Sayfa 57/1015 İlkİlk ... 747555657585967107157557 ... SonSon
Arama sonucu : 8116 madde; 449 - 456 arası.

Konu: Viop LIX

1. Sabah düşündüm eğitimli veya akıllı veya zeki insan nasıl yetiştirilir.

Şuna kanaat getirdim zeki adam yetiştirmek için vicdansız ebeveyn olmak gerekiyor. Sürekli karşılaşılan zorluklar kişiyi sürekli uyanık olma ve tehlikeleri düşünmeye itiyor.

Oysa insan fırsatları değerlendirmek üzere yetiştirilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Sende mi içtin dayu nasıl bir halüsinasyon hali bu.
    ya ne içmesi... ne halüsinasyonu

bizimkisi Allah vergisi

bazen olsa yırttıydık olum

3.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    gün içi işlemler bölümündeki kar zarar. istediğim kar zarar bölümü değil

sanırım orası gün başı maliyetinide ekliyor çıkarıyor ve gün içine ekliyor. oradan hesap ediyor kar zarar. o nedenle hatalı

bana gün içindeki lazım ki o nedenle soruyorum zaten. sizin kurumdada bunu çıkarabileceiğinizi sanmıyorum.

kendiniz ya excell vs yollarla hesaplamanız lazım.

neyse
    Hatanın sebebi o attığın ekranda yapılan hesaplamalarda 1 komisyon yok( olsa da mesela herkesin komisyonu farklı ama o hesaplamada binde 2,1 ya da 10 binde 21 kesilerek hesaplanıyor olmalı) 2 gün başı elinde olan menkulün maliyeti oradaki hesaplamalara dahil değil.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Doğal gaz petrol vs bulununca borsada artış beklenir.

Arkasındayız denilen biri gidip de yanında çalışan biri süpriz şekilde geliyorsa milletin asabı bozulur.

Ben galiba yazdım o zaman açık isim belirtilmedi, muğlak bir şekilde dedikodular eleştirildi.

Seçimlere kadar İsmet Abi formülünden vaz geçildi.

TV'de ilk anket sonuçları geldi dendiğinin ertesi günü gönderilmesi manidar.
    Benim anketlerden haberim yok önemi de yok. Şu an iktidar ankarayı ve istanbulu kaybedeceğini bilse bile yine de bazı ekonomik politikaları değiştirmesi ya da ödün verebilmesi mümkün değil. Hepimiz buradayız günü vakti gelince ne demek istediğimi iş işten geçince herkes görecek. Bu yazımı dikkate alın. Demem o ki hiç bir şartta bir nebati vakası daha olamaz...... Nokta.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Hatanın sebebi o attığın ekranda yapılan hesaplamalarda 1 komisyon yok( olsa da mesela herkesin komisyonu farklı ama o hesaplamada binde 2,1 ya da 10 binde 21 kesilerek hesaplanıyor olmalı) 2 gün başı elinde olan menkulün maliyeti oradaki hesaplamalara dahil değil.
    yanlışınız var.

satış fiyatın alış fiyatından yüksek olduğu ekranada bakıyorum. gün içi eksi yazmış .diyor.

komisyon onbinde 5. hesaba katacak bir tutar değil şimdilik. katsamda yine zarar etmesi mümkün değil.

ama zarar gösteriyor.

abi başkası yapsa neyse de... sen bari yapma

katlamalı gidecen: çünkü hergünün %lik farkı bir önceki günün kapanışına göre hesaplanır

Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    8+3+5+7+1 = 24

2,4 * 6 = 14,4

portföy 1,44 = % 144 büyür.

100 tl 244 tl olur. saat başı gelen karlarıda ilave edersen hesap işi karışıyor anuite hesabının saat başı gelen kar Uzay hesabına giriyor

6 kaldıraçtan fazlası yok tüm hepsinin ortalaması 6 kaldıraç çıkıyor PSR teminat hesaplamasından sonra.
    ırzına geçtin resmen vadelinin

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    Pazartesi akkız vadeli eksi 3 açsa
    Tahta boş olsa
    Eksi 8 e full lönk yazsam
    Çizse aşağı
    Mallar gelse
    Akşam kapanış +3
    +5 salı
    7 çarçamba
    1 perçembe
    Tavan ��cuma
    Ne senaryo bea... fortföy ×3
    cuma kapanış 100 tele
    pazartesi...mal gapma... 92 tele... kapanış 103
    salı... 103*1,05=108,15
    çarçamba... 108,15*1,07 =115,72
    perçembe...115,72*1,01 =116,87
    cuma...116,87*1,10=128,55

maliyet 92... satış... 128,55... kar 36,55 tele

kar/ maliyet... 36,55/92 = %39,7

vadelide %16-17 lerde portföy katlarsın (senim dediğin 6 kaldıracın diğer bir söylemi )

92*1,17 = 107,64... portföy*2 mi ? 2

107,64*1,17=125,94... bi daha geldi... portföy*3 etti mi ? etti

128,55 e kadarlık kısmınıda saymıyom...

7.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    yanlışınız var.

satış fiyatın alış fiyatından yüksek olduğu ekranada bakıyorum. gün içi eksi yazmış .diyor.

komisyon onbinde 5. hesaba katacak bir tutar değil şimdilik. katsamda yine zarar etmesi mümkün değil.

ama zarar gösteriyor.
    Çünkü dünden elinde kalan menkulü % 1 karla sattın o menkul gitti tavan oldu ; eğer o attığın ekranda o menkulün günlük neti sıfır değilse aslında elinde bin lotun var ama gün içi o işlemi açık yapmışsın gibi hesaplayıp % 9 zarar yazıyor. Sebebi bu.

Gün içi neti sıfır olan menkulünde kar/zarar a ödediğin komisyon dahil değil.

Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Açılışı bilmem de kapanışta gomecekler bence. Kim alır bizim malı 3 dolardan?
    3 dolar pahalı diyorsun yani. 2013 te 5dolar civarı olan endeks ABD 10 senelik enflasyon ile 6 dolar olmalı ki anca başabaş olsun. Bugün kur 30 desen endeks 6 dolardan 17000 olmalı. Daha dolar artışı yok. Üzerine kar yok. Ölücüyüz galiba …

Sayfa 57/1015 İlkİlk ... 747555657585967107157557 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •