Sayfa 58/777 İlkİlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 457 - 464 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

aslında hocalar
    dunya geneli buyuk giga şirketler batmalı / batırılmalı
    bunlar evrensel çapta buyuk muhasabe hileleriylen rüşfet artı her tur yolsuzluk (kendi bunyeleri içi de buna dahil) yanında,
    diğer yandan kendi taşeronlarını da batırcak işler yaparlar , rekabeti yok ederler felan işte
    netekim boyyuk finansal kuruluşlarla bankalar bunlara her tur desteği sağlar
    bilmiom ikisi arası bağ koparda giga lar batar ise ya da zayıflarlar ise hayra olur
    komunizmin ta kendisi = giga şirketlerin pazardaki ürün hakimiyeti ve tabi rekabetsiz ya da eşit olmayan koşullardaki rekabet düzeneğiylen, başka kimseciklere satış şansı tanımıyor oluşları değilmidir?
    yoksa kim kıravat takar kime ne
    netekim 2. dunya savaşı caponya mağlup olunca artık galip devlet amerika bilerek mi bilmeden mi bunların zenginlemesine sebep oldu bilinmez
    tek yaptığı 5 servet sahibi tepe zengini tipin mankolarını dewletleştirince orda
    Capon'da alttan gelenler filizlenebildi yani örnek almak maksatlı değilde enki hocam yokarda iki bi ornek vermiş çorbaya tuz bab'ında katkıda olabildi isek ne mutlu bize de

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bu EM lerin batması gerekiyor,çünkü dünyanın asalakları bu EM ler.
    yok abi onların günahı yok
    onlar ya siyasi ya mali ya stratecik felan derkene
    daha yuzmeyi öğrenmeye daha sahil kenarında yururkene
    martılara kuppekbalıhlarına yem olan penguen yavruları kamlumbaa yavruları filan
    ve unutma ki bizde EM yiz

3.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    yok abi onların günahı yok
    onlar ya siyasi ya mali ya stratecik felan derkene
    daha yuzmeyi öğrenmeye daha sahil kenarında yururkene
    martılara kuppekbalıhlarına yem olan penguen yavruları kamlumbaa yavruları filan
    ve unutma ki bizde EM yiz
    biz EM ler içinde en dipteyiz, EM ler dünyaya + değer katmaz,tüketimle büyürler. Bu EM lerden bir buluş çıktığıda görülmemiştir daha,hazır tüketici geleceği olmayanlar sürüsü. doğru çin en büyük balon,onunda bir icadı yoktur,patent falan ara ki bulasın. yıllardır ordan buradan çalıp çırparak geçiniyorlar.

Şimdi ÇİN dünyanın fabrikası ve GDP olarak ABD ile aşağı yukarı benzer seviyedeler..dolayısıyla Çin durursa dünyada durur..global ekonomide ABD dursa, yine benzer şeyler olur..

Benim Çin'le ilgili bahsetmek istediğim şu an sahip olduğu balonlar..bunlar gayrimenkul balonu, borç balonu, yatırım balonu vb..

Maalesef bu balonlar sayesinde Çin global ekonominin büyümesine de katkı veriyor..dolayısıyla Çin'de balonların patlaması demek Çin'in durması ve dünyanın durması demek..bu kadar borçla globalde durgunluk başlarsa vay halimize..

Neyse IMF hesap kitabını yapıyor:

Fed Tightening May Squeeze Portfolio Flows to Emerging Markets

A new IMF model calculates the impact of the Fed’s projected policy actions on overseas purchases of emerging market stocks and bonds.

https://blogs.imf.org/2017/12/14/fed...rging-markets/
    Buda IMF'in ''Safety Net'' desteği..ağa düşenlere acil ambulans desteği yani..

Malum bu gloabal ortamda oraya-buraya bulaşmasın..

Strength in Numbers: A ''Safety Net'' to Prevent Crises in the Global Economy

When the going gets tough, countries can rely on a global financial safety net to help them in bad economic and financial times.

Staying Ahead of the Next Crisis: Improving Collaboration with Regional Financing Arrangements
    The IMF’s new framework to work more closely with regional financial safety nets can help strengthen the response to crises and reduce the risk of contagion.

https://blogs.imf.org/2017/12/19/str...lobal-economy/
    Ayrıca Sn. Power son yazıda var..IMF Çin, Hindistan Brezilya gibi ülkeleri EM olarak tanımlıyor..ve global ekonominin %60'ını oluşturduklarını söylüyor..çok büyük bir yüzde, değil mi?..ha biz EM'lerin en dibindeyiz diyorsun, bak ona bir şey diyemem..

5.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    aslında hocalar
    dunya geneli buyuk giga şirketler batmalı / batırılmalı
    bunlar evrensel çapta buyuk muhasabe hileleriylen rüşfet artı her tur yolsuzluk (kendi bunyeleri içi de buna dahil) yanında,
    diğer yandan kendi taşeronlarını da batırcak işler yaparlar , rekabeti yok ederler felan işte
    netekim boyyuk finansal kuruluşlarla bankalar bunlara her tur desteği sağlar
    bilmiom ikisi arası bağ koparda giga lar batar ise ya da zayıflarlar ise hayra olur
    komunizmin ta kendisi = giga şirketlerin pazardaki ürün hakimiyeti ve tabi rekabetsiz ya da eşit olmayan koşullardaki rekabet düzeneğiylen, başka kimseciklere satış şansı tanımıyor oluşları değilmidir?
    yoksa kim kıravat takar kime ne
    netekim 2. dunya savaşı caponya mağlup olunca artık galip devlet amerika bilerek mi bilmeden mi bunların zenginlemesine sebep oldu bilinmez
    tek yaptığı 5 servet sahibi tepe zengini tipin mankolarını dewletleştirince orda
    Capon'da alttan gelenler filizlenebildi yani örnek almak maksatlı değilde enki hocam yokarda iki bi ornek vermiş çorbaya tuz bab'ında katkıda olabildi isek ne mutlu bize de
    böyle durumlar için söylenen güzel bir örnek vardır;

atıyorum ben size 10bin tl borç verir ve eğer siz bunu bana ödemeyezseniz bu sizin probleminizdir. Ama ben size 1milyon tl borç verirsem ve siz bana bunu ödeyemezseniz bu artık benim problemimdir.

Ülkemizdeki en güzel örnek Türk telekom heralde. Herhangi bir ufak şirket bankalara borcunu ödeyemeyip temerrüte düşse anasından emdiği sütü burnundan getirir gerekirse şirketi batırıp parayı geri alırlardı.

Ama Türk telekom borcunu ödeyemediği halde bankalar borcu tekrar yapılandırmaya çalışıp Telekomu temerrüte düştü göstermemek için kırk takla atıyorlar. Çünkü borç o kadar büyükki artık problem telekomun değil kreditörlerin... Kendi bilançolarını kurtarmak için Telekomu ayakta tutmaya çalışıyorlar. Tabi işin siyasi ayağıda var.

Devletçilik çağımızın en büyük belası ve anlattığınız gibi ahbap çavuş kapitalizmi(crony capitalism) rekabeti yokedip tekeller yaratıyor. Bu tekellerde devletlerle beraber dünyanın ırzına geçiyorlar. Ama insanların çoğunluğu ülkemizde dahil olmak üzere devletçiliği istediği için durum böyle. Sonuçta halklar hakettikleri gibi yönetilirler.

6.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku

atıyorum ben size 10bin tl borç verir ve eğer siz bunu bana ödemeyezseniz bu sizin probleminizdir. Ama ben size 1milyon tl borç verirsem ve siz bana bunu ödeyemezseniz bu artık benim problemimdir.

Ülkemizdeki en güzel örnek Türk telekom heralde. Herhangi bir ufak şirket bankalara borcunu ödeyemeyip temerrüte düşse anasından emdiği sütü burnundan getirir gerekirse şirketi batırıp parayı geri alırlardı.

Ama Türk telekom borcunu ödeyemediği halde bankalar borcu tekrar yapılandırmaya çalışıp Telekomu temerrüte düştü göstermemek için kırk takla atıyorlar. Çünkü borç o kadar büyükki artık problem telekomun değil kreditörlerin... Kendi bilançolarını kurtarmak için Telekomu ayakta tutmaya çalışıyorlar. Tabi işin siyasi ayağıda var.

Devletçilik çağımızın en büyük belası ve anlattığınız gibi ahbap çavuş kapitalizmi(crony capitalism) rekabeti yokedip tekeller yaratıyor. Bu tekellerde devletlerle beraber dünyanın ırzına geçiyorlar. Ama insanların çoğunluğu ülkemizde dahil olmak üzere devletçiliği istediği için durum böyle. Sonuçta halklar hakettikleri gibi yönetilirler.
    telekom batmazzz çünkü hala tekel,telekom özellikle bu hale getirildi.bankalara kalsa anında hisselere el koyarlar ama birisi buna izin vermiyor. hatta bu yabancı sahip aslında yabancı da değil,ANLAYANA.

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku

Hocam şimdi işin siyasi bacağını bi kenara bıraktık öyle düşünsek
    2 ayrı durum var
    Psikolojiyi tetikleyenle tetiklemeyen
    su systemic affect midir nedir
    Onla kiyaslasan
    Avrupa da baştan aşağı 40-50 banka sayarim da Telekom dan daha fena durumda
    Kapital düzen bi muhlet sonra
    Karizma Marizma dinlemeyip
    Kafa kol bacak dalacak
    Bende o günleri bekliomda
    Tek parça girerik inşallah valla ne diyim
    Finansi sağlam geçmişte dunyada kendi başına yeten bi Libya vardı o da stratecik mecik dediler postaladilar bana sorsan kimsenin yeri sağlam deyilde görüntü işte
    Takilacaz işte dünya denen karhanede bi süre daha

Crony Capitalism güzel tabir
    Ben onu yıllar evvelsi var
    Abicim muhabbeti ile kendimce çeviri yapmıştım
    Varmış gerçektende literaturde demekki
    Zaten duygulardan arınık hiçbi birey olamazda
    İş yaparkene duyguyu kenara atabilen tek tük vardır
    İnan Harakiri dostum
    Dolu kişisel gelişim kitabı okudum hiçbi faidesini görmedim Net
    Onunda metodunu buldum tabi
    Artık çocuk kitapları okuyorum bugün aldım marketten gene Bu defa ki guzel
    Hani psikiyatr lar hadi şimdi çocukluğuna inecez derler ya o misal tek fark psikiyatr lawuk o kitabın 50 - 100 katını tahsil ediyo
    Ama power hocama katılmıyom
    Netekim Kore yakın geçmişte en köylü devlet idi şimdi bak haline
    Keza zamanında rus ve Fransa da öyleydi şimdi güçleri kıyas tutmaz
    EM demek hep suruncem demek olamaz
    Ha kafanda ezik muhabbetini yenemezsen tabi
    Futbol gibi golü hep yersin
    Bazen bazı hatalar olabilir ama 40 kez cabala makus Talihi yenersin talih diye bişey yok aslında çaba ve umut var...

Sayfa 58/777 İlkİlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •