Sayfa 586/692 İlkİlk ... 86486536576584585586587588596636686 ... SonSon
Arama sonucu : 5530 madde; 4,681 - 4,688 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. Konunun başlarında konuşulmuştu benim hatırladığım şirket hem UK'de listelenecek, hem de hq UK'de olacak diye konuşulmuştu ama şimdi kaynak bulmaya uğraşamam. Yukarıdaki şirket UK'de listelenmiyor. Bence sebebi budur.

ytd

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Konunun başlarında konuşulmuştu benim hatırladığım şirket hem UK'de listelenecek, hem de hq UK'de olacak diye konuşulmuştu ama şimdi kaynak bulmaya uğraşamam. Yukarıdaki şirket UK'de listelenmiyor. Bence sebebi budur.

ytd
    Sağolun detaylı bilgi verip, aydınlattığınız için.

GB sirketi olarak görünüyor bence. Belki baska bir sikinti vardir .
    Belki Patrick Bateman'in yazdigi daha dogrudur da, bayagi ilginc bir durum.

https://sec.report/CIK/0001601072

4. İngiliz şirketi olduğuna şüphem yok aslında. Şirketin okumadığım SEC Filing'i ve websitesinde bakmadığım yer kalmadı. Ama bazı durumlar komplikasyon yaratıyor galiba.

Birincisi, bu bir YieldCo şirketi bununla alakalı kendine özel yasalar var.
    İkincisi de normalde şirketler karının çoğunu 'Ordinary Taxable Dividend' olarak dağıtıyor. Bu şirket Return of Capital olarak dağıtıyor. Kendi sitesinden indirdiğim aşağıdaki dokümanda bunu onaylıyor. Onlar 'Non Dividend Distribution' olarak ifade etmişler kendileri pdf'te.

Benim anladığıma görede ABD'de bu şekilde temettü dağıtma bir takım avantajlar yaratıyor Amerikan yatırımcılara. Ama galiba, başka bir komplikasyon yaratıyor bu durum ve normalde ABD tarafından withhold edilmeyen dividend bir nevi form değiştirdiği için tax ediliyor.

Bunu onaylayabilecek bir iki yorum da okudum birkaç yerde ama ABD vergi yasalarında uzmanlaşmaya niyetim yok o yüzden daha fazla başımı ağrıtmamak için bıraktım araştırmayı.

Tabi sayın Bateman'in dediği gibi İngiltere'de listelenmediği için oluyor gibisinden bir şey olabilir.

https://www.atlantica.com/wp-content...stribution.pdf

5. Güvenen varsa tavsiye ederim. Yurtdışından parayı getirtmeden harcamak veya çekmek için DukasCopy'de debit card için başvurdum. Başvuru ücretsiz. İsviçre bankası. Video ile canlı başvuru var. Ne olur bilemem ama ben bu yola başvuracağım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Güvenen varsa tavsiye ederim. Yurtdışından parayı getirtmeden harcamak veya çekmek için DukasCopy'de debit card için başvurdum. Başvuru ücretsiz. İsviçre bankası. Video ile canlı başvuru var. Ne olur bilemem ama ben bu yola başvuracağım.
    Ne ise yarayacak bu durum?

CRS devrede.

Alim satim kazanci veya temettu hesaba gectigi anda vergi dogar, beyan edilmesi gerekir.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ne ise yarayacak bu durum?

CRS devrede.

Alim satim kazanci veya temettu hesaba gectigi anda vergi dogar, beyan edilmesi gerekir.

Syg,
    Teşekkür ederim sn. Dudu.

8. Forex ile ilgili bilgisi olduğuna emin olan var mı? Yurtdışındaki forex gelirleri nasıl vergilendiriliz? Aynı ABD hisseleri gibi mi? % kaç?

Sayfa 586/692 İlkİlk ... 86486536576584585586587588596636686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •