Sayfa 594/1027 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644694 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 4,745 - 4,752 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

mb yıl sonu beklenti anketi 4.58 miş satalım gitsin
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ya bir şey olmaz merak etmeyin ispanya ,yunanistan ,italya neden batırılmıyorsa bizi de bir müddet batırmazlar.Finansal kıyamete daha var o zamana kadar idare ederler.Bence reisin londra dersine şekil yapılıyor,reis bence gidici ondan sonra bir müddet yataya sarar piyasa.Ha 2 3 yıla kadar global finansal kıyamet geliyor ,o zaman cümbür cemaat çarşı karışacak o zaman kadar bence sıkıntı yok.
    İspanya, Yunanistan ve İtalya ile Türkiye aynı değil. Onların ECB adında zengin ve cömert bir babası var. Arada sırada azarlasa da sokağa atmaz. Ama Türkiye öksüz ve yetim. Bu detayı unutmamak gerekli.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    mb yıl sonu beklenti anketi 4.58 miş satalım gitsin
    Global sanayi şirketlerinin Nisan 2019 usd kur beklentisi 4,95 (global finans şirketleri değil). Bol kazançlar
    hakuna matara....memento mori.

4. An itibari ile BİST 100 para girişi 715 milyon citi menkul +313 milyon
    Sadece bir veri. Bol kazançlar
    hakuna matara....memento mori.

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    katılıyorum ayrıca da mühim olan faizlerin yüksek olması değil hızlıca "yükselmesi".

"rate of change" dayanılamayacak olan şey. devlet, vatandaş, şirketler herkes borç çeviriyor. şimdi birden bire çevrilmesi gereken borcun maliyeti inanılmaz hızlı yükseldi. Türkiye'yi iflasa sürükleyen hem bu hem de yazdığınız gibi borcun miktarı.

Yoksa eskiden de faiz yüksekti, ticarette piyasalarda ona göre çalışırdı.
    Bence o zaman da batıktık şimdi de batığız.Gavurlar ingiliz sözünü uyguluyor, türkler bataklıktan çıkmaya kalkarsa kafasına bas çıkamasın ,batarsa da kafasını bataklığın üstünde tut boğulmasın.Yani hep batık hep kötü ekonomi olsun hep borç ödeyelim hep adamlara kölelik yapalım.Amaç bu.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İspanya, Yunanistan ve İtalya ile Türkiye aynı değil. Onların ECB adında zengin ve cömert bir babası var. Arada sırada azarlasa da sokağa atmaz. Ama Türkiye öksüz ve yetim. Bu detayı unutmamak gerekli.
    arjantini evlat edinen biri çıktı

7.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    katılıyorum ayrıca da mühim olan faizlerin yüksek olması değil hızlıca "yükselmesi".

"rate of change" dayanılamayacak olan şey. devlet, vatandaş, şirketler herkes borç çeviriyor. şimdi birden bire çevrilmesi gereken borcun maliyeti inanılmaz hızlı yükseldi. Türkiye'yi iflasa sürükleyen hem bu hem de yazdığınız gibi borcun miktarı.

Yoksa eskiden de faiz yüksekti, ticarette piyasalarda ona göre çalışırdı.
    Aynen. Ayrıca Türkiye büyümesi dövize aslında bu kadar bağımlı değildi. Cari açık bu kadar kritik değildi. Cep telefonu, internet cihazları hatta bilgisayar dahi yoktu. Bu tür ürünleri ithal etmek zorunda değildik.
    Türkiye ekonomisindeki büyümenin ve istihdamın ne denli dövize bağımlı olduğunu politikacılar geç fark etti. Millet üretimde değil cep telefonu , bilgisayar ,tekstil mağazasında, marketlerde, kargo şirketlerinde, emlakçılarda çalışarak geçiniyor.

Çek bakalım dövizi denklemden , istihdam ne oluyor?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    türkiye batarsa borçlar da batar. imf'e verirler eti senin kemiği benim derler bence...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 594/1027 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644694 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •