Sayfa 586/615 İlkİlk ... 86486536576584585586587588596 ... SonSon
Arama sonucu : 4918 madde; 4,681 - 4,688 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Rekabet Kurumu açısından belirsizliğini koruyor. Normalde yasal süre 30 gün. Üç aydır kararı bekletiyorlar.

2. Bu yıl toplulukta önemli değişimler oldu, holding cfo ve ceo'su ile yapı grubu başkanı ve Esan genel müdürü görevlerinden ayrıldı. Her birinin çok farklı gerekçeleri olabilir. Normalde Eczacıbaşı kuruluşları istikrarlı olmakla anılırlar. Fakat bir yandan da şimdi anlıyorum ki Bülent bey gerekli görüyorsa değişimleri destekliyor. Daha önce yazdığım gibi hissiyatım eskisine göre kültür sanat faaliyetlerinden daha çok işlerinin başındadır Bunun çeşitli nedenleri olabilir, arkasına yaslanmaktansa işlerinin başında duruyorsa olumlu ve olumsuz gerekçeler düşünülebilir. Bakalım Ceo olarak kimi tercih edecek??

3. Bu hareketin altından dilerim Monrol kararı çıksın. RK sayfasında henüz bir sonuç yok. Başka bir olasılık aklıma gelmiyor.Eczacıbaşı açısından durum belirsiz değil demiştik, çalışanlara açıklama yapmışlar.Sonucu olumsuz gibi düşünüyordum.

4. Ceo tamamen ayrıldı mı yoksa murahhas üye mi oldu bilmiyorum aslında gençti demek ki yanlışları var demesekte yetersizlik söz konusu, üretilen karlar ile büyüklük arasında orantı yok, bence tabii.

Ancak Bülent E. ile çalışmak nasıl bilmiyorum kendi oğlunu artık başa geçirmeli ,eğitmeli.

Diye düşünüyorum.

Çorbamı alır çıkarım, trade etmek için listeme eklerim. YTD.
    Burada atıp tuttuğum yazıp çizdiğim hiç bir şey yatırım tavsiyesi değildir.
    Borsada öğrendiğim tek şey SAkının, SAkındırın...

6. İki günlük hareketi Monrol ile iliişkilendiriyorum. Arsalarla ilgili bir durum da olabilir ama daha düşük bir olasılıktır. Belki spekülatör benim gibi düşündü, haber düşmeden önce devredebileceği kadar hisseyi devretmek istedi. Ya da tam tersi, gelişmeler olumlu hisseyi yüklenmeye çalışıyor. Bir iki gün içinde manzara belli olur.

7. Enflasyon muhasebesi nedeniyle bu dönemde kar yazan hisse bile olmak önemli iken hem pd/dd nin hem FK nın çok düşük olması nedeniyle zaten çok daha yukarda bir yerde salınımı hak ediyor.

Geldiğin yer mantıklı değil kesinlikle.. Ama borsa mantığın bittiği yerde başliyor.. Yatırımcı ilişkilerinden Tuğçe F. yi arasak mı acaba??

8. Yıl sonu defter değerini (2024) 80 liranın üstünde bekliyorum. Fiyat kazanç oranı belirsiz. Holding ne kazandı ne kazanmadı bilmiyoruz.

Sayfa 586/615 İlkİlk ... 86486536576584585586587588596 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •