Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 60/1014 İlkİlk ... 1050585960616270110160560 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 473 - 480 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bilader bütün forum sana gülüyor ama istikrarlı bir biçimde aynı şekilde saçmalıyorsun. Özellikle kıyıdan bir foto koydum ki köpekbalığı muhabbetini açasın diye.

Söylediklerini ciddiye alan bir tane 20-40 yaş arası insan bulamazsın. Senin muhabettini ancak 50 hatta 60 yaş üstü kesim çeker.
    Kendi aranizda tartisiniz lutfen, benim gibi 50 yas uzerindekileri bu sartlardaki TR de yasamayi cazip kilan neler olabilir ki?

2.  Alıntı Originally Posted by eva Yazıyı Oku
    Kendi aranizda tartisiniz lutfen, benim gibi 50 yas uzerindekileri bu sartlardaki TR de yasamayi cazip kilan neler olabilir ki?
    Zihin yaşından bahsediyorum ben

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Bangkok'ta batılı standartlar mi uygulanıyor?
    Diyorsun ki TR'de batılı standartlar uygulansa İstanbul'da en düşük ev 1 milyon usd olur.
    Sonra bak Bangkok'ta maaşlar çok düşük am evler TR'nin 3 katı!

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    artik dunyada global sermaye nerye yonelirse orada fiyatlar firliyor

Londra yi ihya eden Araplar ve Ruslardir, %90 kara paradir
    Bangkok da aynen oyle

Cindeki bir cok sehir oyle. Hindistan in buyuk sehirlerinde o kadar cok bos daire varki satilmayan butun evsizleri doldurur deniyor. Ama ev sahipleri hep mafia belli fiyatin altina da satmiyorlar.

Istanbul da ev fiyatlari cok guduk kaldi. Daha yeni yeni son 10 senedir dolar cinsinden artis var hafiften oda Araplar ve dogudan gelen kara para yuzunden.

Maaslarla ev fiyatlari arasinda baglanti yok. Dunyanin hicbir metropol sehrinde normal maasli vatandas siradan adamlar yasamaz. Bu Istanbul tuhaf bir sehir cok ucuz kaldigi icin fakir fukara amele gecekondulu koylu herkes yasiyor. Istanbula kapitalizm tam anlamiyla gelse zaten siz orada yasayamazsiniz. Firsat varken yasayin orada cok sanslisiniz.

ABD de nufusu en hizli artan sehirlere bak. Ufak tefek Allahin terkettigi yerler. nufus 1 milyon kayseri buyukliugunde sessiz sikici cansiz sehirlerdir. Cunku herkes buyuk sehirlerden kaciyor. Turkiye de de boyle olmasina daha 20 sene var.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by eva Yazıyı Oku
    bende 47 yasindayim Sabah aksam donmek icin plan yapiyorum

Kusadasina bagli bir kasabadan evini al. 60 bin dolara sahene evler var. Sabah cik billur gibi sularda yuz. Aksamustu sokak pazarindan alisverisini yap. tertemiz havasi var. Gurultu kosturma patirti yok suc orani cok dusuk cunku gocmen yok. Hersey cok ucuz cunku Istanbul dan uzak.

Istedigin yere arabani park et. Paran varsa Izmir havalimanina git oradan Pegasus la Avrupa nin heryerine cok ucuz ucaklar.

Cennetki ne cennet. Daha ne ister insan?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Karaparacılar, uyuşturucu satıcıları, teröristler İstanbul'dan ev alıyormuş. Ne kadar da yaşanılası bir şehir.
    kac yasindasin sen ya? ergenmisin?

NY ta Londra da Shanghai da Jakarta da Paris te Los Angeles ta boyle.

Kara para heryerde, global sermaye heryerde. Bu kadar saf bi insansin nefes aldigina inanamiyorum senin. Ogrenin artik su kapitalizmi

Adama bak ya. Ya ne olacakti? Ayda 3 bin lira maasi olan insanlarmi Istanbuldan ev alacakti? Dunyadan haberin yok senin.

6. E alsana o zaman? Yapmadın mı hala dünyalığını? Anca çan çan çan boşbeleş muhabbet :D

Tipik gurbetçi. Türkiye şöyle güzel, böyle süper... E gel o zaman? Gelcem gelcem bi ara.

Yaw hee hee

7. 30 yaşındayım. Keşke ergen olsam.

60bin $ çıkamadın mı yani? Linkini attığım ev gibi evin varsa iyi para yapıyorsun demek ki orada.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    son yıllarda istanbul da nefes almanın imkansız hale geldiği bir gerçek, liberal iklim gittikçe hırpalanıyor, köy kültürü ve tüm hoyratlığı adım adım istila ediyor tüm istanbul u.

bu şartlar altında ve yanlış bir yapılaşma mantığı ile ev fiyatları artmıştı son zamanlara kadar, ayrıca milli geliri yutan bir karadelik halini alıyor. ayrıca ülke genelinde ücretlerin enflasyone ezilmesi ve son yıllarda ev fiyatlarının aşırı artış göstermesi alım gücüne darbe vurmuş oluyor.

nitekim, son zamanlardaki sayısız devlet destekli kampanya bu yapısal bozukluğa delalet ediyor, satılmayan evler kurguladıkları yapay ekonomiye zarar veriyor, sürdürülemez fiyat dinamikleri bunun net göstergesi.

dolayısıyla son 3-4 yılda yatırım yaparım mantığı ile alınan emlak kararları ortalamada bir kazanç sağlamamış durumda. sayısız satılık ev ve boş ticari ünite/dükkan herkesin şahit olduğu bir gerçeklik.
    1980 lerin basinda babam muteahhitlik yaparken Istanbul Anadolu yakasinda musterilerinin cogunun kidem tazminatini yeni almis emekli ogretmenler oldugunu soylerdi. Yani adam yeni emekli olmus kidemini almis, yalnizca kidem parasiyla Istanbul dan ev alabiliyormus

O gunden bugune makas acildi, son 10 yilda makas patladi. TR ye ozellikle Iran dan paralar, ISID in kara paralari, Araplarin korfezden getirdigi paralar sonra Orta Asya ulkelerinden cok gelen oldu, birde Alamancilar ve bizim gibi ler cogaldi. Yurtdisinda cok Turk yasiyor. Rusya ve arabistan collerinde calisan binlerce Turkun eminim %99'u Istanbul da bir insaata girmistir. Butun bu etkenler sonucunda Istanbul asiri ucuz olmaktan normal ucuz olmaya cikti. Daha yolumuz cok. Dolar cinsinden daha cook deger artisi bekliyorum.

Siz dua edin AKP sayesinde onune gelen insaat yaptigi icin arz fazlasi var fiyatlar artmiyor.

Sayfa 60/1014 İlkİlk ... 1050585960616270110160560 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •