24 Mayısta talimat verdiğim yabancı fonlar taa yarın alınacak; yine dün talimat verdiğim yabancı fonlar yarın alınacak.
Muhtemelen yurtdışında bir tatili kaçırdım. Bilgisi olan var mı?
24 Mayısta talimat verdiğim yabancı fonlar taa yarın alınacak; yine dün talimat verdiğim yabancı fonlar yarın alınacak.
Muhtemelen yurtdışında bir tatili kaçırdım. Bilgisi olan var mı?
Merhaba. Mutlak getirili hisse yoğun fonlar HDA gibi mi işliyor - yoksa tam arbitraj değil de normal hisse alım satımı ile de mi kar etmek istiyorlar?
Mevduat getirisini biraz artirmak icin yarısı ile Ipb düşünüyorum, %30yerli %25yabanci hisse taşıyor, risk değeri 6, fikrinizi almak isterim, teşekkürler
Tam nasıl davrandıklarımı bilmiyorum ama bu aralar benim de merak ettiğim, takibe aldığım bir konu bu.
Bence, yüklü miktar taşıdıkları hisse pozisyonlarını viop shortlarla dengelemeye çalışıyorlar.
1-Getirileri arbitraj fonları ile benzer(biraz üstü)
2-HMG ve MGH fonlarının son dağılımlarında neredeyse taşıdıkları hisse pozisyonları kadar viop short taşıdıkları görünüyor.
3-Son vergi değişikliklerinden sonra(bunlar stopajsız), PPF'lere alternatif olabilir belki diye takip ediyorum
Takip ettiklerim(Kıyaslama amaçlı)
FON GG 1A 3A 6A 1Y AC5 0.3356 3.8 12.7 29.3 67.7 HDA 0.1438 4.3 14.0 22.2 0.0 HDK 0.2365 4.4 12.1 24.0 0.0 IRV 0.0800 5.7 14.4 28.2 62.2 HMG -0.5069 5.8 16.6 32.1 70.9 MGH -0.1808 7.5 0.0 0.0 0.0
Arbitaj fonları hisse bazlı hareket yapıyor.
Yani spot hisse alıp karşılığında kaldıraçlı hisse şortlayıp getiri elde etmeye çalışıyor.
Mutlak getiri hedefli fonlar ise getirisi iyi olacağını düşündüğü hisselerden spotta portföy yapıyor.
Karşılığında kaldıraçlı endeks şortluyor.
Getiriyi spot hisselerinin performansından sağlıyor.
Endeks şortlar inişi de çıkışı da dengeliyor.
Yılbaşından beri taşıyorum, portföyün 3/4'ü, PPF taşımaktansa bu fonda tutuyorum. Yerliyi azaltıp Yabancıyı arttırdığını sizin mesajınızdan sonra fark ettim, Nisan'da çok daha fazla yerli taşıyorlardı. Tufan Bey yaz döneminde BİST'te patinaj beklediğini belirtmişti, buradaki yatay dönemde getiriyi çeşitlendirmek istemiş olabilirler.
Değişikliklere iyi adapte oluyor bu fon, bence hisse fonları kadar da riskli değil, o yüzden en azından yıl sonuna kadar portföyümdeki ağırlığını korumayı planlıyorum.
Yer İmleri