Sayfa 604/1000 İlkİlk ... 104504554594602603604605606614654704 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 4,825 - 4,832 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Sn.Tbey portföyümün son durumu aşağıdaki gibi ama sürekli bir değişim içerisinde benim portföy. Eklemeler illaki olacak bunlara Tam olarak nasıl bir dağılım olacak bende merak ediyorum bir hisse fon daha ilave edeceğim ama ne zaman ve hangisi ona karar vermedim
    Benimkine benziyor üstadım [emoji4]

2.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Güzel bir portföy yanlız İst fonun yerine Ais ve Yfv karışımı yapılsa daha iyi olmaz miy?
    Kesinlikle çok daha iyi olur, bende IST yerine AIS ve TOT var

3.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Kesinlikle çok daha iyi olur, bende IST yerine AIS ve TOT var
    Tot bende var ama getirisi dustu osd ahu ondan cok daha iyi gibi .

4.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Sn. r.lucas Gönüllü BES'te hangi fonun hangi oranda olması gerektiğini siz belirliyorsunuz ve isterseniz bu dağılımı yılda 6 kez değiştirebiliyorsunuz. Bazı planlarda (genelde katkı payı ödemeleri yüksek olanlarda) ilave fon seçenekleri oluyor ve yönetim gider kesintisi alınmıyor. Bana göre en mantıklısıda böyle bir plan seçmek.
    Başlıkla pek ilgisi yok gibi görünse de bu BES işini daha dikkatlice incelemeye karar verdim üstadım. Bu kararımda sizin BES konusundaki paylaşımlarınızın oldukça büyük etkisi var.

Kendime soruyorum: madem ki hisse portföyünü fon portföyüne çevirme gibi bir stratejin var; yap 2 ayrı BES sözleşmesi, katkı paylarını en maksimum seviyeden yatır, hem paranı fonlarda değerlendirmeye devam et hem de % 25 Devlet katkı payı al. Ara ara fon değişikliği yaparak -ki 6 değişiklik hakkı bana göre fazlasıyla yeterli- aynı getiriyi sağlayabilmek mümkün gibi duruyor. Tek sorun benim geçiş için öngördüğüm 1 yıllık vadenin 10 yıl gibi uzun bir süreye yayılacak olması. Henüz araştırma safhasındayım ama ciddi ciddi düşünüyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by Hamza__Sütbıyık Yazıyı Oku
    ajandama not aldığım fonlar ; ( bunların üzerinden tek tek geçeceğiz ) OPB , TGE , AFS , IPJ , GUH , TMG , GBG , HOY ,TI3 , ARE , GUH , TDG , YTD , AGC , AFV ... yerli piyasaya uyarlayarak William Bernstein style çalışacağız

petrol ayrı , orada önce makro bakış...
     Alıntı Originally Posted by Hamza__Sütbıyık Yazıyı Oku
    OPB den başlayalım...
    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=OPB

https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...i-degisken-fon

yeni bir fon , yeni bir hayat , mor dağların türküsü üç atom çekirdeği üç denklem krizantem çiçeği ... gayrimenkul reklamlarındaki gibi yeni bir yaşam başlıyor ... fonu inceleyip fikirleri margarinleyelim foruma
    Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık , rasyonel akla atılan imza. İnsanlığın ebedi mutluluğunun anahtarı olacak olan Mazardium EF87 madeni mucidi. Yaşasın !

6.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Başlıkla pek ilgisi yok gibi görünse de bu BES işini daha dikkatlice incelemeye karar verdim üstadım. Bu kararımda sizin BES konusundaki paylaşımlarınızın oldukça büyük etkisi var.

Kendime soruyorum: madem ki hisse portföyünü fon portföyüne çevirme gibi bir stratejin var; yap 2 ayrı BES sözleşmesi, katkı paylarını en maksimum seviyeden yatır, hem paranı fonlarda değerlendirmeye devam et hem de % 25 Devlet katkı payı al. Ara ara fon değişikliği yaparak -ki 6 değişiklik hakkı bana göre fazlasıyla yeterli- aynı getiriyi sağlayabilmek mümkün gibi duruyor. Tek sorun benim geçiş için öngördüğüm 1 yıllık vadenin 10 yıl gibi uzun bir süreye yayılacak olması. Henüz araştırma safhasındayım ama ciddi ciddi düşünüyorum.
    Araştırın üstadım sorularınızı beklerim Son portföy düşünceniz hisse yoğun fon ağırlıklıydı. Stopaj çıkışta ödeniyor biliyorsunuzdur fakat tüm fon kazançları üzerinden kesiliyor onun bilgisini şimdiden vereyim hisse yoğun fonlarda dahil buna

7.  Alıntı Originally Posted by Hamza__Sütbıyık Yazıyı Oku
    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=OPB

https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...i-degisken-fon

yeni bir fon , yeni bir hayat , mor dağların türküsü üç atom çekirdeği üç denklem krizantem çiçeği ... gayrimenkul reklamlarındaki gibi yeni bir yaşam başlıyor ... fonu inceleyip fikirleri margarinleyelim foruma
    Aşağıdaki BES fonunu yöneten arkadaş bunuda(OPB) yönetiyor.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=FIR

Fonu oluşturan varlıkların seçim sürecinde Rasyonet Bileşik Emeklilik Fon Endeksi hisse senedi, faizli ürünler ve dövizli ürünler dağılımları baz alınır. Bu varlık sınıflarının oranlarına paralel şekilde fonun varlık dağılımı ayda bir kere güncellenir. Fon, varlık sınıflarında daha iyi varlıklar seçilerek ve giderler düşük tutularak, Rasyonet Bileşik Emeklilik Fon Endeksinden daha yüksek getiriyi hedeflemektedir.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

Alıntı Originally Posted by ~YTA~ Yazıyı Oku
    Üsluba dikkat, sevmem öyle aslanlı maslanlı. Ben sana nasıl hitap ediyorsam sende öyle edeceksin.
    Aslan dedik
    Kedimi diyeydik.

Sayfa 604/1000 İlkİlk ... 104504554594602603604605606614654704 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •