Sayfa 585/610 İlkİlk ... 85485535575583584585586587595 ... SonSon
Arama sonucu : 4875 madde; 4,673 - 4,680 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Geçtiğimiz yıl sene sonu geldiğinde topluluğun 4 yılda 2 milyar Euro yatırım hedefi olduğu duyuruldu. Benzer durum Şişecam'da vardı, 5 yılda 10 milyar dolar yatırım hedefi olduğu ilan edilmişti. 2024 de bu söylenen hedeflerin 1/5 i ancak gerçekleştirildi ya da gerçekleştirilmedi. Bu durum aslında bir bakıma 2024 'ün yatırımlar açısından kaybedilmiş bir yıl olduğunu gösteriyor. Şirketler yatırım için gerekli ortamı bulamadıkları ve yeterince nakit yaratamadıkları için hareket edemediler, öyle gösteriyor. Bu yıl başka toplulukların da açıklamaları oldu. Sabancı 4 yıl içinde net aktif değerini 20 milyar dolara taşıma hedefini ilan etti. Alarko Holding yine 4yıl içinde 4 milyar dolar net aktif değere ulaşma hedefini koydu. Başkaları da benzer hedefler koymuştur, takip edemedim. İşin aslı şu; Trump dönemi öyle yeni belirsizlikler getiriyor ki şirketlerin bu açıklamaları havada kalıyor, bir bakıma kimse inanmıyor! Eczacıbaşı ise tam bir karabatak gibi, yeni dönemin neler getireceğini sanırım öncelikle görmek istiyor. Açıklamaların doğruluğuna inanacak olsaydık birkaç yılda dolar bazında 3-4 katı değerlere gidecek şirketler var fakat ihtiyatlı bakış bu durumu desteklemiyor.

2. 1/5 derken bu yıla isabet eden oranı kastettim. Gensenta'nın 32 milyon avroluk flakon yatırımı ve Fas'taki 20 küsür milyon avro değerli satın alma dışında kayda değer bir yatırım okumadım.

3. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

4. ETİ Bakır'ın genel müdürüyken Esan'da olmayı tercih etti. Sektördekiler önemli bir yer değiştirme olduğunu söylüyorlar.

5. Sayın Bülent Eczacıbaşı 'Biraz daha düşününce' başlıklı bir kitap yazmış. Kitap iş insanlarına yönelikmiş. Başlığa bakılırsa bu yazacağı son kitap değil. Eczacıbaşı kurumsal bir şirket diyoruz. Belki gündelik işleyişte öyledir. Şirketlere yön verme tarafıyla bakarsak tam bir patron şirketi olduğunu düşünmeye başlamıştım. Bu yüzden kendisinin ne düşündüğü, hedefleri, planları küçük yatırımcılar için önemli. Kitabı satın alıp okumayabilirim fakat bu şirketlere yatırım yapmanın kodlarını kendisinin düşüncelerinde takip etmeyi doğru buluyorum. Bu yüzden kamuya yapılacak açıklamalar önemlidir.

6. Kitaptan alıntılar yapılmış. Bir yerinde 'kriz ve sorunlardan bahsederken " kimseyi korkutmak istemem ama bizi bekleyen sorunların yaşadıklarımızdan daha büyük olduğunu düşünüyorum." demiş. Demek ki bu konularda epey düşünüyor. Odaklanma konusunda düşünceleri var. Bu kısımda Eczacıbaşı topluluğuna da değinmiş. Bizim beş tane faaliyet alanımız var deyip saymış. Sağlık, banyo, karo, tüketim ürünleri ve doğal kaynaklar demiş. Bu sayı beş mı olmalı yoksa üç dört veya altı yedi mi olmalı diye de sormuş. Karo ve banyoyu ayrı ayrı anması dikkatimi çekti. Tabii ki emin olamıyorum ama Vitra Karo'dan kurtulmak istiyorlar fakat alıcı çıkmıyor/çıkmaz gibi düşünüyorum. Diğer işkollarını da gözden geçiriyor bence. Nihai toplamda portföyü aktif yönetmeye karar vermiş, verdiği kararlardan da bunu anlayabiliyoruz.

7. Monrol Linkedin'de paylaşım yapmış. Genel müdür ve insan kaynakları birimi tüm çalışanların katılımıyla gelen soruları yanıtladı ve güven ortamını pekiştirdi diyor. Son satırında Eczacıbaşı Monrol ailesi olarak birlikte büyümekten söz etmiş. Bu yazıdan çalışanlarda belirsizliğe dair soru işaretleri oluştuğunu çıkartabiliriz. Soruları yanıtladıklarına göre belirsizlik kalkmış olmalı..Son satırda yazdıklarını mevcut durumun devamı olarak yorumladım.

8.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Monrol Linkedin'de paylaşım yapmış. Genel müdür ve insan kaynakları birimi tüm çalışanların katılımıyla gelen soruları yanıtladı ve güven ortamını pekiştirdi diyor. Son satırında Eczacıbaşı Monrol ailesi olarak birlikte büyümekten söz etmiş. Bu yazıdan çalışanlarda belirsizliğe dair soru işaretleri oluştuğunu çıkartabiliriz. Soruları yanıtladıklarına göre belirsizlik kalkmış olmalı..Son satırda yazdıklarını mevcut durumun devamı olarak yorumladım.
    Monrol hisselerinin satışı gerçekleşmeyecek diyemeyiz ama sanırım.

SM-S906E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 585/610 İlkİlk ... 85485535575583584585586587595 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •