Haklısınız, aslında dediğinizi bende düşünmüştüm(Tuik enflasyonu)..fakat enflasyon ve faiz olayı daha çok bizler için geçerli..yazıda yabancıları baz aldığımdan kurun fazla oynamayacağını kestirebilseler enflasyona pek takılmazlar diye düşünmüştüm..
Tabi ben sıcak paradan bahsediyorum..dışarıda dolar sıkılaşmasa, bu aşamada güvene felan bakmadan dalarlar bu yabancılar..
düşünce okumak gibi olacak, yabancılar dolar 10 xx olsun dolarları türkiyeye sokalım yüzde 40 gibi faizimizi alalım sonrasında dolarlarımızı 7 00 8 50 aralığında yerine koyup, çift taraflı kazanıp tüyelim, başka türlü gelmez bu GAVURLAR
Dolar 24 faizi de sindirmiş duruyor..
Bir 10 tl denecek artık bu noktadan sonra sanırım..
Ondan sonra artık sen sağ ben selamet..
guzel bir yorum
Turkcesi: ayvayi sapiyla yedik
When you intend to shock the market by raising rates by 625bps, your rate is higher than Mozambique, Ghana and Malawi (with all due respect to these countries) and your currency two days afterwards pretty much loses all the gains from that interest rate hike, you know your economy is shot to pieces and the inevitable collapse is almost ante portas.
Ah Gund ahhh..
Dolar kıtlığı başladığında böyle oluyor:
Endonezya'da ihracatçılar için döviz kararı
Endonezya'da ihracat gelirlerinin yarısı rupiye çevrilecekArgentina presents austerity budget plan to congress
New measures including export tax aim to appease investors and IMFTürkiye'de de ihracat gelirlerinin 180 gün içinde Türkiye'ye getirilerek bankalara satılması zorunlu hale getirilmişti.
Dolarınıza sahip çıkın..
Sonra vay ben duymadıydım, vay bana kimse söylemediydi olmasın..
Selamlar sevgili Epikurus..
YTD..
Ahhh bu dış mihraklar..neler yapmışlar böyle..Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR'in Başkanı Orhan Ökmen;
"TEMEL SORUN DEĞERSİZ TL"
Türkiye'nin temel sorununun TL'nin giderek değersiz hale gelmesi olduğunu söyleyen Ökmen "2006'dan başlamak üzere Türkiye'nin Döviz üretim kabiliyeti zayıfladı. 2000'li yılların başında milli gelir içinde sanayinin payı %24'lerdeydi, şu anda %12'lerde. Bu azalmanın tek anlamı var, o ülkenin döviz üretme kabiliyeti zayıflamış demektir.
Bir zamanlar sanayiciler Cumhurun reisiyle birlikte uçakla Mısır'a fabrika taşımaya gidiyorlardı..
Bazı ak-aklı evvellerde o zamanlarda üretimden kaçanları/batanları iş bilmemekle suçluyorlardı..
Her balon bir gün söner..hele el parasıyla, satıp savmayla olanı..![]()
16 sene dile kolay.....İspanya'da emlak balonu tam 16 sene sürmüştü..![]()
Yer İmleri