Sayfa 588/1000 İlkİlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 4,697 - 4,704 arası.

Konu: Viop XLIII

Bazı provokatif ve yanlış içerikli paylaşımlardan dolayı bilgi verme ihtiyacı hissettim,

Sadece Bist50 hisselerinde günlük işlemlerde açığa satış yapılır, düşüş bekleyen yatırımcılar önce sat sonra al yapar, son işlem alış ile sonuçlanır, normalde bir hisse de yaptığınız al-sat işleminin tersi yapılır, bu açığa satış işlemleri son 2 ay, o hissenin toplam işlem hacminin %25 ini oluşturmaktadır, yani toplam işlem hacminin ¼ oranına ulaşmıştır, bu rakam 2 ay öncesinde %15 geçen yıllarda da %10 un altındaydı, günlük yapılan açığa satış işlemlerinin büyük bir kısmı gün içinde karlı ve ya zararlı kapatılır, zararı kabullenmek istemeyen yatırımcı düşüşe de güveniyorsa , pozisyonunu Ödünç Pay Piyasasında başka bir yatırımcıya günlük kirasını ödeyerek sonsuza kadar taşıyabilir, kapatılma sınırı yoktur,
    Düşüşe inanan ve günlük kira ödemek istemeyen yatırımcılar ise hisse Pay Vadelilerde short (düşüş) pozisyonu açarlar, ama bu taraf da kaldıraçlı işlemler geçerli olup az parayla büyük risk vardır, burada pozisyonların ay sonu kapatılma zorunluluğu vardır, ama yeni vade de tekrar aynı pozisyon açılabilir, hatta bugün 2-3-5 ay hatta 1 yıl sonraki bir vade de pozisyon açılabilir, Pay Vadeli tahtalar daha sığ olduğu için kapanma uğraştırabilir, o yüzden yatırımcılar Spot da açığa satışı daha fazla tercih ederler,
    Hissesini alt fiyattan satan ve üst fiyattan pahalı bulup ta almak istemeyen ya da düşüşe inanan yatırımcılar bu pozisyonları tercih ederler, yani Viop30 da short (düşüş), Spot da açığa satış ve Pay Vadelide short (düşüş) pozisyonu açarlar, bunlardan başka enstrümanlar olsa da oldukça sığ dolayısıyla riskli olduğundan fazla tercih edilmezler,
    Büyük Spekülatörler ve Tahta Yapıcılar ise dönem dönem bu düşüşe pozisyon açan yatırımcıların üzerine gitmiştir, Ralli dönemlerinde bu pozisyonda olan yatırımcılar büyük kayıplar yaşamışlardır, hatta servetlerini kaybedenler olmuştur,

Örneğin THYAO da pazartesi günü toplam 15 mlyn lot açığa satış işlemi gerçekleşmiş, bunun 13.4 mlyn lotu gün içinde kapanmış, 1.6 mlyn lotu önceki günden taşınmıştır,

İSCTR de pazartesi günü toplam 123 mlyn lot açığa satış işlemi gerçekleşmiş, bunun 115.3 mlyn lotu gün içinde kapanmış, 7.7 mlyn lotu önceki günden taşınmıştır,

HALKB da pazartesi günü toplam 64 mlyn lot açığa satış işlemi gerçekleşmiş, bunun 56.3 mlyn lotu gün içinde kapanmış, 7.7 mlyn lotu önceki günden taşınmıştır,

YKBNK da pazartesi günü 117 mlyn lot açığa satış işlemi gerçekleşmiş, bunun 109 mlyn lotu gün içinde kapanmış, 14 mlyn lotu önceki günden taşınmıştır

GARAN da pazartesi günü 25 mlyn lot açığa satış işlemi gerçekleşmiş, bunun 21 mlyn lotu gün içinde kapanmış, 4 mlyn lotu önceki günden taşınmıştır

EREGL de pazartesi günü toplam 16 mlyn lot açığa satış işlemi gerçekleşmiş, bunun 13.7 mlyn lotu gün içinde kapanmış, 2.3 mlyn lotu önceki günden taşınmıştır, Genelde işlemler diğer günlerde de buna yakın gerçekleşmektedir,

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Nefis bir yorum.

Başlıktaki son yorumların hepsi nefis.

Şunu da ekleyeyim. Sevmediği hatunla iş tutan olduysa, sonrasında bir pişmanlık basar, shortta zarar eden adamın pişmanlığı tam olarak bu pişmanlıktır. Genel olarak vob bence pişmanlıktır.

Bulastik bir kere yapacak bir şey yok.

Ben endeks sasa hektas short / Ülker long viop pozumu ve tüm hisse senedi pozumu tutuyorum. Ama bu son olsun artık pozisyon yazmak istemiyorum çünkü o da bir akit olmuş oluyor ben aslında yoğum bundan sonra bir süre.

Telsizler kapandı diyelim. Özel işlerim de çok yoğun olacak bir süre.

Memedabi soran olmuş. Naci öncesi geldi çaktılar. Gitti dolara çaktıkları Aralık 2021 geri geldi gene çaktılar.

En son geldi, obo tobo derken memedabiyi de korkarım mazot ettiler.

Ama saygımız vardır bazı beyanları özellikle milleti kızdırmak için yapuyor ama cin cin cin cin gibi.

Hepimiz borsaciyiz. Kimse kimseyi yemesin koparmasın ben şu psikolojiyi koklamak için girdim başlığa kokuya doydum diyeyim.

Big short abeyime iyi yolculuklar. Gurbet zor. Kebab olsun şalgam baklava tantuni harbi çay harbi et bunlar olmadan hayat zor.

Gönderenlerin gözü kör olsun ne diyek.
    Senin yorum daha da bi nefis olmuş
    Borsacının kaderi böyle
    Alırsın pişman olursun satarsın pişman olursun.
    Neden biliyormusunuz.
    Çünkü borsanın sonu yok, çünkü borsada fırsatlar hiç bitmez, çünkü burda hergün para dağıtıyorlar.

Ama

asla başaramayacagız
    Voleyi vurup gidemeyiz
    Çünkü
    İşte üüüle
    üttüğün an bir daha asla masaya tekrar gelmiycen, gelirsen üterler
    Hamdım Piştim Yandım

3. şu açığa satış neden yasaklanmaz ki,bana mı saçma geliyor ne bileyim.

4.  Alıntı Originally Posted by gmt[emoji2400
    ;6073349]şu açığa satış neden yasaklanmaz ki,bana mı saçma geliyor ne bileyim.
    Açığa satış aslında sağlıklı fiyat oluşumunu sağlıyor. Bizim ülkede kumarhane şeklinde borsamız olduğu için o da sağlıklı değil.

5.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    ..
    Sevmediği hatunla iş tutan olduysa, sonrasında bir pişmanlık basar, shortta zarar eden adamın pişmanlığı tam olarak bu pişmanlıktır. Genel olarak vob bence pişmanlıktır.

.. Gurbet zor. Kebab olsun şalgam baklava tantuni harbi çay harbi et bunlar olmadan hayat zor.

..
    aynen, ben yurtdışında yaşayabileceğimi zannetmiyorum.. genellikle şöyle oluyor- it gibi çalışıyosun, burdakinden bi tık daha iyi bi hayat standardın olabiliyo en fazla, ama hep yabancısın genelde 2.sınıf muamelesine maruz kalabiliyosun, ama en önemlisi burdaki arkadaş çevremi eş dost grubunu oralarda kuramam diye varsayıyorum, o yüzden asla istemem yurtdışına gitmek zorunda kalmayı

short-hatun alegorisini kabul etmiyorum, istemediğin hatunla ikinci defa yapmayı asla düşünmem, ama short işi farklı, her seferinde kandırabilir beni- piyasa gitmeyecek galiba, ne gitmesi fena halde basacaklar gibi, ulan çökmeye başladı basayım shortu- falan gibi bi ruh haline sokabiliyo insanı kolaylıkla.. yağmur tipi satış geldiğinde shorta ikna oluyorum genelde, çünkü stop o durumlarda patlıyor, tabii ben short bastıktan sonra, 5-10 dakka sonra dip görülüyor, hemen kapatmazsam az sonra toparlamaya başlıyor, poz kapatmakta uyuşuk davranırsam kapatana kadar zarara geçiyorum.. akşama short bırakmak? allah yazdıysa bozsun .. shortçuluk zor zenaat

6.  Alıntı Originally Posted by rebelyus Yazıyı Oku
    sistem ön görmüyor alış fırsatı illaki verecektir.
    Ooo dow kırmızı bas kırmızıya al parayı ya bizde Hiç bir fikrim yok. Vade son günü kılıç kalkan oynarlar mı acaba Tahminim en küçük ky yeni vade kesin kısa açar ben oyle yapardım

7. Ben de hiç sanmıyordum. Ne yalan söyleyeyim. Yerim de iyi idi burada bilenler var.

Ama dayu,

Kamyon yüküyle para verdiler, çocuklar dedim okulu ayarladilar, taşınma dedim firmayı gönderdiler. Sen imzayı at gerisini bize bırak dediler.

35 gün tatil.

Haftada 3 gün evden.

Yeter ki gel.

Ulan dedim. Alemin kerizi bizmişiz huaaammmuna. Eşimi hamile iken bırakıp sabahlara kadar çalıştığımı biliyorum. Ne verdiler, dersen eh işte. Borcum çıkmaz alacağım çıkar. Kalktık geldik sevmezsem de dönerim dedim ne yapayım.

Sevmedim de diyemem yalan olur ama tabi memleket hasreti başka bir konu.
     Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    aynen, ben yurtdışında yaşayabileceğimi zannetmiyorum.. genellikle şöyle oluyor- it gibi çalışıyosun, burdakinden bi tık daha iyi bi hayat standardın olabiliyo en fazla, ama hep yabancısın genelde 2.sınıf muamelesine maruz kalabiliyosun, ama en önemlisi burdaki arkadaş çevremi eş dost grubunu oralarda kuramam diye varsayıyorum, o yüzden asla istemem yurtdışına gitmek zorunda kalmayı

short-hatun alegorisini kabul etmiyorum, istemediğin hatunla ikinci defa yapmayı asla düşünmem, ama short işi farklı, her seferinde kandırabilir beni- piyasa gitmeyecek galiba, ne gitmesi fena halde basacaklar gibi, ulan çökmeye başladı basayım shortu- falan gibi bi ruh haline sokabiliyo insanı kolaylıkla.. yağmur tipi satış geldiğinde shorta ikna oluyorum genelde, çünkü stop o durumlarda patlıyor, tabii ben short bastıktan sonra, 5-10 dakka sonra dip görülüyor, hemen kapatmazsam az sonra toparlamaya başlıyor, poz kapatmakta uyuşuk davranırsam kapatana kadar zarara geçiyorum.. akşama short bırakmak? allah yazdıysa bozsun .. shortçuluk zor zenaat

8. Sadece bireysel döviz hesaplarını kapsayan "TL hesabına dönüşümün yeterince yapılamaması halinde ek zorunlu karşılık" uygulamasına ticari mevduatlar da eklendi.
    KAYNAK: RESMİ GAZETE

https://twitter.com/e507/status/1564...3AdkR605gu29oA

Sayfa 588/1000 İlkİlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •