Sayfa 598/1027 İlkİlk ... 98498548588596597598599600608648698 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 4,777 - 4,784 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    sn hakem,
    Durum tabii ki iyi değildi ama bazı basit farklar vardı

-babadan kalan mirası satmamıştık (Telekom, tüpraş, şeker fabrikaları vb..)
    -halkın parası olmasada borcu yoktu, gerekince akrabalar altınını borç verirdi
    -devlet ileriye dönük bu kadar borçlu değildi (köprüler, şehir hastaneleri vs..)
    -milyonlarca mülteci beslemiyorduk

vs..
    tarım ve hayvancılıkta kendimize yetiyorduk çocuklara bankalar kumbara verirdi şimdi ise git tatile sonra ödersin kredisi veriliyor

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Son 20 yılda batma sınırına gelen çok fazla ülke olduğu için onun kurallarını da değiştirdiler. Eskisi gibi ülke batarsa borç ta batar demek o kadar kolay değil. Geçenlerde tekstil ihracatçıları birliği uluslararası bir kuruma yapması gereken ödemeyi yapamamış veya itilaf oluşmuştu.

Ne oldu biliyor musunuz?

Ödeme yapılması gereken bu uluslar arası kuruluş Türkiye'nin ihracatçılarının yurt dışından alacakları ödemelere haciz koydurdu. Ve bu ihracatçılara dediler ki ; Biz bu alacaklarınızı bizim alacağımız için mahsup ettik siz gidin ülkenizin merkez bankasından ihracat alacaklarınızı talep edin. Artık ülkenin merkez bankası döviz mi öder? TL uzlaşmalı döviz kuru ile mi opsiyon sunar? Döviz depo karşılığı TL depo ihalesi mi açar? . Orasını bilemem.
    bunu anlamadim

A sirketi B Sirketinden alacakli ama B sirketi borcunu vermiyor A sirketi de gidip ayni ulkedeki C sirketinin A sirketinin ulkesinde bulunan ihracat gelirine haciz koydurtuyor

bir yasima daha girdim

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet doğru ama saydığınız ülkelerde vatandaşların refahı ile üretilen katma değer ve hizmet uyumlu. Bizde değil. Bizim halkımız hak ettiğinden çok daha fazla refah içinde yaşatılıyor. Türkiye üretim ve katma değer çıktısı ile refahı uyuşmayan dünyadaki ender ülkelerden biri. O nedenle diğerlerinin Türkiye kadar zarar görmeme ihtimali yüksek.
    Ya saydıklarım zaten batık.Refah falan hakgetire.Bizim bir müddet canımıza okuanacak O kesin 2 3 yıl içinde giderek işler çok ama çok sıkıntılı hale gelecek.Evet bizim şımardığımız kesin,terbiye oluruz yakında.2x2 =4 heryerde 4 her zaman 4.Bilmeyen öğrenir yakında.Matematik hep işler))))))

4. Fıtch: Türkiye'de para politikası üzerinde hala siyasi nüfuz belirsizliği var-rts

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,150
    Dolarda son 2 haftadaki çift dip oluşumu farjettiniz mi?

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    bunu anlamadim

A sirketi B Sirketinden alacakli ama B sirketi borcunu vermiyor A sirketi de gidip ayni ulkedeki C sirketinin A sirketinin ulkesinde bulunan ihracat gelirine haciz koydurtuyor

bir yasima daha girdim
    Şirket değil de borç ulusallaşırsa ve genele yayılırsa bu tür tatsızlıklar oluşabilir. Yoksa ülkenin ve kurumlarının dahil olmadığı basit bir ticari alacak için bu tür mekanizmalar pek mümkün değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. Her şeyi geçdim 1990lı yıllarda,2000 lerin başında Türkiye Tarımda,hayvancılıkda belli ölcüde kendine yeten bir ülkeydi,ben deniz taşımacılığı işi ile uğraşıyorum,shipbrokerim , bundan epey süre önce 2010 yılında bana saman için navlun sormuşdu hububat ithal eden bir şirket (o şirketki buğdayı bile belli ölçülerde ithal ederdi 90lı yıllarda, çoğunluğu iç piyasadan temin ederdi),şaşırmış ve bunun çılgınlık olduğunu düşünmüşdüm keza saman havaleli bir yük , 5000 bin tonluk bir gemiye 1000 ton ancak yükleyebilirsiniz, o zaman Odessa/Samsun olarak navlun sorulmuşdu ve sadece gemi taşıma bedeli en az 50-60 bin dolardı....şu an et,ekmek aklınıza ne gelirse dışarıya bağlıyız bu korkunc bir durum ,geçdim telefon,bilgisayarı ,yediğimin içtiğimiz tarım üretimi tahrip edildi üstüne bunca borc. Türkiyenin gecdiğimiz 16 yılı herhalde ileride çok konuşulacak ve önümüzdeki yıllarda korkunc acılar çekeceğiz gibi geliyor bana,heleki ip üstünde bir coğrafyada umarım iş ülke bütünlüğüne kadar gitmez..

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Grafikte gördüğünüz gibi en ufak faiz artışı bütün piyasalarda deprem etkisinde hissediliyor. En son yaşandığı zaman 2008 yılında doları güçlendirmek için faiz arttırdıklarında olayların nasıl geliştiği malum. O gidişatı durdurabilmek için faizleri cart diye sıfıra çekip üzerine de yıllar boyunca para basarak yangını ancak söndürebildiler.

2008 yaşandığında USD faizi %5'ti 5. 5'e bile tahammül edemediler. O günden bugüne ABD ekonomisi çok güçlendi diye mi şimdi faiz arttırıyorlar yoksa başka numaralar mı döndürmeye çalışıyorlar, yakında hepsi belli olacak.

Bugüne kadar dolaşıma giren kağıt paraların ömrü ortalama 27 yıl.
    https://georgewashington2.blogspot.c...-for-fiat.html

Dolar kaç yıldır dolaşımda?
    fed faizi yüzde kaça kadar arttıracak sizce, bir öngörünüz var mı?
    yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 598/1027 İlkİlk ... 98498548588596597598599600608648698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •