Sayfa 574/1027 İlkİlk ... 74474524564572573574575576584624674 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 4,585 - 4,592 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. https://youtu.be/Cyc72bW-QyQ

HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. https://youtu.be/73iYrt6tJHw
    Bu olayda unutulmaz...
    Yerel saat ile 16.05 civarı dealer aradı "D. T. M. e bir uçak çarpmış piyasaya satış geliyor portföyü ne yapacağız" dedi
    O gün özel sebeplerden dolayı piyasa dışındayım ve İnternet, habere ulaşacağım bir yer yok.Seansta yanlış hatırlamıyorsam 16.30 da kapanış.

Panik yapma ne olduğunu araştır dedim. 15 dk sonra bir uçak daha çarpmış..dealer aramış son dakikalar ulaşamamış ( bulunduğum yerde şebeke sorunu mevcut.. Aksilik bazen üst üste gelir) Biz ne olduğunu anlayamadan piyasa kapandı... Ertesi gün malum..
    Bu krizler piyasanın tuzu biberidir.. Bazılarına fırsat bazılarına son dur.. Ama oyun bitmez Piyasa döngüsü nde döner.. Evet bir kriz var ama piyasada var.. Fiyatlanıyor sadece... Bol kazançlar
    hakuna matara....memento mori.

3. Nacizhane fikrim.. Burada bakan, başbakan rölü üstlenmek yerine...Siyasi analizler, Yatırımcı psikolojisi, algı yönetimi, sabır testleri, piyasa okuma nirengi, duygu kontrolü gibi kavramları öğrenmek geliştirmek daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Saygılar
    Son düzenleme : thejackalav.; 09-06-2018 saat: 19:03.

4.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    2001 yılında çok ciddi bir kriz yaşamıştık. aynen 1994 yılındaki gibi.
    her ikisinde de şimdiki gibi TL'de değil dövizde girmiş ve şahsi olarak mağdur olmamıştım.
    Birinde Çiller, birinde Ecevit başbakandı.

Aslında her ikiside Özal politikalarının bedelini ödemişti.

Ancak bu krizler ekonomik krizlerdi. cari açık yüksek faiz yapısal durumlar

Ama Ecevit deyince tüm emekçilerin saygı duruşuna geçmesi gerekir.... neden ?????

Ecevit'den önce bordrolular için vergi dilimleri % 25 ile başlıyordu. 30 - 35 diye devam ediyordu.
    Ecevit, işadamları %15-20 vergi verirken, bordrolular için bu kabul edilemez dedi. Ne yaptı ?

Vergi ilk dilimini % 15, sonraki dilimleri % 20 ve % 25'e çekti.
    Bu, çalışanlar için gerçek bir reformdu.
    Her yıl, bordrolular, halen Ecevit sayesinde yılda en az 3000 - 4000 TL daha çok maaş alıyorlar (şükranla analım)

Şu an durum 15-20-27 ve baremler artırılmıyor. Daha nisan ayında % 27 baremine giriliyor.
    Buda mevcut iktidarın bordrolulara bakış açısı. (az kalsın 15-20-30 yapacaklardı son anda vazgeçtiler)
    Sn. İzmut 94 krizi benim büyük yara aldığım krizlerden biridir. Toy duk. Tamamen TL de yakalanmıştım ve krizden üç ay önce 23.000 mark bozdurup araba almıştım.. o zamanlar otomobilin parasını yatırır 3 ay sıra beklerdin..arabam gelmeden kriz gelmişti.. Ama bana piyasaya duygusuz bakmayı öğreten bir krizdir..

5. Neyse meydanı boş bulduk ayrıca yazasım varmış herhalde.. Rahatsızlık vermedim umarım.. İyi hafta sonları dilerim..

6.  Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    https://youtu.be/73iYrt6tJHw
    Bu olayda unutulmaz...
    Yerel saat ile 16.05 civarı dealer aradı "D. T. M. e bir uçak çarpmış piyasaya satış geliyor portföyü ne yapacağız" dedi
    O gün özel sebeplerden dolayı piyasa dışındayım ve İnternet, habere ulaşacağım bir yer yok.Seansta yanlış hatırlamıyorsam 16.30 da kapanış.

Panik yapma ne olduğunu araştır dedim. 15 dk sonra bir uçak daha çarpmış..dealer aramış son dakikalar ulaşamamış ( bulunduğum yerde şebeke sorunu mevcut.. Aksilik bazen üst üste gelir) Biz ne olduğunu anlayamadan piyasa kapandı... Ertesi gün malum..
    Bu krizler piyasanın tuzu biberidir.. Bazılarına fırsat bazılarına son dur.. Ama oyun bitmez Piyasa döngüsü nde döner.. Evet bir kriz var ama piyasada var.. Fiyatlanıyor sadece... Bol kazançlar
    ben o gün izinliydim. tv'de birinci uçağın çarptığı haberleri çıkınca biraz düşündüm ve bunun bir kaza olamayacağına karar verdim. dolayısıyla ikinci uçağı beklemeye başladım. ikinci uçağın çarpışını canlı seyrettim. o zamanlar fazla bir param olmadığı için izlemekten başka yapacağım bir şey de yoktu...
    yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Sn. İzmut 94 krizi benim büyük yara aldığım krizlerden biridir. Toy duk. Tamamen TL de yakalanmıştım ve krizden üç ay önce 23.000 mark bozdurup araba almıştım.. o zamanlar otomobilin parasını yatırır 3 ay sıra beklerdin..arabam gelmeden kriz gelmişti.. Ama bana piyasaya duygusuz bakmayı öğreten bir krizdir..
    ben de 2000 aralık'ta araba almıştım. araba almadan önceki tüm birikimim dolardı. 2001'de kriz çıktı ve dolar zıpladı. benim için biraz şanssız bir dönemdi...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 574/1027 İlkİlk ... 74474524564572573574575576584624674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •