

bu arada bu aksam yazdiklariniza yuzde yuz katiliyorum bu ogutleri dinleyen kazanir ...

ve cok dogru soylediginiz birsey daha var... ne kadar soylersek soyleywlim kisi kendi deneyimlemeden bazi seyleri icsellwstiremiyor ...

3. bunları 1 ay önce neden yazmadın

4.  Alıntı Originally Posted by Sacrosanct Yazıyı Oku
    Tabiki her hissenin belli bir lot miktarı var.

Bu çok önemli bir husus. Acemi arkadaşlar bunları bilmeden dalarlar sonrada vay efendim ben aldım düştü ben sattım çıktı.

Öyle lönk diye hisseye girilmez. lönk diyede satılmaz. önce hisseyi tanırsın biraz işlem yaparsın. huyunu suyunu derken işlemlere başlanır.

Ben mesela bütün kağıtları tanırım. hangi kağıt ne kadar lotla girilir nasıl çıkılır zaman bize o tecrübeyi öğretti çok şükür.

Ama bazı zamanlar olur xxx hisse dipte hacimsiz iken aldığınız lot kağıda ağır gelebilir. Ama hisse öyle fiyatlara giderki, işlem hacmi attar derinlik artar o kağıt dipte iken aldığınız yüksek lot bir bakmışsınız çerez oluvermiş.

Bunun örneklerini çok yaşadık.

Ama tabi bu konuda bilinçlenmek şart.
    nasıl yani şimdi üstad 5bnlot aslan alınmaz mı iyi akşamlar cümletten cebi yaptım modem dağ başında malüm fatura haşırt oli akşamları 10 dk giriyom işte gıpraşamayöm de yarın ist olucam inş herkeze bol kazançlar
    bilmeden yazma düşünmeden konuşma.......

5. Dolar 2-3 ay önce nasıl zirveler yaptıysa ,
    Şuanda aynısını endeks yapıyor .
    Endeks te ve tahtalarda temel arayanlar bence boşuna aramasın.
    Çoğu kağıt 1 ve 5 senelik çanaklarına gitti veya devam ediyor.
    Trend değiştiren tahta çok nadir.
    İşte öyle bir zaman gelecekki tahvil faiz leri ralliye kalkacak sıra ona gelecek
    enflasyon 2 haneye çıkmış,
    işsizlik uçmuş,
    etrafındaki komşularla hep kavga .
    Avrupa ile hep kavga ,
    ihracat rakamları yerlerde ,
    rezervler yerlerde ,
    taze para girişi tırt ,
    e nasıl yükseliyor bu borsa diyorlar
    Bugun piyasda konuşulan varlık fonları hikayesi
    E bunun içinde yabancı 1,5 milyar dolarlık hisse almış diyorlar oda herhalde Başkanlık la ekonomi uçucak diyor siyasetçiler onlarda bu yüzden alıyor herhalde.
    İşin özü para kazandıkmı kazandık bu ne olduğu belli olmayan endekste , kazanamayıp hırs yapanlar bu satten sonra daha dikkatli hamle yapması gerektiğini düşünüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by bulut1-53 Yazıyı Oku
    Dolar 2-3 ay önce nasıl zirveler yaptıysa ,
    Şuanda aynısını endeks yapıyor .
    Endeks te ve tahtalarda temel arayanlar bence boşuna aramasın.
    Çoğu kağıt 1 ve 5 senelik çanaklarına gitti veya devam ediyor.
    Trend değiştiren tahta çok nadir.
    İşte öyle bir zaman gelecekki tahvil faiz leri ralliye kalkacak sıra ona gelecek
    enflasyon 2 haneye çıkmış,
    işsizlik uçmuş,
    etrafındaki komşularla hep kavga .
    Avrupa ile hep kavga ,
    ihracat rakamları yerlerde ,
    rezervler yerlerde ,
    taze para girişi tırt ,
    e nasıl yükseliyor bu borsa diyorlar
    Bugun piyasda konuşulan varlık fonları hikayesi
    E bunun içinde yabancı 1,5 milyar dolarlık hisse almış diyorlar oda herhalde Başkanlık la ekonomi uçucak diyor siyasetçiler onlarda bu yüzden alıyor herhalde.
    İşin özü para kazandıkmı kazandık bu ne olduğu belli olmayan endekste , kazanamayıp hırs yapanlar bu satten sonra daha dikkatli hamle yapması gerektiğini düşünüyorum.
    bence yanlis dusunuyorsunuz.... endeks su anda dolarin zirvelerde gezdigi herkesin dolar konustugu konumda degil .... daha o seviyelere gelmedi ....

diger siyasi tartismalari ise bu forumda gormek ygercekten hosuma gitmiyor ve sanirim yalnizda degilim .

bence sacro bu topigin altyapisini harika olusturmus ve cok kaliteli ilerliyor....

bence birakalimda burasi bir teknik paylasim topigi olarak kalmaya devam etsin ...

7. Sayın üstadlarım kusura bakmayın öncelikle,bu forumda teknik analiz konuşuluyor ama ben hala grafik işini çözemediğinden grafik koyamıyorum maaselef.sadece şunu sormak istiyorum.doas ema 200ü kıramadı bir türlü,çok agresif hareketler yapmaya başladı son günlerde,15temmuzdan beri hunharca satan citi son birkaç günde yaklaşık 3milyon lot topladı.acaba zamanı gelmedi mi?grafiği bu durumu destekler mi acaba?şimdiden herkese teşekkür eder,iyi geceler dilerim. Benim gibi acemi birinin demesiyle de kesinlikle kimse al-sat yapmasın.

8. Sancaktepe bel. Baskani facebook adresinden yayinlamis.7 mart saat 17 sularinda.acaba orge is aldimi bu ihaleden.

LG-H960 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazdıklarım Ve Çizdiklerim sadece beni bağlar.Yatırım tavsiyesi değildir,olamaz...

Sayfa 57/1200 İlkİlk ... 7475556575859671071575571057 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •