Sayfa 589/1005 İlkİlk ... 89489539579587588589590591599639689 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 4,705 - 4,712 arası.

Konu: Viop LVll

Endeksin hesaplanma formulunu bilen var mı?

Bilse bilse
    Bear Bull İbrahim üstat bilebilir ?
    .

Alıntı Originally Posted by kumbar Yazıyı Oku
    Endeksin bistteki hisselerden daha yüksek olmasının sebebi nedir...Hisselerin grafiğine bakınca endeksin 1000-2000 puan daha aşağıda olması gerekmez mi?
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

62.550 açık pozisyon 12.ay vadeli GUBRF

5 taban sonra Uzlaşmaya giderse, piyasa..
    Vay vay vay..

Hisse vadeli güveni tüm kağıtlarda zedelenir.

SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by kumbar Yazıyı Oku
    Endeksin bistteki hisselerden daha yüksek olmasının sebebi nedir...Hisselerin grafiğine bakınca endeksin 1000-2000 puan daha aşağıda olması gerekmez mi?
    Geçenlerde bir nebze bahsetmiştik, karışık bir konu....

Şunlara tek tek ağırlıkları, endekse katkıları oranında dönemsel olarak excelde bakmak/modellemek lazım, ama zor iş...

Kabaca göz kararı diyelim;

2022 rallisine ekstra katkı sağlıyorlar, SASA ve Hektaş ta balon erken patlayınca, yerel seçimler sonrası ikinci ara rallide, Kontrolmatik Astor yükü sırtlıyor, tabi SASA Hektaşın düşüş yapısındaki ara tepkisi de katkı sağlıyor, ama onlar erken ayrılıyorlar yine görüldüğü gibi...

Sanırım, -göz kararı, hisse ismi de zikretmek istemiyorum ama muhabbet esnası olacak bunlar, bunların hepsi %20-30 daha (en az) düşerse, bahsettiğiniz anomali normalleşecektir.

Bist-100 daha karışık, hisse endekse giriyor, fışkırtma döneminde katkı sağlıyor, düşüş döneminde endeksten çıkıyor, -misalen, katkısı endeks üzerinde kalıyor, düşüş etkisi 'tersine' yansımamış oluyor.

Bu grafikte de, giren çıkan etkilerini tek tek resmetmek veya excelde modellemek lazım...Endeks mühendisliği denilen şey bu işte..Ya da buna benzer işlerin VİOP ta v.s. hatta dolar bacağı da var bu mevzunun, yapılması.

p.s: Tabi son dönemde, bunların düşüş etkisini ve genel ortalama düşüşü, kısmen 'perdelemek için' (sanırım) XBANK ile de biraz ince ayar çektiler.

Bakmak lazım, XBANK son %20 lik yukarı hareketi yapmasa, yatay kalsaydı, endeks kaç olurdu. Kabaca dediğiniz rakamlara tekabül ediyor, ama bu şekilde bi şekilde psikolojik kırılım rakamların üstünde tutmuş oluyorlar.

4. Benim bu son 3 yılda olan bitenden çıkardığım dersse şu;

Endeksteki koca koca tahtaların tamamını kaldırmakla uğraşmaya gerek yok.

Bu şekilde, dipten hamuduyla topladığınız 3-4 hisseyi, sabah akşam TV lerde reklam döndürüp, paralı kalemşörlerle temel analiz yaptırıp/ön plana çıkarıp, twitter'daki yancı fenomenlerle algıyı ele geçirip,

Piyasa değerini bu şekilde ayyuka çıkarıp, nihayetinde endeks üzerinde anlamlı bir kontrol yeteneği kazandırıp,

Endeksin takıldığı temel dirençleri, kırdırıp/kırılmış gibi gösterip, kesintisiz bir ralli başlatıp yönlendirebilirsiniz.

O başlangıçta sizin kaynaklarınızı emecek koca koca tahtalar, bu resme bakarak kendiliğinden, sürüye ayak uyduracaklardır.

İyi plan...

Demek ki bundan sonra, bu tip 'yeni aparatlar' hangileri tespit edilecek, endeks en kritik zirveleri, dirençleri test ederken, bunlarla napılıyor, ne iş çevriliyor keşfedilecek.

Tedbiren, Bloomberg hiç izlenmeyecek, twitter hüstatları bloke edilecek, aracı kurum raporları okunmayacak, hedef fiyatlara bakılmayacak, veya bu bağlamda takip edilecek.

Herkes mi birden bize karşı...evet herkes bize karşı...tek başınasınız...kaçtım.

Dijitalizm sonuçları iyi ama bir gün hesabımızda 0 bakiye olabilir mi?

İşbankası /Uluyol şubesindeki yatırım hesabımda geçen hafta anormal rakamlar
    gördük.
    Sabah 9.30 da
    614.252. 443.TL, fon alınmış gözüküyor..
    Önce rakamı yanlış okudum sandım. (ekran
    görüntüsü aldım)
    Yatırım hesabı dövize dönünce 20 milyon usd üzeri bakiye gösterdi..

Saat 11e kadar bu zenginlik devam etti [emoji846]

Ekran düzeldi, para gitti.

Peki, ne oldu da, bu oldu?

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Dijitalizm sonuçları iyi ama bir gün hesabımızda 0 bakiye olabilir mi?

İşbankası /Uluyol şubesindeki yatırım hesabımda geçen hafta anormal rakamlar
    gördük.
    Sabah 9.30 da
    614.252. 443.TL, fon alınmış gözüküyor..
    Önce rakamı yanlış okudum sandım. (ekran
    görüntüsü aldım)
    Yatırım hesabı dövize dönünce 20 milyon usd üzeri bakiye gösterdi..

Saat 11e kadar bu zenginlik devam etti [emoji846]

Ekran düzeldi, para gitti.

Peki, ne oldu da, bu oldu?
    müracaat kurtoğlugillerin kağan ... ays buz teorisi falan üzerine hikayeyi yazar... olur arada öyle şeyler kırmızılı bankada zamanında neler olmadı ki
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    bu arada baga fırsat sunmuş bedava para. 20 milyon dolaresi bozdur tl eft yap. swift olmaz takılır çünkü... sonradan fitil fitil o parayı tahsil eder gerçi de o ana kadar zaten esenboğadan fıyyy .... bir kaç ay sonra elde egzotik içki boyunda çiçeklerle instadan iş bankasına foto atıp genelden yürürdün...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    bu arada baga fırsat sunmuş bedava para. 20 milyon dolaresi bozdur tl eft yap. swift olmaz takılır çünkü... sonradan fitil fitil o parayı tahsil eder gerçi de o ana kadar zaten esenboğadan fıyyy .... bir kaç ay sonra elde egzotik içki boyunda çiçeklerle instadan iş bankasına foto atıp genelden yürürdün...
    1 gün hesabında beklemesi şart.. Sonrası hak iddia etmek zormuş..

Sayfa 589/1005 İlkİlk ... 89489539579587588589590591599639689 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •