İmtiyaz sözleşmesi uzatılmış 2,5 milyar+kdv toplsm 3 milyar usd, 17 milyar yatırım sözü toplam 25 yılda 20 milyar dolar kasadan çıkacak da bu şirketi yandaşların yemesinden geriye bu kadar kar kalmıyor ki.. Yine işi, çin kredi ile çevirecekler başka yolu yok..
Bu 20 milyar yanına 2+3 milyar dolarda 5G ihalesinden gelirse 23 milyar usd, muazzam bir para kasadan çıkacak.. Ortalama yılda 1 milyar dolar.. Btk, yuksrk zamlara izin verirse ya aboneye yuklenecek ya da çinden kredi ile çevirecek başka yolu.. Çok Zayıf ihtimal şirketi satacaklar ama bu borçla kim alır ki..
Bu çok takipçili kişinin, yazdığı hissenin iflah olması görülmüş şey değildi zaten.. Bir kaç gündür hisseyi yazıyordu ve bugun Devre kesici ile acıldı.
https://x.com/omerhankrm/status/1960...2Ev9kk81A&s=19
Uzun vadede kamu şirketinden para kazandırır mı bademler, paranı enflasyona karşı hiç ederler.. Nas var, diyen tüm bademler viop cu short olmuş.
Bugun düzeltme ile safralarını döktü hisse bence. Kasım ortasında gelecek 3 çeyrekte bilanço, yılın en iyi bilançosu olabilir. Bu bilanço yılı 85-95 arasında kapatırsak reel getiri olmasada enflasyona ezilmemiş oluruz.
Sn haymatlas, iki yorumu yazdığımdaki pozisyonum aynı. Pozisyonuna göre yorum yazmam, yazdığım yorumunda piyasayı etkileyecek etkisinin olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Ama sosyal medyada cok takipçili hesapların yorumu, kusa sureli de olsa piyasayı etkilediiğini söyleyebilirm. Benim buraya yazdığım yorum, pozisyon taşırken kendi psikolojimi rahatlatmak üzerine, kimseyi etkilemek ve yatırum tavsiyesi vermek üzerine kesinlikle değil.. Tahminim yıl bitmeden imtiyaz haberi düşecek, yıl sonuna kadar güzel bir prim olabilir diye düşünüyordum yanıldım imtiyaz uzatımı oldu ama biraz msliyetli oldu. Şimdi de sesli düşünüyorum acaba bu yüksek maliyeti şirketi satarak yeni sahibine yuklerse, buradan da yeni bir senaryo çıkabilir mi? (lübnan vakası istisna bence) Özel sektör her türlü bu devasa şirketi daha verimli yönetir, yatırımları da yapar borçlsrı da öder bilançoda iyi karlar da gönderir.
Yer İmleri