Sayfa 59/99 İlkİlk ... 949575859606169 ... SonSon
Arama sonucu : 785 madde; 465 - 472 arası.

Konu: Trend Takibi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İZMİR_İZMİR
    Gönderi
    2,922
     Alıntı Originally Posted by apache64d Yazıyı Oku
    Başınız sağolsun dostum, babanıza Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    sağol dostum.

2.  Alıntı Originally Posted by hayat2000 Yazıyı Oku
    Efendim sayın izci, beni çağırmışsınız hemen geldim

Teknik analizle ilgilenmeye 2009 yılında başladım. İlk başta öğrendiğim hareketli ortalamalardı.Mesela; 5 günlük hareketli ortalama 20 günlük hareketli ortalamayı yukarıya doğru kestiğinde, bunun anlamı "al", aşağıya doğru kestiğinde "sat" demek oluyordu.

Aaaa... Ne kadar da kolaymış dedim. Gerçekten de öyleydi. Oturdum bilgisayarın başına; 5 günlük H.O 20 günlük H.O'yı yukarı kesene kadar bekliyor sonra da alıyordum. Hep kâr ediyordum. Zarara girersem bekliyordum birkaç hafta sonra maliyetine satıyordum. Peki...

Kaybedenler nasıl kaybediyorlardı diye düşündüm. Bunlar demek ki hareketli ortalamaları bilmiyorlardı. Birisi çıkıp bunlara hareketli ortalamaları anlatmamış mıydı acaba..

Bahsettiğim zamanda, kâr gördüğümde satıyordum. Daha da yükseldiğinde başkalarının da hakkı var kazanmaya diyordum, tekrar peşine takılıp aynı hisseyi almıyordum.

Her neyse, zaman geçti 2 yıl kadar.

Artık benim hareketli ortalama su kaynatmaya başladı. Yani bu kadar basit bir strateji ile kazanmaya değil kaybetmeye başlamıştım. Çünkü endeks sürekli düşüyordu. H.O yukarı kesiyordu ama niçin düşüyordu? Bu sefer bunun nedenlerini araştırmaya başladım.

H.O'nın üstüne bir de M.A.C.D ekleyerek bir kombin yaptım. Bu indikatör aşağıdan yukarıya doğru çizik çizerse bu "Al" sinyaliydi. Buna göre alım yaptığımda bazen kazanıyor, bazen de kaybediyordum. Bunu biraz daha geliştirmeliydim.

MFI ve RSI ekledim, tabi ki ne işe yaradıklarını öğrendikten sonra. Bollinger bantları da çok kullanışlıydı. Fiyat mumlarının birbiri ardına dizilmesinin farklı anlamları olduğunu da keşfettim. Mesela, iki kırmızı mumun ardından 1 yeşil mum yanınca düşüşün geri dönüş sinyali olabileceğini farkettim.

Ama yok... Kayıplarım arttı. Kurtulmak gittikçe zorlaşıyordu. Paramı geri alamayacağımı anlamıştım. Kaybettiğim zaman içerisinde paramı vadeli hesaba koysaydım faiziyle birlikte vade sonunda geri alabilecektim. Ama yok. Bakiye her daim ekside ve geçen zamanın enflasyon değeri ile birlikte iyice değerini yitirmişti.

Hatalarımla yüzleştim.

Bir hisseye bel bağlamıştım; bu çok yanlışmış meğer. Daha önemlisi; endeks al konumunda değilken alım yapmışım. Belki iyi bir hisse almış olabilirken tutturabilirdim ama, kâr gördüğümde çabucak çıkmalıymışım. Çünkü endeks değer kaybediyor ve ben bunu dikkate almıyor, sadece bir hissenin hareketli ortalamalarını kesip kesmediğine bakıyormuşum. Bu bağlamda endeksin durumunun çok önemli olduğunu anlamış oldum.

Ben bundan ne anladım? Ders almalıydım. Aldığım dersten şunları çıkardım:

1- Endeks "sat" konumunda iken teknik analizin pek işe yarayamayacağını anladım.

2- Endeks "al" konumunda olsa bile, likitidesi düşük, günlük işlem hacmi 2 ya da 3 milyondan az hisselerin riskinin küçük yatırımcı için çok fazla olduğunu anladım.

3- Günlük analizlerden ziyade haftalık analizlerin, rüzgarın yönü hakkında daha aydınlatıcı olduğunu anladım.

İşte teknik analiz böyle bir sonuca götürebiliyor. Yani başta yormadığınız kafanın cezasını fazlasıyla çekebiliyorsunuz.

Teknik analiz kısaca, alıcı ve satıcıların psikolojisini ve yapmak istedikleri şeyi idrak etmeye çalışmaya yardımcı olan bazı grafiksel verilere dayanır. Kimisi bunu böyle ölçerken başka birisi bunu takaslara bakarak anlar. Takas verilerine göre hissenin toplanmakta veya dağıtılmakta olduğunu bulabilir veya zannede bilir. İşte teknik analizde de hissenin toplanmakta veya dağıtılmakta olduğunu anlamaya çalışırız. Toplanmakta olan hissenin ileride yükseleceği beklentisi oluşur. Dağıtılanın da ileride düşebileceği varsayılır. Bunu gösteren A/D eğrisi bir nebze aydınlatıcı olabilir. Ancak bir göstergeye bakarak işlem yapmak hüsranla sonuçlanabilmektedir. Bu nedenle birden çok indikatör, birden çok kıstasa dayalı objektif bir tutum izlemek yatırımcıya faydalıdır.

Saygılar.
    Sn. hayat2000, benim gibi yeni başlayan kişilere ışık tutacak yazınız için çok teşekkür ediyorum. Rica etsem uygun zamanınızda Nthol grafiğini incelemeniz mümkün müdür? Yeni trend başlatmış olabilir mi? Şimdiden çok teşekkür ediyorum..

3.  Alıntı Originally Posted by Tonti Yazıyı Oku
    Sn. hayat2000, benim gibi yeni başlayan kişilere ışık tutacak yazınız için çok teşekkür ediyorum. Rica etsem uygun zamanınızda Nthol grafiğini incelemeniz mümkün müdür? Yeni trend başlatmış olabilir mi? Şimdiden çok teşekkür ediyorum..
    Rica ederim.

Grafiği incelemekte biraz zorlandım açıkçası.. Düşen uzun vadeli bir trend içerisinde zayıf kısa vadeli bir pozitif sinyalden bahsetmektense, alçalan takozun sıkışıp ileride, en azından orta vadeli bir trende dönüşme ihtimalini beklemeyi yeğlerdim.

Endeksin durumu ortada... Bu olumsuz tabloda olumlu birşeyler arayıp duruyoruz.

Ancak;

İlgilendiğiniz hisse ile ilgili olumsuz ve olumlu bilgileri irdeleyip, kâr ve zarar durumunu ölçüp, hangi yönünün baskın geldiğini öğrenmenizde fayda var. Teknik açıdan uzun ve orta vadede şimdilik düşen trendin içinde olduğunu görebiliyoruz.

İyi haftalar olsun.

4. Sevgili hayat Usta....
    KARSAN otomotiv...
    Yerli oto muhabbetine ilaveten
    Yurtiçi muhtelif belediyelerimize 250 adet otobüs teslim etmiş...
    Bilançolarına nasıl yansır?
    Yakında abd ticari taksi ihalesi varmış...
    Birde uzun vade grafik atabilirmisiniz?
    Saygılar....

5. Günaydınlar herkese.

Sn. Ciko45, grafiklere genellikle akşam saatlerinde bakabilirim. Grafik ve temel qnalize arzu eden bir arkadaş varsa akşamı beklemeden bakabilirse sevinirim.

Herkese bol kazançlı bereketli bir hafta diliyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    Günaydınlar dostlar
    Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
    :

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İZMİR_İZMİR
    Gönderi
    2,922
    Günaydın iyi haftalar iyi çalışmalar bol kazançlar olsun.
    Selamlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
     Alıntı Originally Posted by ciko45 Yazıyı Oku
    Sevgili hayat Usta....
    KARSAN otomotiv...
    ...
    ...
    Birde uzun vade grafik atabilirmisiniz?
    Saygılar....
     Alıntı Originally Posted by hayat2000 Yazıyı Oku
    Günaydınlar herkese.
    Sn. Ciko45, grafiklere genellikle akşam saatlerinde bakabilirim. Grafik ve temel qnalize arzu eden bir arkadaş varsa akşamı beklemeden bakabilirse sevinirim.
    Herkese bol kazançlı bereketli bir hafta diliyorum.

Sayın hayat2000
    Sizin davetiniz ve üstatlarımın bayram rehavetini atamayıp hala bayram tatili modunda olduğu zannıyla hemen atılayım ön safa, elbette sevgili üstadlarımın yüksek müsaadeleriyle, net olarak, her türlü eleştiriye açık bir ifadeyle

https://invst.ly/7rkyg
    KARSN-GÜNLÜK
    Düşeni henüz kıramadığını gözlemliyorum, Her ne kadar sert düşüşlerin ardından gelen yükselişlerde hacim artıyor olsada bu daha önceden tuzağa düşmüş küçük yatırımcıların hisseden çıkış çabası gibi görünüyor, yeni giriş yapacak olanlar için günlükte henüz alım seviyelerine gelmediğini söyleyebilirim.

https://invst.ly/7rl24
    KARSN-HAFTALIK
    Grafik üzerinde yazılı notta belirtilen rakam ben olsam buradan almayı beklerim noktasıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak algılanmamasını rica edeceğim. Zaten düşen ile ilgili görüntü haftalık grafikte de aynı durumda. Yani biraz daha sabırla beklenmesi gereken bir yerde.

https://invst.ly/7rl6p
    KARSN-AYLIK
    Aslında asıl bakılması gerektiğini düşündüren uzun vadeli olarak değerlendirilen aylık grafik bize herşeyi net olarak söylüyor. Fiyat olarak 1.00 Tl altının yüksek ihtimalle olasılığı var. Ayrıca aşağıda Vortex te daire içinde olan bölüm henüz alım aşamasında olmadığını bize teyit ediyor. Her ne kadar önümüzdeki süreç seçim ve onunla birlikte gelişen yatırım teşvikleri ve diğer olumlu havalar borsa üzerinde olumlu bir hava yaratacak olsa da satın almaktan ziyade taşınır mı bu hisse diye düşündürüyor.
    Temel analiz konusunda yetersiz ve bilgisiz olduğumdan herhangi bir yorum yapamayacağım . Ancak temettü yada bedelsiz beklentisi varsa size kalmış bir konu.
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Sayfa 59/99 İlkİlk ... 949575859606169 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •