çünkü 2013'e kadar dövizin asla artmayacağı düşünüldü ve düşük faizden kredi kullandılar. bu işe ilk giren avm ler harbiden bedava para hatta negatif faiz ile yatırım yaptı üstüne para bile kazandı düşün kredi kullanıyorsun ve daha azını ödüyorsun bu dönemler yaşandı(2005-2008 arası bu konuda efsanedir). sonradan girenlerde döviz patlayınca şapa oturdular. aynı durum enerji işine döviz borcu ile girenler içinde yaşandı bir çoğu şu an batmamak için kasıyor.bir gün elektrik dağıtım şirketlerine kayyum atanabilir az kaldı.
avm lerde 20.000 den aaşağı kira yok geçen fatihte bir avm de kıytırıktan bi lahmacuncuydu galiba arkadaş deviralmak istemiş kira 40.000 tl e bunun vergisi sigortası maaaşı elektriği suyu nereden baksan ayda 55.000 tl karı otomatikman harcıyorsun
bir halt olacağı yok.
Geçmişte ve bugün açıklanan enflasyonun %8-9-10 11 vs olduğuna inanan var mı ?
Peki, bankaları bu ''afaki'' enflasyon oranı ile dibs almaya kim ikna edebilir ? Nasıl ?
Açıklanan enflasyon suni ise ; piyasa faizi de sunidir.
Ben ,faizin piyasada oluştuğuna inanmıyorum.
Bana da %x ile borçlanma hakkı versinler;
Ben de , %x+1 ile dibs alırım.
.
Son düzenleme : british; 16-12-2017 saat: 10:30.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Müteahhit enflasyonu risk yaratıyor
https://www.dunya.com/sektorler/mute...-haberi-394413
Yer İmleri