Originally Posted by
enki
Sayın Çakır teveccüh göstermişssiniz, sağolun..ancak malum ekonomi bir bilim dalı değil..hepimiz araştırarak bir takım varsayımlarla hareket ediyoruz, doğru çıkar, yanlış çıkar bilemeyiz..
Öncelikle FED, ECB vs. nin global finansal sistemi korumakla mükellef olduğunu düşünmek lazım..o yüzden komplo teorilerine girmemek daha anlamlı olur kanaatindeyim..örn. reset denilen şey kolay bir şey değil..yada para basmadıklarında, yada faiz arttırdıklarında olacak şeyler belli; borç deflasyonu, ciddi bir çöküş, sonuçta taş taş üzerine kalmaz diyelim..
O yüzden bana kalırsa en olur şey enflasyonla borç dağlarını bir nebze eritebilmek..QE ler değil ama nakit para enjeksiyonunu kontrol etmek ellerinde..azaltıp arttırarak kontrollü bir şekilde enflasyon yaratabilirler mi, yada sistemin nakit ihtiyacı dolayısıyla kontrolü kaybederler mi bilemiyorum..Kaldı ki FED geçmişten farklı olarak enflasyona belli bir tolerans göstereceğini daha önce açıklamıştı(sanırım aynı sebeple)..aslına bakarsan faiz silahı elinde kalmayan(faiz arttıramaz) bir FED in enflasyonu nasıl tolera edeceği benim açımdan muamma..belki dediğim gibi gerektiğinde nakdi teşviği bir parça keserse/kesebilirse belki..sonuçta benim anladığım bugünden başlamak üzere kontrollü yada kontrolsüz global enflasyondan birikimlerimizi koruma ihtiyacımız olduğu..
Diğer taraftan yurt içinde dahil olmak üzere piyasalarda sanal altın çok çok fazla malum..işler yolunda giderken(kontrollü) bir şey olmaz ama havalar herhangi bir şekilde kapanmaya başlarsa işler değişebilir..o yüzden konusu geçmedi ama benim tercihim fizikiden yana..tek bir şartla fizikiye arsa muammelesi yapmak gerekli..zaten doğal olarak sanal altın insanı dürter, fizikide böyle bir şey olmaz..pahalı veya ucuz arsa aldım unuttum gibi bir mantık geceleri rahat uyutur insanı..bu arada unutmamak lazım altın aldım yükselecek gibi bir mantık işlemez altında, COMEX te kağıt ürünlerle çok güzel baskılıyorlar altını..altın alanın uzunca bir süre kar etmemeyi de göze almasında fayda var bence..
Yer İmleri