Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 59/62 İlkİlk ... 9495758596061 ... SonSon
Arama sonucu : 496 madde; 465 - 472 arası.

Konu: Dolarda yükseliş kaçınılmaz xxvı

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Emlak vergisinde istisnayı kaldırmak nasıl bir vicdansızlık 5 tane evi olan 10 tane evi olanı için çokta bir anlamı yok. 10mtane evi olan ortalqma aylık 25.000 tl ebçv başı kira alan biri yıllık 3 milyon kira alır 47.000 düşmüş düşmemiş umurunda olmaz. %1,5 fişinin kovuğuna gideni kadar
    Tek evi olup yılda 300.000tl geliri olana %15 eder
    Yüzde 25 kira sınırlaması sonrası kiracılara 2. darbe de buradan gelebilir. Zira zaten yatırım için ev alıp kiraya vermek isteyenler için caydırıcı olabilir.

M.Şimşek anlaşılan yukarıdakilerden alamayınca vergiyi iyice tabana yayıyor.

Bakalım doktorlara ne kadar vergi getirecek....

Gerçi onlar direkt vatandaşa ciro ederler...

Bu hamleler ki anketlerde de iktidar için sonuçlar düzelmediği için kısa ve orta vadede seçim olmayacak demektir.

Yani sıkı para politikasına, değerli TL ye devam...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2. 8 aydır kiracım çıktı evi boş tutuyorum evi kiraya vermek demek evi bağışlamak demek oldu kirası da gelmesin durduğu yerde değerlensin önce ev alımını teşvik için yabancılara vatandaşlık verdiler şimdi de millet buradan kaçıp Dubai den ev alıyor emlak vergisi gelir vergisi avukat masrafı tadilat masrafı yakında boş ev vergisi de gelir

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    8 aydır kiracım çıktı evi boş tutuyorum evi kiraya vermek demek evi bağışlamak demek oldu kirası da gelmesin durduğu yerde değerlensin önce ev alımını teşvik için yabancılara vatandaşlık verdiler şimdi de millet buradan kaçıp Dubai den ev alıyor emlak vergisi gelir vergisi avukat masrafı tadilat masrafı yakında boş ev vergisi de gelir
    Ben olsam satar, tümüyle AEFES alırdım.

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    https://tr.investing.com/equities/an...4aAlVNEALw_wcB

Son bir yılda TL BAZINDA BİLE yüzde 21 para kaybettirmiş.

Son 5 yılda uzun vadede Eurobond fonu getirisinin altında...

Belki CHP iktidar olursa vergi indirimleri ile satışı ve karı artabilir.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

5.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    https://tr.investing.com/equities/an...4aAlVNEALw_wcB

Son bir yılda TL BAZINDA BİLE yüzde 21 para kaybettirmiş.

Son 5 yılda uzun vadede Eurobond fonu getirisinin altında...

Belki CHP iktidar olursa vergi indirimleri ile satışı ve karı artabilir.
    Burada AL tavsiyesi ve %134 artış tahmini yapılmış.

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=AEFES

6. Konut konusunda, yakında inşaat maaliyetlerinin altına düşer tahminleri yapılıyor.

Bir imkan çıktığında, konutu anında elden çıkaramıyorsun, hissede ise enter tuşuna bastığında nakit hesabında.

Bugün kü koşullarda ortalama bir konut, 200.000 lot AEFES alır, bu kadar AEFES'de adamın kaderini değiştirir.

Gözden uzak tutulma-ması gereken can alıcı nokta da AEFES'in asla nakit problemi olmayacak olması.

Demir, çimento, petrol satmıyor, Bira ve Cola satıyor.

Bu yazdıklarımızdan KCHOL kötü hisse dediğimiz çıkarılmasın, KCHOL de çok değerli bir hisse ancak Borsalarda, konjonktür ve timing is everything.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Yasak degilmi bu direk yatırım tavsiyesi veriyorsun

8. Paranın alım gücü sürekli düşüyor, sürekli fakirleşen bir halk can çekişiyor, bu koşullarda nakit akışı can alıcı bir özellik kazanıyor.

Nakit akışı güçlü olmayan, malını satamayan şirketleri çok zor günler bekliyor.

Yıl sonuna yaklaştıkça, enflasyon tahminlerinin biraz üstünde geleceğini anlatmaya başladılar. Yani bunların enflasyon düşecek, faizler inecek söylemlerine inanmayın, kendi Merkez Bankası'nı soymuş adamlar bunlar.

Enflasyon düşüyor dediler, Faizler iniyor dediler, Faktoringlerin karlılıkları düşecek dediler, peki ne oldu, faizler indi mi, yani faizi %45 den % 40.5'ğa indirmek faiz indirimi mi ? Sadece politika yapıyor, yalan söylüyorlar.

Burada neden Faktoringleri konu ettik ? Çünkü dolara dövize enerjiye, dışardan alınacak ham maddeye ihtiyacı yok, Para satıyor.

Sermayeyi nerden buluyor, yurt-içinde nitelikli yatırımcıya borçlanıyor.Çatır çatır da kazandığı her kuruşun vergisini veriyor.

Fakat kafalar almıyor, tefeci diyor, bankalardan çok daha iyi fiyat vermesine rağmen, bankaya tefeci demiyor, Faktoringe diyor.

Gelecek günlerde nakit akışının ne denli önemli olduğunu daha iyi anlayacağız.

Çünkü iflaslar, konkordata'lar çok daha hızlı artıyor.

Feto'nun itleri kozmik odaya girdiğinde, TSK'nın mahremine girdiler diye yazıyordu gazeteler, o gün buna yol verenler bugün Merkez Bankasını soyuyor ve sen hala acaba bunlar bazı şeyler düzeltir mi diye bekliyorsun.

Sayfa 59/62 İlkİlk ... 9495758596061 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •