Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 594/1014 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644694 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,745 - 4,752 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by mustiktu Yazıyı Oku
    Aynen düşüncelerimiz bir biz de 2-3 yıl sonra ev almayı düşünüyoruz ama sıfır ev almam 3-5 yıllık olsun boyatiriim varsa eksiği gediği yaptır mesken zaten olur düzen oturmuştur konu komşuya bakarsın kaliteye bakarsın 20-30 pahalı olabileceği gibi 20-30 ucuz da olabilir millette bir sıfır ev sevdası arkadaş bende anlamadım birde müteahhit mesken almıyor aldigi parayı 2-3 sene calistiriyor su elektrik ordan giriyor

GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Adam üç beş kuruşa el kapısı özel sektörde çalışıyor, işinin garantisi yok , yaş 35-40` a gelmiş, 50 `ye gelmeden kapı önüne konulacağı neredeyse kesin, gitmiş 10 yıl vadeyle hemde sitede ev almış. Aidatlar neredeyse ev kirası kadar sonra geçinemiyorum diye dert yanıyor. Hayır biliyorum millet olarak çok fazla sudan hoşlanmayız ,sitenin havuzuna ayak sokmamış nice site sakini bilirim ama gidip havuzlu sitede betona para yatırmış. Böyle insanlar yarın öbür gün maddi zorluk çekerse acınır mı ?

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Eninde sonunda ekonominin tam anlamıyla dibe vurması betoncu iflaslarıyla olacak isteyen istediğini yapsın. Biz fikrimizi söylüyoruz bizimkisi işe başlarken nasihat dinlemeyen, bu çağda bile araştırma yapmadan jet fıdıl gibi İslam simsarı dolandırıcılara para kaptırdıktan sonra ağlayıp sızlayanlara. Dolandırıldıktan sonra ortaya çıkıp yok kamu oyu yapmakmış, yok devlet bizim zararımızı karşılasın şeklinde ağlayıp sızlayanlara. Ulan devlet kim ! Sen ben, iyi senin salaklığını dolandırıcı yiyecek bizde 80 milyon senin salaklığının bedelini cebimizden karşılayacağız. Böylelerine miktir git kime paranı kaptırdınsa ondan al derim, acımam, fazla zorlarsa bir tekmede ben atarım.
    +1
    itibar verdirmiyor site, sonra dene diyor,

işler karlı iken hayat güzel ama zarardayken devlet karşılasın zararımızı şeklinde gördüğümüz mantıkla mücadele etmeliyiz, özellikle stratejik olmayan inşaat gibi alanlarda. yoksa bir yüksek teknoloji şirketi devletin önemli gördüğü bir alanda uğraşır ama sonrasında battı diyelim, o zaman elbette yardım eder bu halk devlet istediğinde.
    Son düzenleme : discretus; 04-11-2017 saat: 16:14.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    +1
    itibar verdirmiyor site, sonra dene diyor,

işler karlı iken hayat güzel ama zarardayken devlet karşılasın zararımızı şeklinde gördüğümüz mantıkla mücadele etmeliyiz, özellikle stratejik olmayan inşaat gibi alanlarda. yoksa bir yüksek teknoloji şirketi devletin önemli gördüğü bir alanda uğraşır ama sonrasında battı diyelim, o zaman elbette yardım eder bu halk devlet istediğinde.
    İşin acı tarafı yurdun malı Telekom gibi teknoloji şirketini elin Suudu`na , Lüblanlısı`na satan zihniyet var bu ülkenin yönetiminde. Şimdi o Telekom kredi borcunu ödemiyor. Üstelik TEKELCİ yapısıyla yıllardır harami ücretlerle biz soydu ve parayı afiyetle yedi it oğlu ARAP lar. Şimdi bu şirkete ben vatandaş olarak niye sahip çıkayım ? Devlet bunun zararını bankalara niye ödesin ? Allah memleketin , 80 milyonun malını ARAP yalayıcılara peşkeş çekenlerin belasını versin diyecek başka bir şey bulamıyorum. Beton zedeler içinde yarın öbür gün aynı insanlar bizim sırtımızdan fon mon kurarlar diyede paramı Dolar olarak kendime saklıyorum.

İşin acı tarafı yurdun malı Telekom gibi teknoloji şirketini elin Suudu`na , Lüblanlısı`na satan zihniyet var bu ülkenin yönetiminde. Şimdi o Telekom kredi borcunu ödemiyor. Üstelik TEKELCİ yapısıyla yıllardır harami ücretlerle biz soydu ve parayı afiyetle yedi it oğlu ARAP lar. Şimdi bu şirkete ben vatandaş olarak niye sahip çıkayım ? Devlet bunun zararını bankalara niye ödesin ? Allah memleketin , 80 milyonun malını ARAP yalayıcılara peşkeş çekenlerin belasını versin diyecek başka bir şey bulamıyorum. Beton zedeler içinde yarın öbür gün aynı insanlar bizim sırtımızdan fon mon kurarlar diyede paramı Dolar olarak kendime saklıyorum.
    telekom a tam olarak yüksek teknoloji şirketi diyemiyorum, ayrıca ihale konusunu ellerine yüzlerine bulaştırdılar. burası net. tıpkı son donemde yapılan kopruleri ellerine yüzlerine bulaştırdıkları gibi. ayrıca mesela bu kopruleri direkt devletin kendisi yapsaydı bu kadar pahalıya gelmeyecekti. ama ülke yönetmeyi bilmeyen adamların kendi yandaşları için yapabileceklerinin bu ülkede pek sınırı yok ne yazık ki. ayrıca tüm bu yanlışlıkları üzerlerine alınmadıkları gibi hamasetle üstünü de örtebiliyorlar. çok enteresan.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    telekom a tam olarak yüksek teknoloji şirketi diyemiyorum, ayrıca ihale konusunu ellerine yüzlerine bulaştırdılar. burası net. tıpkı son donemde yapılan kopruleri ellerine yüzlerine bulaştırdıkları gibi. ayrıca mesela bu kopruleri direkt devletin kendisi yapsaydı bu kadar pahalıya gelmeyecekti. ama ülke yönetmeyi bilmeyen adamların kendi yandaşları için yapabileceklerinin bu ülkede pek sınırı yok ne yazık ki. ayrıca tüm bu yanlışlıkları üzerlerine alınmadıkları gibi hamasetle üstünü de örtebiliyorlar. çok enteresan.
    Aynen öyle , devletin cebinden beş kuruş çıkmadı MARTAVALINI atan A KE PE sözde YİD denilen betonların parasını 80 milyon`a ödetiyorsa yarın öbür gün başka betoncuların bataklarını fon mon adı altında bize ödeteceğine kesin gözüyle bakıyorum. Zaten bütün isyanım buna, yoksa KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ der geçerim. Misal yarın öbür gün FIDIL gibi sürüsüne oluşacak BETONZEDELER `e acıyacak halim yok. Bu insanlar madem bu kadar Ök..z ne halleri varsa görsünler diyeceğim ama mağduriyet çok olduğunda POLİTİKACI hırsızların oy kaybetmemek için bunların zararlarını 80 milyonun üstüne yıkacaklarına adım kadar eminim. BES niçin var ?
    İşsizlik fonu niçin var ? Geçmişte kurulan ZORUNLU TASARRUF FONUNUN , KONUT EDİNDİRME FONUNUN akibeti ne olduysa ahanda buraya yazıyorum şimdiki fonların sonuda öyle olacak. İşsizlik fonu kesintilerinden kaçma şansı belki yok ama BES `e gönüllü girenlere allah akıl fikir versin diyorum. Mehmet Şimşek AÇIK SEÇİK kendi ağzıyla itiraf etti BES gibi ucuz kaynağa ihtiyacımız var dedi. Hadi bunu anlamayacak kadar kafanız çalışmıyor diyelim peki BES `inizin yıllık ne getirisi var onada mı bakmıyorsunuz ? Ulan paranı bankaya yatırsan BES `in yıllık kazancından daha fazla kazanıyorsun bunu da mı göremiyorsun derler adama . Neyse BES MES beni alakadar etmez ,kendi düşen ağlamaz da BETON cu zararlarını kendi adıma ödemeye niyetim yok kim ne halt ederse etsin.
    Son düzenleme : umutabi; 04-11-2017 saat: 16:59.

http://www.hasbahcekagithane.com/lan...FYg-GwodHbQDAg

Yukarıdaki proje bir önce paylaştığıma göre daha tutarlı, en azından SIFIR faiz falan demiyor, ama benim anlamadığım KAĞITHANE bölgesinde ZEBİL gibi bitmiş satılmayı bekleyen BETON varken niye RİSKE girip bitip bitmeyeceği belli olmayan, bitse bile söz verilenlerin hepsinin yerine getirilip getirilmeyeceği belli olmayan, şimdilik hayal olan bir işe para yatıracağım ? Mantıklı açıklama yapacak biri varsa hele bir söylesinde benim gibi bu işlere kafası basmayan cahalleri ! aydınlatsın ...

Aynen öyle , devletin cebinden beş kuruş çıkmadı MARTAVALINI atan A KE PE sözde YİD denilen betonların parasını 80 milyon`a ödetiyorsa yarın öbür gün başka betoncuların bataklarını fon mon adı altında bize ödeteceğine kesin gözüyle bakıyorum. Zaten bütün isyanım buna, yoksa KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ der geçerim. Misal yarın öbür gün FIDIL gibi sürüsüne oluşacak BETONZEDELER `e acıyacak halim yok. Bu insanlar madem bu kadar Ök..z ne halleri varsa görsünler diyeceğim ama mağduriyet çok olduğunda POLİTİKACI hırsızların oy kaybetmemek için bunların zararlarını 80 milyonun üstüne yıkacaklarına adım kadar eminim. BES niçin var ?
    İşsizlik fonu niçin var ? Geçmişte kurulan ZORUNLU TASARRUF FONUNUN , KONUT EDİNDİRME FONUNUN akibeti ne olduysa ahanda buraya yazıyorum şimdiki fonların sonuda öyle olacak. İşsizlik fonu kesintilerinden kaçma şansı belki yok ama BES `e gönüllü girenlere allah akıl fikir versin diyorum. Mehmet Şimşek AÇIK SEÇİK kendi ağzıyla itiraf etti BES gibi ucuz kaynağa ihtiyacımız var dedi. Hadi bunu anlamayacak kadar kafanız çalışmıyor diyelim peki BES `inizin yıllık ne getirisi var onada mı bakmıyorsunuz ? Ulan paranı bankaya yatırsan BES `in yıllık kazancından daha fazla kazanıyorsun bunu da mı göremiyorsun derler adama . Neyse BES MES beni alakadar etmez ,kendi düşen ağlamaz da BETON cu zararlarını kendi adıma ödemeye niyetim yok kim ne halt ederse etsin.
    gösterdiğiniz ilanlar ve gördüğümüz sayısız diğer ilanda ortak nokta kümes gibi yapılmış evlerin mümkün olduğunca az yeşil alanlar eşliğinde sineğin yağını çıkartmaya çalıştıkları bir rantiye düzeni.

inşaatçılar çok kötülük yaptılar: yürümeye yer bırakmamışsın, sosyal alanları mümkün olduğunca kısmışşsın, yıllardır bu iğrenç ve sürdürülemez sistemi eleştirmek yerine ekmeğini yemişsin, şimdi sürdürülemez olduğu net ortaya çıkınca ağlıyorsun ve devlet desteği istiyorsun ayrıca kentsel dönüşümde kat karşılığı sistemin yanlış olduğunu yani finansmanda bir yanlışlık olduğunu ancak yıllar sonra itiraf ediyorsun: evet inşaatçıların genel görünümü bu.

ancak daha once söylemiştik: her toplum istisnai şeyler olmadığı sürece ilerler, beğenileri rafineleşir, iş yaşamı dışında sosyal olarak dinlenebileceği şehirler ve spor alanları ister.

ancak ne yazık ki şehirlerimizde şu aşamada bunların hiç biri yok. yeşili katlettiler istanbulda. ve üstüne 30. katta kümes gibi evler. üstelik oldukça yüksek fiyata, 30-40 yıl mertebesine ulaşmış amortisman sürelerinde. bu dairelerin toprakta karşılığı 5-10 m2 ancak vardır, yani taban alanı 100 m2 mesela bir evden bahsedemiyoruz, yani arsaya değil kesinlikle sanki otele para veriyorsun. ayrıca aidatlarda yüksek.

sonuç: rafineleşen zevkler dolayısıyla yakın-orta vadede bugun yapılan kümes gibi evlerin bir cazibesinin olmadığı gerçeği insanlarımızda daha çok karşılığını bulacaktır.
    Son düzenleme : discretus; 04-11-2017 saat: 18:31.

istanbul özelinde ciddi sıkıntılar olduğunu uzun zamandır konuşuyoruz.

örneğin dun aksma HaberTurk te ekonomi programında konuşan bir yorumcu hala bitirilememiş finans merkezi konusunda trafiğin makul seviyelere çekilmesi gerektiği yorumunu yaptı, bu olmazsa finans merkezi kavramının sıkıntıya uğrayacağını belirtti.

nitekim bir yerden diğerine gitmek 2-3 saat sürüyorsa burada sürdürülebilirlikten de bahsetmek kolay değil. bu ülkeye yabancı gelecekse finans merkezi dolayısıyla, aynı zamanda sosyal olarak yaşanabilir bir şehir olmasını da ister. hayat sonuçta tüm gün ofiste oturmaktan ibaret değil. son 15-20 yıılda yanlış yönetilen şehirleşme politikaları ciddi bir handikap ve yük olmaya devam edecek. bu arada finans merkezi 2015 te bitecekti ancak hala bitirilememiş durumda.

Sayfa 594/1014 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644694 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •