Sayfa 579/961 İlkİlk ... 79479529569577578579580581589629679 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 4,625 - 4,632 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    neden avro ya çevrilmiş acaba...

3.  Alıntı Originally Posted by kızılyıldız Yazıyı Oku
    neden avro ya çevrilmiş acaba...
    bir de euro cinsi yükümlülüğe çevrilince %7,68 maliyet nasıl %4,965 e düşüyor anlamadım.

Yok kimsenin kendini trol olupta, feda etmesine gerek yok!

Trol olupta, buradaki arkadaslara bik bik etmek icin, geri zekali olmak gerekir!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bir de euro cinsi yükümlülüğe çevrilince %7,68 maliyet nasıl %4,965 e düşüyor anlamadım.
    Büyük ihtimalle alınan kredinin vade bitim tarihi için USD-EUR için uzun vadeli bir hedge yapıldı. Krediye bağlantılı bir forward işlemi gibi düşünmek gerekli.

Bu aslında finans ile ilgili iş başvurularında soru olarak kullanılabilir. Örneğin denebilir ki.

10 yıllık bir borçlanma var:

10 yıl EUR yıllık faizi %2.25
    10 yıl USD yıllık faizi %3.15

Hangisi daha düşük faizli?

Eğer 10 yıl vadeli swap ve forward işlemi USD borçlanmada EUR'ya avantajlı bir forward işlem ile çevrilebiliyorsa (ki şu aralar çoğunlukla çevrilebiliyor) USD borçlanıp forward işlemi ile yükümlülüğü EUR'ya çevirmek yıllık daha düşük bir efektif faiz ödemek anamına gelebilir. Hatta bu faiz düz EUR borçlanmanın faizinin dahi altına gelebilir.

Google için anahtar kelime : cross currency swap forward rate differential
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Büyük ihtimalle alınan kredinin vade bitim tarihi için USD-EUR için uzun vadeli bir hedge yapıldı. Krediye bağlantılı bir forward işlemi gibi düşünmek gerekli.

Bu aslında finans ile ilgili iş başvurularında soru olarak kullanılabilir. Örneğin denebilir ki.

10 yıllık bir borçlanma var:

10 yıl EUR yıllık faizi %2.25
    10 yıl USD yıllık faizi %3.15

Hangisi daha düşük faizli?

Eğer 10 yıl vadeli swap ve forward işlemi USD borçlanmada EUR'ya avantajlı bir forward işlem ile çevrilebiliyorsa (ki şu aralar çoğunlukla çevrilebiliyor) USD borçlanıp forward işlemi ile yükümlülüğü EUR'ya çevirmek yıllık daha düşük bir efektif faiz ödemek anamına gelebilir. Hatta bu faiz düz EUR borçlanmanın faizinin dahi altına gelebilir.

Google için anahtar kelime : cross currency swap forward rate differential
    teşekkürler rxpu.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,304
     Alıntı Originally Posted by tunguska Yazıyı Oku
    Troll yokmu diye sızlanıyorsanız kendimi feda ederek troll olmaya talibim...
    Adamların şakası yok , akıllı ol . Reha diye biri geziyor buralarda , bir elinde benzin bir elinde tarak ..

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,304
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    27 si Türkiye diyor. Türkiye den nasıl alınıyor bu ?

Sayfa 579/961 İlkİlk ... 79479529569577578579580581589629679 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •