Sayfa 589/7020 İlkİlk ... 8948953957958758858959059159963968910891589 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 4,705 - 4,712 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. 4 Golden Globe Odul adayligi bulunan Amerikali aktor David Carradine’in dogum yil donumu (8 Aralik 1936)

2. Amerikalı sarkici, soz yazari ve sair Jim Morrison’in dogum yil donumu (8 Aralik 1943)

Bilincaltina kaymadan once
    Sevindir beni bir opucukle.
    Sonsuzda parlayan bir sans
    Bir opucuk, bir baska opucukkle.

Gunler parildayan, aciyla dolu
    Zarif yagmuruna ilistir beni.
    Cok cilgin pesinde kostugun zaman
    Karsilasacagiz, karsilasacagiz gene.

Ah, Ozgurluk yalanlarin nerde soyle
    Caddeler ki hic olmeyen alanlardir.
    Nedenlerden yana ulastir beni.
    Sen agladikca, cirpinirdim ben de.

Binlerce genc kizla dolu kristal gemi,
    Binlerce titreme. Milyonlarca yol zamani
    harcamak icin. Dondugumuzde,
    Bir satir yazarim ben de.

3. 2005 yilinda Deniz (The Sea) romaniyla Man Booker Odulu kazanan Irlandali roman yazari John Banville’in dogum gunu (8 Aralik 1945)

“Rose kapida duruyordu. Uzerinde mayosu vardi ama ayagina siyah ayakkabilarini gecirmisti, bu da uzun soluk siska bacaklarini daha da uzun, daha da soluk, daha da siska gosteriyordu. Bir eli kapida, digğeri de esigin uzerinde, sanki biri kabinden yuzune dogru, digeri disaridan gelip de arkasindan bastiran iki guclu ruzgarin arasinda dengede tutuluyormus gibiydi, bana ne oldugunu bilemedigim bir seyi hatirlatıyordu.”

“Rose was standing in the doorway. She was in her bathing suit but was wearing her black pumps, which made her long pale skinny legs seem even longer and plaer and skinner. She reminded me of something, I could not think what, one hand on the door and the other on the door-jamb, seeming to be held suspended there between two strong gusts, one from inside the hut driving against her and another from outside pressing at her back.”

4. Broadway muzikalinden uyarlanan, Gene Kelly, Frank Sinatra ve Betty Garrett’in rol aldigi Denizciler geliyor (On the Town) 8 Aralik 1949’da New York’ta gosterime girdi.

5. Amerikali yazar Bill Bryson’in dogum gunu (8 Aralik 1951)

“Beyin hucrelerinin omru sizinkiyle aynidir. Dogarken size yuz milyar kadar beyin hucresi verilmistir ve olene dek gorup goreceginiz bu kadardir. Saatte bes yuz tanesini kaybettiginiz tahmin ediliyor, dolayisiyla eger dusunmeniz gereken ciddi konular varsa kaybedecek tek bir saniyeniz yok demektir.” Hemen Herseyin Cok Kisa Bir Tarihi

“Brain cells last as long as you do. You are issued a hundred billion or so at birth, and that is all you are ever going to get. It has been estimated that you lose five hundred of them an hour, so if you have any serious thinking to do there really isn't a moment to waste.”

6. Amerikali aktris ve model Kim Basinger’in dogum gunu (8 Aralik 1953)

7. Irlandali sarkici ve soz yazari Sinéad O'Connor’in dogum gunu (8 Aralik 1966)

8. Michael Cimino’nun yonettigi, Robert De Niro, Christopher Walken ve John Cazale’nin rol aldigi Avci (The Deer Hunter) 8 Aralik 1978’de Los Angeles, California’da gosterime girdi.

Sayfa 589/7020 İlkİlk ... 8948953957958758858959059159963968910891589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •