Sayfa 593/777 İlkİlk ... 93493543583591592593594595603643693 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 4,737 - 4,744 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Albayrak; "Kamu bankalarının likidite sıkıntısı yok. Özel bankalardan da gayet güzel haberler alıyoruz. Akbank sendikasyon kredisinde süreç olumlu gidiyor. Yapılandırma çerçeve anlaşması önemli bir metin, hızla hayata geçecek. Türkiye'nin kaynak çerçevesinde durumu güçlü ve iyi" açıklamasını yaptı.
    İşte böyle..inşallah dediği gibi olur..

Kamu banklarında dolar mevduatı 7,5-8 yazanlar oldu..

Ula benim dolar mevduatı 4,75'te vakıfta..daha bir ay olmadı, amma toyum ha..

Azla yetinme modundayım, ondandır..

2. BIS'den reel kur endeksi. Ağustos devali ile birlikte 2001 dibini kırmışız. 1994 dibine biraz daha mesafe var.

https://fred.stlouisfed.org/graph/?g=kdNb#0

https://stats.bis.org/statx/srs/tser...201808&i=57.16

3. 2008 2009 dan beri EM paraları..

FED etkisini görmemiz için yapıldı..FED med böyle vız geliyor tırıs gidiyormuş..Ne EM bunlar be..Pırlantaaaa..

Değer kaybı bazılarında yüzde 100 ün altında..
    En kötüsü de rub falan yüzde 100 işte..

biz ise 1.5 dan 7 tl ye gittik..

Şimdi umarım anlaşılmıştır ne demek istediğim..

Bir arjantin (o da son zamanlarda zıpladı aynı bizgibi... birde biz işte..)

FED faiz artıracak taş kemirecez...ı ıh yani..
    10 yr lar 3 ü geçri
    2 yr lar 2.7

Buralara satış geliyor 2 senedir..

Nereye gidiyor bu paralar..???

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    İşte böyle..inşallah dediği gibi olur..

Kamu banklarında dolar mevduatı 7,5-8 yazanlar oldu..

Ula benim dolar mevduatı 4,75'te vakıfta..daha bir ay olmadı, amma toyum ha..

Azla yetinme modundayım, ondandır..
    halkb ye geç 8.50 ye kadar veriyor kamuysa oda kamu
    vakıfta 7.50 veriyor az uyanık ol pazarlık yap taşı
    bir halt olacağı yok.

5. FED faiz leri artırıyor muşda bütün para amerikaya kaçıyormuş falan BİR YERE KADAR..
    Yüzde 50 zıplatmış EM leri işte..
    FED in faizleri 4 ler 5 lerdeki iken TR de dolar yağmakla meşguldu..

FED in etkisi 2.70 3.30 bandıdır max..

Üzeri RTE faktörü , jeopolitik sıkıntılar (bunun içine fetö yüde koyabiliriz) ve çok yanlış ekonomi programıdır (onuda RTE faktörünün içine koyabiliriz)

Ben 20 senedir borsaları izlerim
    20 sene içinde bir ülkenin para biriminin bir günde yüzde 20 değer kaybettiğine 1-2 kere denk gelmişimdir..
    Onlarda g.amerika ülkeleri falandır işte..

FED in bu kadar gümbürtüsüne !!! 5 senede yüzde 50 değer kaybı ile karşılık veren EM ler bi tarafta
    BİR GÜNDE yüzde 22 değer kaybeden TR diğer tarafta..

6. Geçen Nasuh Mahruki nin kitabını elime aldım..
    İlk sayfa..
    Bilgi olsun diye paylaşıyorum

1992 yılı..

1 dolar 110 ruble imiş..

İlginç geldi paylaşim dedim..

rub den sıfır falan atıldı mı..???

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

2008 2009 dan beri EM paraları..

FED etkisini görmemiz için yapıldı..FED med böyle vız geliyor tırıs gidiyormuş..Ne EM bunlar be..Pırlantaaaa..

Değer kaybı bazılarında yüzde 100 ün altında..
    En kötüsü de rub falan yüzde 100 işte..

biz ise 1.5 dan 7 tl ye gittik..

Şimdi umarım anlaşılmıştır ne demek istediğim..

Bir arjantin (o da son zamanlarda zıpladı aynı bizgibi... birde biz işte..)

FED faiz artıracak taş kemirecez...ı ıh yani..
    10 yr lar 3 ü geçri
    2 yr lar 2.7

Buralara satış geliyor 2 senedir..

Nereye gidiyor bu paralar..???

Hepsi 2013'ten beri artışa geçmişler değil mi?..az yada çok..çünki sıkılaştırma başlamış..

Aşağıdaki grafiği bir kez daha verelim..bunların içinde en zayıf halkayı tesbit etmen daha kolay olsun..

Zaten en son Ocak ayında benim dolara gömülmekteki en büyük sebeplerimden birisi bu grafikti..bununla ilintili olan sebepler ise şunlardı;

1) Taper miktarının artıyor oluşuydu..piyasalar bir gün yüzleşecekti ve Nisan ayında yüzleştiler..

2) Trump'ın vergi indirimleri vb. fiscal tedbirleri yüzünden piyasalardan dolar çekilecek olmasıydı..

3) Bu fiscal tedbirler yüzünden bütçenin açık verecek, ABD borçlanma faizlerinin artacak olması ve bununda FED'i faiz arttırmaya zorlayacak olmasıydı..ancak henüz gerçekleşmedi..evet bütçe açıkları ciddi artıyor ama dünyadan ABD bonolarına ciddi talep var-sebepler belli..

4) Trump'ın ticaret savaşları yüzünden piyasalardan dolar çekilecek olmasıydı..

5) En son FED'in veriler eşliğinde faizlerini arttırmak zorunda olduğuydu..yani faiz arttırımları en son şıktı benim açımdan..

Bunların hepsi ve detayları geçen sene sonlarından itibaren yazıldı çizildi buralarda..ve trend devam ediyor şu an..henüz bir değişme yok..

Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    BIS'den reel kur endeksi. Ağustos devali ile birlikte 2001 dibini kırmışız. 1994 dibine biraz daha mesafe var.

https://fred.stlouisfed.org/graph/?g=kdNb#0

https://stats.bis.org/statx/srs/tser...201808&i=57.16
    Bu reel kur grafiğine bakarak Ocak-Şubat aylarında TL'de olmaya devam eden uzman arkadaşlar vardı buralarda..bu malum yabancı kuruluşlar verileri bizden aldığına göre vede biz enflasyonu palavrasyon kalemlerle/verilerle derlediğimize göre, reel kur endeksinin daha yerin dibine geçmesi için zamanın var olduğunu düşünüyorum..

Sayfa 593/777 İlkİlk ... 93493543583591592593594595603643693 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •