Sayfa 604/1027 İlkİlk ... 104504554594602603604605606614654704 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 4,825 - 4,832 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    yani yaklaşan cisim büyük bir şeye benziyor. peki dış borç taksitlerini ödemede devletin gecikmesi veya ödeme yapamaması durumunda ülkede nelerin olması beklenir?
    Şimdiye kadar devlet zaten hiç ödeme yapmadı. Hep borç yenilendi üstüne ek borç alındı. Devletin bu sistemi devam ettirememesi gibi bir sorun şimdilik yok. Tabii yükselen faizini ödemeyi kabul ettiği sürece.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu arada dengelenme sinyalleri gelmeye başladı. Çin'de asgari ücret net 2000TL'yi geçmiş durumda.
    O kadar olmuş mu yahu!.....
    asgari ücret bu hızla artıyorsa sayın halkımız her an ülkeye komünizmi getirebilir kışı falan da beklemez...

Turkey vulnerability persists. Current account deficit widened in April. Portfolio investment outflows more than offset by banks borrowing a lot abroad. Large errors and omissions--never a good sign. Increase in reserves is surprising
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet. Borç+faizi sabit olarak çevrilirse (yenilenirse) tcmb net rezervleri yaklaşık 5-6 ayda , Altın dahil brüt rezervleri de (DTH'ların ZK'larının bir kısmı da dahil olan kısım) 2 yılda sıfırlanıyor.
    O yüzden gavurlar için bizim ekonomiyi çökertrmek 5 dakikalık iş.Neden batırmıyorlar derseniz bankalar batık kredileri neden geri çağırmıyor yapılandırıyorsa ondan.Zaten batmışız artık 3 5 elimizde ne varsa adamların işine yarayacak her anlamda onları da gaspedecekler,sonra bizim çocuklar bile ödeyemez ta torunlara kalacak borçlar bunlar.Ne kadar hayırla yadedileceğiz ilerki nesiller tarafından tahayyül edebiliyorum şimdiden ))))))))

5. İyi de Çin köhne bi yer degilki
    Ayni Almanya gibi makinelesmis bi yer. fabrikalar var
    Kaca caliscaktiki işçi 500 tl ye mi

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şimdiye kadar devlet zaten hiç ödeme yapmadı. Hep borç yenilendi üstüne ek borç alındı. Devletin bu sistemi devam ettirememesi gibi bir sorun şimdilik yok. Tabii yükselen faizini ödemeyi kabul ettiği sürece.
    ben de böyle düşünüyorum. ama şu konuyu bilmiyorum: yunanistan'ın durumu neydi peki, borcu borçla çevirmesini ne engellemişti?
    yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    ben de böyle düşünüyorum. ama şu konuyu bilmiyorum: yunanistan'ın durumu neydi peki, borcu borçla çevirmesini ne engellemişti?
    Yunanistan'ın toplam borcu GSYH'sinin %100'ünü aştı. GSYH'yi bir çeşit teminat gibi düşünün, borç verenler, ülkenin varlığını ve üretim çıktısını bir teminat olarak görüyor. Kabaca bir fabrikanın cirosuna göre kredi verildiğini düşünün. Türkiye'de bu oran şu an %50-60 civarında. Türkiye'de de %100 sınırını aşarsa sıkıntı başka bir boyut alacaktır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

nails it! Only thing to add is that these kind of pictures understate the severity of the situation, because ex post the current account is always financed. What is missing is that -- to make that financing happen -- the Lira is depreciating a lot (pink dots).
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 604/1027 İlkİlk ... 104504554594602603604605606614654704 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •