Sayfa 606/1027 İlkİlk ... 106506556596604605606607608616656706 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 4,841 - 4,848 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    tamam, konu anlaşıldı. araba son sürat duvara doğru gidiyor ve kredi verenler 10 metre kalana kadar durumu görmezden geliyorlar.

- türkiyenin 900 milyar dolar sabit gsyh'si olduğu varsayılırsa (ileriki yıllarda bırakın artmasını düşmemesini zor görüyorum),
    - yıllık cari açık 20 milyar dolara indirilse (ki çok zor),
    - borçlanma faizi %7 sabit alınsa,

bakalım duvara ne zaman toslayacağız:

yıl, dış borç (dolar)
    2018 450
    2019 502
    2020 557
    2021 616
    2022 679
    2023 746
    2024 818
    2025 896

dış borç>gsyh (crash)...
    Bence de bu 5.kattan düşen adamın 3.katta olması durumuna karşı 10.kattan düşen adamın 7.katta diğer adama bakıp benim daha düşecek 7 katım var onun 3 katı kaldı durum iyi valla demesi gibi bir durum.

2.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    tamam, konu anlaşıldı. araba son sürat duvara doğru gidiyor ve kredi verenler 10 metre kalana kadar durumu görmezden geliyorlar.

- türkiyenin 900 milyar dolar sabit gsyh'si olduğu varsayılırsa (ileriki yıllarda bırakın artmasını düşmemesini zor görüyorum),
    - yıllık cari açık 20 milyar dolara indirilse (ki çok zor),
    - borçlanma faizi %7 sabit alınsa,

bakalım duvara ne zaman toslayacağız:

yıl, dış borç (dolar)
    2018 450
    2019 502
    2020 557
    2021 616
    2022 679
    2023 746
    2024 818
    2025 896

dış borç>gsyh (crash)...
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    E tefecinin eline düşüyorsun kolay değil tabi.Haklısınız sn rxpu adamların insafına kalıyorsun sen battıkça adam tepene çıkar doğaldır tabi.Gerçi bu şartlarda bu borçlar ödenemez her halukarda olay değişmez ya neyse.

Ama şunun da altını çizmeliyiz. Dünyada çok daha berbat durumda o kadar çok ülke var ki Türkiye kısa vadeli sorunlarını çözerse yine kötü bir konumda sayılmaz. Bizi şu an zorlayan kısa vadeli politik sorunlarımız ve politikacılarımızın basiretsizce yaptığı hatalar.

Yoksa GSYH/Borç oranı

İtalya %133
    Yunanistan %100'ün epey üstü
    İspanya %100'ün üstü
    Ve daha niceleri.

Türkiye'nin şu anki sorunu dış borçlanmada değil yaptığı inanılmaz politik ve ekopolitik hatalarda. Onları düzeltirse yukarıdakilerden bir gömlek üstteyiz onu da söylemek gerekli.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ama şunun da altını çizmeliyiz. Dünyada çok daha berbat durumda o kadar çok ülke var ki Türkiye kısa vadeli sorunlarını çözerse yine kötü bir konumda sayılmaz. Bizi şu an zorlayan kısa vadeli politik sorunlarımız ve politikacılarımızın basiretsizce yaptığı hatalar.

Yoksa GSYH/Borç oranı

İtalya %133
    Yunanistan %100'ün epey üstü
    İspanya %100'ün üstü
    Ve daha niceleri.

Türkiye'nin şu anki sorunu dış borçlanmada değil yaptığı inanılmaz politik ve ekopolitik hatalarda. Onları düzeltirse yukarıdakilerden bir gömlek üstteyiz onu da söylemek gerekli.
    Reis londrada paranın sahiplerine para dersi vermeyecekti,seçilirsem para işleri benden sorulacak demeyecekti.İnce gelmezse bu baskı devam eder.Seçimde iktidar değişmezse seçimden sonra çarşı karışır.

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Reis londrada paranın sahiplerine para dersi vermeyecekti,seçilirsem para işleri benden sorulacak demeyecekti.İnce gelmezse bu baskı devam eder.Seçimde iktidar değişmezse seçimden sonra çarşı karışır.
    Aynen öyle, ya da iktidar değişmez ise konunun ciddiyetini anlayıp ona göre davranılması şart olacak. Olayın ciddiyetinin tüm politikacılar tarafından anlaşıldığını düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aynen öyle, ya da iktidar değişmez ise konunun ciddiyetini anlayıp ona göre davranılması şart olacak. Olayın ciddiyetinin tüm politikacılar tarafından anlaşıldığını düşünüyorum.
    Sanmıyorum ya inşallah diyelim.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sene 2018 halen popülist politika yapan siyasetçiler var çoğunlukla bizde devlet politikası yok hükümet politikası var kurumsallaşma olayı daha oturma di maalesef yapılsa da maalesef belli bir kesime hitap etmekden başka birşey ye yaramıyor yapısal reformlardan hukumetin anladığı borçları yapılandırmak dan öteye gitmiyor yüksek teknoloji olayın da aşırı derecede beyin göçü veriyoruz enerji bahimliligimiz yüksek yatırımlarımız yeterli seviyede değil enerji potansiyelimizi kullanamıyoruz en önemlisi eğitim bu konuda çok geride kaldık iyi egittigimiz çocuk larda yurt dışına kaçıyor ülkede gelecek görmüyor tarım hayvancılık desen zaten köylü bile pazara gidip meyve sebze almaya başlamış daha ne olsun topum bilinci yok büyük bir çoğunluk halen ben merkeziyetçi kendini dünyanın sahibi sanıyor sonuç itibari ile iyi bir yönetim anlasiyla ve kaynakların etkin ve verimli kullanılmasıyla bu kısır döngü borç ve kriz olaylarından kurtulabiliriz yoksa sonuç hep aynı olur kaçınılmaz son

PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Dostum birde haftalık baksan ..sana zahmet.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    O çok aşağıda kalmış. 4.1838 altında haftalık kapanışta kızarır sistem..

8. 4.5099 üzerinde 240 dk kalırsa 240 dk 'lık yeşili yakacak..Yerse tabi

Sayfa 606/1027 İlkİlk ... 106506556596604605606607608616656706 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •