Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 608/1021 İlkİlk ... 108508558598606607608609610618658708 ... SonSon
Arama sonucu : 8579 madde; 4,857 - 4,864 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by buyshell Yazıyı Oku
    Yapim kardesim
    Dolar 8 ustu berat gider
    9 ustu reis gider dedim
    Reis demek fakirlik demektir..
    Faiz sebep enflasyon sonuc diye diye 8 yildir tl ye real faiz vermiyerek tl yi cop konumuna getirip ulkenin milli gelirini dolar enflasyonu da koyarak 2004 seviyesine getiren akp gitmedikce bu ulke duzelmez diyen insanim..
    Damat gittigi gun mart 31 olmadan altin 400 u dolar tl 7.2 altini gorecek diyen .. bunu dedigim icin twiter de misal nasruulah ayhan cahilleri tarafindan bloklanan birde su shellman var altinci dolarci.. dolarcilarin sansi basimizda reisin olmasidir.. akp son 8 yilda ulkeyi her gun fakirlestirmistir.. daha yaziyim yetermi

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Valla nasrullah ayana cahil diyen birine ne demeli bilemem ama altın konusunda da dolar konusunda da görüşlerinize katılmıyorum.Yazınızdaki bir kısmı ben anlıyamadım,reel faiz vermeme kısmı elbet doğru da akp nin geldi geleli ana politikası allem kallem ne olursa olsun doları baskılayarak suni bir refah yaratmaktır.Güçlü tL ekonomik temelleri olmadığı halde ucuz ithalati teşvik etti,ucuza araba aldık,telefon aldık,televizyon aldık,buğday aldık,saman aldık aldık da aldık.Bunlar hep düşük tutulmuş dolar kuru ile oldu.Akp sizin görüşünüzün aksine suni bir refah yaşattı.Ha yüksek faiz verse ne olurdu o faiz ne ile ödenecek ne işe yarıyacak,üretmiyen bir ekonomide yüksek faizle ne çözülür,yüksek faizle düşürülen dolar kuru ne işe yarar cidden sizin entry de ne dediğinizi çözemedim.Akp nin olayı üreten bir ekonomi istememesi,fabrikaları satması,işe yarayan üretim ekonomisini baltalaması habire tüketimle inşaatla büyüyen bir ekonomi yaratması.Yoksa mali politikalarla dünyada kim ne çözmüş ki biz çözelim.İşler keşke faizle kurla falan hallolacak kadar basit olsaydı.

Gümüşte aşı haberi çıktı piyasanın sakin olduğu bir gün bir saat içinde 1.2 milyar ons satış yapıldı aniden.Dünyanın 1.5 yıllık üretimine yakın bir gümüş kağıt piyasada bir seansta satıldı.Bu geçmiş dönemler incelenirse defalarca yapılan bir manupilasyon,yapanlar belli ceza da aldılar.Reddit in olayından sonra tüm dünyanın gözü bu piyasaya çevrilince artık bu iş o kadar kolay yapılamıyor,bu saçma sapan düşüşler bence ondan,birileri kötü sıkıştı

3. Borsa 60 bin olacak diyen adam cahildir kardesim
    Yada 530 da altin kisa vade 650 hedef veren cahil oglu cahildir.. kim olursa olsun
    Saygilar
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Valla nasrullah ayana cahil diyen birine ne demeli bilemem ama altın konusunda da dolar konusunda da görüşlerinize katılmıyorum.Yazınızdaki bir kısmı ben anlıyamadım,reel faiz vermeme kısmı elbet doğru da akp nin geldi geleli ana politikası allem kallem ne olursa olsun doları baskılayarak suni bir refah yaratmaktır.Güçlü tL ekonomik temelleri olmadığı halde ucuz ithalati teşvik etti,ucuza araba aldık,telefon aldık,televizyon aldık,buğday aldık,saman aldık aldık da aldık.Bunlar hep düşük tutulmuş dolar kuru ile oldu.Akp sizin görüşünüzün aksine suni bir refah yaşattı.Ha yüksek faiz verse ne olurdu o faiz ne ile ödenecek ne işe yarıyacak,üretmiyen bir ekonomide yüksek faizle ne çözülür,yüksek faizle düşürülen dolar kuru ne işe yarar cidden sizin entry de ne dediğinizi çözemedim.Akp nin olayı üreten bir ekonomi istememesi,fabrikaları satması,işe yarayan üretim ekonomisini baltalaması habire tüketimle inşaatla büyüyen bir ekonomi yaratması.Yoksa mali politikalarla dünyada kim ne çözmüş ki biz çözelim.İşler keşke faizle kurla falan hallolacak kadar basit olsaydı.

4. Dolar 10 olacak deseydim
    Muhalif mi olacaktim
    Gecen sene bu zamanda dolar 6.5 euro 7 felandi
    Dxy e gore ben dolari su an galen 8 goruyorum tabelada.. dolar yeteri kadar dusmedi yani..
    7 altina gelecek yada gelmiyecek sorun uslubunuz
    Gecen sene bu becerikszi berat ve babasi flmb faizini %7.5 lerde tutup %9 ile ev kredisi bilmem yuzde kac la otomobil kredi vererek parasal genislemenin kitabini yazdilar.. parayi ihtiyac sahiplerine degil para ile para kazananlara beles para dagitildi.. tl ye bogunal piyasa 40 milyar dolar civari dolar aldi.. 20 milayr dolar civari altina gitti
    .. dolar artarlen ithalat patladi 50 milyar dolar cari acik verdik.. demek yuksek doviz ithalati da dusurmiuormus.. ne oldu kasima gelince paramiz 2001 krizinden daha degersiz oldu 1994 leri gecmis bile olduk.. sonra o feto dan dah tehlikleli berat mb nin icini bosaltti

120 milyar dolar kimsenin haberi olmadan kamu bankalari uzerinden kimlere satildi..

Senin gibilerin anlamadigi bu duzenin boyle gitmesinin sonu ucurumdu.. 8 de berat 9 da reis o koltukta oturamazdi..
    Gunun sonunda oyle yada boyle baskanimiz enflasyonun sonuc faizin sebep oldugu yalanindan vazgecti.. ve damadin kellesini aldi

yani kartlar yeniden dagitilacakti bunu gordugum icin iddali soylemim devam ediyor

Dolar 7 yada 8 den daha onemlisi bu dovuzin en az 2 sene kucuk bir hatta dalgalanmasi yoksa enflasyon kontrol altina alinamaz artan petrol fiyatlari da cabasi enflasyonun dusurulmesini saglamakda aleyhimize gelismisken

Dolar 7.8 ciktiginda bu ay dayim dolar 10 olacak dedi bana dolar al.. 15 hazirandan once dolar 7 altinda altini 370 de gorecegimizi soyledim ve iddaya girdik..
    Bakalim sonuc ne olacak..

Not benim partim 10 senedir yok oy vermiyorum
    Bu ulke erdogan dan kurtulmadikca iki yakasi bir araya gelmez.. iki ileri 3 geri devam eder..
    Fakirlik alim gucu dusumi devam edecek..

Yani kardesim en azili reis muhalifiyim
    Ama aklim mantigim gerceklerle yuzlesmeme engel degil

Bu satirlari yazarken mb gorevden almislar
    Yukarida yazdiklarim artik cop hukmundedir
    Reis reisligini yine gosterdi..
    Bu satten sonra ne dolar ne faaiz ne enflasyon ne borsa tahmini yapilamaz bu ulkede

Tek umidim pazertesi degisecek bakanlar kurulunda hazina bakani olmasi ama zor
    Cunku
    Yenisakaf cuma gecirmisti mansetten mb baskanina
    Yerli ve milli reisimiz yenisafak yazari prof sahap havcioglunu mb baskani yapti
    Ulke olarak icimizden gececekler ..

Alıntı Originally Posted by dreamworld Yazıyı Oku
    Dolar 7 nin altina gelecege kadar okudum.sonra dolar 7 olacagi okuyunca malum troller grubundan oldugunu anladim..siyasi olarak da 2 muhalif yorum yaparsan trol lafini geri alacagim

.
    Son düzenleme : buyshell; 20-03-2021 saat: 02:37.

5.  Alıntı Originally Posted by buyshell Yazıyı Oku
    Altincilar gumusculer o kadar sartlanmislar ki bu iki emtianin artacagina.. 10 yilliklarin her ziplayisinda kafalarina vuruyorlar ons altinin ozellikle.. 2023 kadar 1300 altini bekliyorum ben ons altinda herkesin aksine ..
    Bu kadar beles paraya ortaya cikacak enflasyona ve pandemiye ragmen 2011 deki 1900 onsun 200 dolar altinda olan altin(10 yillik dolar enflasyonu koyarsak 2300 olmali su an en az) size gore 2400 bana gore 1300 gidecek.. bu 10 yilliklari ziplatarak fed ve powel ayar verilirken ons altinin kafasina cakmak bence asil hedef.. herkesin bildigine para yok arkadaslar.. gumus de 26 altini kapatti 25 de duramazsa 22 oranin alti karanlik..ben dolarin tekrar haziran ayindan once 7 altina gelecegini altin ons 1650 1550 araligini bu yil test edecegini altin gramin 360 altina gelecegini her sey iyi giderse 330 lari gorecegini dusunuyorum.. ytd..

Herkesin bildiğine para yok kısmına kesinlikle katılıyorum ama “herkesin bildiği” olarak düşündüğün altının yükseleceği tahmini sadece Türkiye’ye özgü. O da ne sebeple olduğunu bilmediğim Türklerin ezeli ve ebedi altın tutkusu kaynaklı. Bu topraklarda altın hep “yükselecektir” Onsun fiyatını asıl belirleyen abd ve uzakdoğu. Uzakdoğuyu bilmem ama Abd’de herkesin bildiği tek şey altının kripto ile ikame edildiği ve düşeceği. Nitekim de bu yönde pozisyon aldıkları için ya da aksi yönde pozisyon almadıklrı için altın etf ve yat. Bankaların elinde zirvesinden buralara gelerek maymun oldu. Dolayısıyla senin varsayımından yola çıkarsak altın boğa piyasasına dönüşmeli.

6.  Alıntı Originally Posted by buyshell Yazıyı Oku
    ..
    Bu kadar beles paraya ortaya cikacak enflasyona ve pandemiye ragmen 2011 deki 1900 onsun 200 dolar altinda olan altin(10 yillik dolar enflasyonu koyarsak 2300 olmali su an en az) size gore 2400 bana gore 1300 gidecek.. bu 10 yilliklari ziplatarak fed ve powel ayar verilirken ons altinin kafasina cakmak bence asil hedef.. herkesin bildigine para yok arkadaslar.. gumus de 26 altini kapatti 25 de duramazsa 22 oranin alti karanlik.. ..
    Her fikre saygı duymak gerek, özellikle "herkesin bildiğine para yok" cümlesi piyasanın altın kuralı.

Fakat katılmadığım bir şey var.
    1900 o zamanın zirvesiydi, üzerine USD enflasyonunu koyarak bu gün için "zirve tahmini" yapabilirsiniz.
    "En az" demeniz hatalı olmuş.

"Zaten en fazla 2300'ü görebilirdi" dersek birkaç ay önceki zirveden dönüşünü daha iyi açıklamış oluruz.

7. Forumdakilere Caylak diye yazi yazan dengesizin aslinda kendisi caylak
    Bu adamin burda yazilarini okuyunca gozumde canlanan insan su sekilde:
    5gram fiziki altin alip sabah aksam uyumadan internette gecmiste kotu neler olmus diye arastirip 5gram gram fiziki altinini satip o para ile uzay mekigi alip uzaya yolculuk yapmak isteyen bir hayalperest canlaniyor

1929 buhrani demek 1 dunya savasi demek.
    Youtube da buldugun sacma sapan kurgu videolarini buraya atmadan once ne sebeb oldu diye bir arastir!!
    Almanya ve ilgiltere savas tazminatini altin olarak odemek zorunda idi !!
    O zaman basilan paralar altina endeksli idi
    Bugunku gibi Yasalar yada denetleyici kuruluslar yoktu, mudahaleler yoktu, sirketler birbiri ile baglantili idi bir tanesi domino etkisi yapabiliyordu,
    1929 de yasananlari 2021 yilinda da yasanmasini beklemek ahmakliktir

Beklemeyi gectim sonucta en buyuk etken 1 dunya savasidir . ne yani senin 3 kurus altinin degerlenicek diye savasmi bekleyeceksin birde
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Forumdakilere Caylak diye yazi yazan dengesizin aslinda kendisi caylak
    Bu adamin burda yazilarini okuyunca gozumde canlanan insan su sekilde:
    5gram fiziki altin alip sabah aksam uyumadan internette gecmiste kotu neler olmus diye arastirip 5gram gram fiziki altinini satip o para ile uzay mekigi alip uzaya yolculuk yapmak isteyen bir hayalperest canlaniyor

1929 buhrani demek 1 dunya savasi demek.
    Youtube da buldugun sacma sapan kurgu videolarini buraya atmadan once ne sebeb oldu diye bir arastir!!
    Almanya ve ilgiltere savas tazminatini altin olarak odemek zorunda idi !!
    O zaman basilan paralar altina endeksli idi
    Bugunku gibi Yasalar yada denetleyici kuruluslar yoktu, mudahaleler yoktu, sirketler birbiri ile baglantili idi bir tanesi domino etkisi yapabiliyordu,
    1929 de yasananlari 2021 yilinda da yasanmasini beklemek ahmakliktir

Beklemeyi gectim sonucta en buyuk etken 1 dunya savasidir . ne yani senin 3 kurus altinin degerlenicek diye savasmi bekleyeceksin birde
    Madem o artışa 1.dünya savaşı neden oldu 1970 1980 arasındaki ralliye hangi dünya savaşı neden oldu.Benim bildiğim FED hem 1920 1930 arasında hem de 1970 de parasal genişleme yaptı altın gümüş rallileri ondan oldu.Savaş sonuçtur neden değil,1. dünya savaşını doğuran da 1900 yıllarında yaşanan krizdi.1929 krizi de 2. dünya savaşına neden oldu.Fed İN 1920 1930 arasında yaptığı parasal genişleme amerikada kükreyen 20 ler diye adlandırılan refah dönemini getirdi sonu elbet hüsran.Dünyada benzeri 2000 başından beri yapılıyor faizler hep düşürülüyor paraya ulaşım kolaylaşıyor ama borç da çoğalıyor,borç artık artırılamayacak seviyelerde sorun da bu.Bu fırtınada sığınılacak limanlar altındır gümüştür,4000 yıldır insanlık zamandan coğrafyadan bağımsız bunlara güvenmiş,onların değeri oldukları yerde duruyor onları kağıt sistemine döndürüp değerleri ile oynayan malum soytarılar.Kağıt sisteminin ponzi olduğu anlaşıldığı anda altın altındır gümüşte gümüş.

Sayfa 608/1021 İlkİlk ... 108508558598606607608609610618658708 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •