Sayfa 6/12 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
Arama sonucu : 92 madde; 41 - 48 arası.

Konu: Borsada tek başına uzun vadeli emeklilik portföyüm

1.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun. Öncelikle bu işlere başlamadan önce peter malloukun her yatırımcının yaptığı 5 hata kitabını okumanızı tavsiye ederim.. 2.ci olarak borsada asla PİYASA ZAMANLAMASI yapmayın.. Biz piyasa profesyonelleri fiyatlarla ilgilenmeyiz.. 3.cüsü her sene temettü ödeyen, bunu gelenek haline getirmiş hisselerin dışına ilk etapta çıkmayın. Ford otosan senede 2 kere temettü ödemeyi gelenek haline getirmiş bi şirket mesela.. Bunları araştırıp bulmak size kalmış.ben biriktireceğim hissenin geçmiş temettü performansına işyatırım sayfasından bakıyorum.. Borsaya ne zaman girmeliyim? Çıkmalıyım? Tasaarruf edebildiğiniz her miktarla Borsaya girmek için en uygun zaman şimdidir.acil bi iş için paraya ihtiyacınız varsa borsadan çıkmak için en uygun zaman gene şimdidir...
    Detaylı cevabınız için teşekkürler, gerçekten çok yardımcı oldu. Kafama takılan bir konu "temettü verimi" konusu oldu. Temettü verimi nedir? Nasıl hesaplanır? En önemli kriter bu mudur?

Sizinde örnek verdiğiniz Ford Otosan temettü verimi nasıldır? temettü verimimi önemli, yoksa yılda iki defa vermiş olması mı, gibi konulardaki düşünceleriniz nedir?

2. Nil Satis Nisi Optimum

3. Önerileriniz için teşekkürler. Bu kaynakların bir kısmını inceledim, diğerlerinede mutlaka bakacağım.

temettu-hisse.png

Yukarıdaki tabloda görülüdüğü gibi verim ile hisse başına düşen TL tutarı farklı oluyor. Hatta AYGAZ'da olduğu gibi verim yüksekken hisse başı tutar düşük iken EGEEN'de olduğu gibi verim düşük iken hisse başı tutar fazla olabiliyor. Bu durumu nasıl açıklıyorsunuz?

4.  Alıntı Originally Posted by vivaldi Yazıyı Oku
    Önerileriniz için teşekkürler. Bu kaynakların bir kısmını inceledim, diğerlerinede mutlaka bakacağım.

temettu-hisse.png

Yukarıdaki tabloda görülüdüğü gibi verim ile hisse başına düşen TL tutarı farklı oluyor. Hatta AYGAZ'da olduğu gibi verim yüksekken hisse başı tutar düşük iken EGEEN'de olduğu gibi verim düşük iken hisse başı tutar fazla olabiliyor. Bu durumu nasıl açıklıyorsunuz?
    Zaten temettü veriminin olayı o. Hisse fiyatindan bağımsız olarak yitum yapabiliyorsunuz. Iki hisseli 1000 tl lik portföyünüz varsa ikisinin de temettü verimi %7 ise 2 liralık hisse ile 450 liralik hisseden aynı temettuyu alırsınız.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Nil Satis Nisi Optimum

5.  Alıntı Originally Posted by oguz90tr Yazıyı Oku
    Yeni arkadaşlar için faydalı linkler.. Tşkler paylaşım için
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

6.  Alıntı Originally Posted by vivaldi Yazıyı Oku
    Detaylı cevabınız için teşekkürler, gerçekten çok yardımcı oldu. Kafama takılan bir konu "temettü verimi" konusu oldu. Temettü verimi nedir? Nasıl hesaplanır? En önemli kriter bu mudur?

Sizinde örnek verdiğiniz Ford Otosan temettü verimi nasıldır? temettü verimimi önemli, yoksa yılda iki defa vermiş olması mı, gibi konulardaki düşünceleriniz nedir?
    Temettüye takılmayın.. Önemli olan şirketin karlılığını her sene düzenli artırabilmesidir.. Temettü verimi benim için hisseyi 60 tl den alıp 3 tl yıllık temettü alıyosanız temettü veriminiz yüzde 5 tir.. Dolayısıyla temettü verimi kişiden kişiye değişir.. Ne temettü ne yılda 2 defa temettü vermesi 1.kriter.. Asıl önemli olan karlılığını ve pazar payını koruması... Bu şirketler her geçen sene temettü dağıtımını artırırken bu kriterlerin bi çoğunu karşılar zaten.. BENİM ASIL AMACIM BUGÜN ALDIĞIM HİSSE 12 YIL SONRA BUGÜNKÜ PİYASA DEĞERİ KADAR TEMETTÜ DAĞITICAK KARLILIĞA ERİŞMESİ..
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

7. Bir şirketin özsermayesinden yemeden temettü dağıtması taraftarıyım.. Dolayısıyla temettü hissesi seçerken yatırımları bitmiş karını yatırımcısına dağıtmaktan başka seçeneği azalmış hisseleri seçmeye özen gösteriyoz..ucuzluk pahalılık kavramlarına çok takılmamanızı öneririm. Bi hisse ucuz olduğu için ucuzdur..

8.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun. Öncelikle bu işlere başlamadan önce peter malloukun her yatırımcının yaptığı 5 hata kitabını okumanızı tavsiye ederim..
    Kitap için teşekkür ederim. Biraz araştırdım gayet güzel eleştirileri var. Bir aksilik olmazsa bu hafta temin edip okumaya başlarım.

Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    2.ci olarak borsada asla PİYASA ZAMANLAMASI yapmayın.. Biz piyasa profesyonelleri fiyatlarla ilgilenmeyiz..
    PİYASA ZAMANLAMASI tam olarak nedir bilmiyorum. Ancak ucuzken alıp pahallıyken satmak doğru bir yaklaşım değilmidir? Ayrıca ben sizin gibi profesyonel değil aksine çok çok çok amatörüm, lütfen degerlendirmelerinizi yaparken bu durumuda gözden kaçırmayın.

Sayfa 6/12 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •