Sayfa 609/1000 İlkİlk ... 109509559599607608609610611619659709 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 4,865 - 4,872 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Niye böyle olmuş.
    Hem türevler tutmamış
    Hem de hisseler mi eksi yazmış acaba?
    Bir haftadir dususe oynuyorlardi
    Cuma gunu yukselise oynamislar sanirim

2.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

Netice itibariyle -şimdilik yeri burası olmasa da- BES ve fonları hakkında kısmi bilgilendirmeler yapılmasına kör göze parmak türünden karşı çıkmanın hiç kimseye faydası olmadığını değerlendirmekteyim. Şayet bu yönde ciddi bir rahatsızlık varsa, ki başka başlıklara yönlendirmelerden bunu anlıyorum, bu başlıkta bugüne kadar yazdıklarımla vermek istediğim asıl mesaja dair bir ilerleme kaydedilememiş olmasından üzüntü duyuyorum.
    Yanlış değerlendiriyorsunuz üstad. BES başlığında konuyla ilgili ayrıntılı tartışmalar, değerlendirmeler olmuştu. Zamanında ben de epey yazmıştım, şimdiki durumunu bilmiyorum. Ama konu ile ilgili ve bilgili kişiler orada olduğu için yönlendirme doğru. Burada 2 gün önceki mesajı arasam bulamıyorum, sayfalar çok hızlı ilerliyor.

Alıntı Originally Posted by verytired Yazıyı Oku
    Evet aynı şeyden bahsediyoruz. Şimdi açıkçası o bilgi birikimi bende de yok 😄 daha doğrusu bu sene oluştu. 3 soruluk bir finansal okuryazarlik testi var. Enflasyon, risk, basit bileşik faiz ile ilgili. Şimdi bu testi OECD ülkelerinde yapıyorlar ve sonuc: tr de finansal okur yazarlık %21, 2017. O sebeple de insanlar mevduat, altın agirlikli yaşıyor sanırım. Bu arada o testi ben de çözdüm ve bilesik faizli soruda neredeyse cuvallayacaktim ,son anda yapabildim 😄

Bu arada borsa-fonlar-sendikasyon-biz döngüsünu bilmiyordum. Teşekkürler.

Son olarak 97'den bu yana bu enstrümanlarda bilgi sahibi olmak, o şanslı azınlıkta olmak anlamina geliyor. Yani maksimum %10 civarı dır finansal o.y. o dönemde. Bence gayet iyi bir dilimdeymissiniz. Yani sırf buna bile şükredilir😊
    eyvallah üstad. Bu arada faiz hesabı çok yapmak zorunda kalan fahri bir programcı olarak da faiz hesabından bahsedeyim. Aslında tüm faizler anaparaXfaizoranıXvade÷36000 oranı ile hesaplanır. Bileşikte sadece vade sonu faizi anaparaya dönüşür. Hesap makinasindaki MU tuşu bileşik faiz dolayısıyla dibs hesabı için de idealdir. AnaparaXfaizoranı-MUXfaizoranı-MU...... hesaplar gider🤓
    MU(hesapl***** üzerine ekle)

4.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Devlet katksini yatırdığınız her ödeme için bir kez o da sonunu beklerseniz yuzde 25ini alacaksınız ama ışletim yönetim ıvır zıvır kesintisini yıllık yüzde 2 hadi 1 den olsun diyelim tüm toplam varlığınızdan her yıl vereceksiniz, varsa bes- sever izah etsin
    BES-Sever olmamakla birlikte, istediğiniz izahı yapabilirim sanırım. Ivır zıvır kesintiler ana paranız üzerinden alınmıyor. İlk 5 sene alınıyor. Eğer yüksek katkı payı öderseniz o ıvır zıvırların alınmadığı planlarda mevcut BES şirketlerinde Ana para üzerinden alınan %2'lik kesinti kısmına gelirsek şu an fon yatırımı yaptığınızı düşünüyorum bu kesintiler sizden de kesiliyor hatta daha fazlası da kesiliyor olabilir çünkü BES fonlarında daha düşük yönetim ücreti var. Hangi fonlara yatırım yaptığınızı söylerseniz ne kadar kesiliyor onu da söyleyebilirim.

5.  Alıntı Originally Posted by ~YTA~ Yazıyı Oku
    Mac -%0.23
    Acc -%0.14
    Gpg %0.05
    Aıs %0.14
    Aıs pazartesi oranimi

ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Sadece 3 ay önce, bu başlığın adı Para Piyasası Fonları idi ve an itibariyle piyasadaki tüm fonların analiz edildiği bir yer oldu. Gayet de güzel oldu, çünkü bu sayede (ben de dahil) insanlar çok değişik yatırım enstrümanları keşfettiler ve oldukça ciddi getiriler elde ettiler. Devletin verdiği % 25 lik katkı payını bir kenarda tutacak olursak BES de, içeriği itibariyle fon piyasası ile entegre bir sistem. Tam entegrasyon için ne gibi çalışmalar var bilmiyorum ama ıvır zıvır dediğiniz toplam varlığınızdan her işlem sonrasında yapılan kesintilerin tamamı an itibariyle bütün piyasalarda var. Fonlarda da var, ancak kesintiler fiyatlardan düşüldüğü için haberimiz yok. Ya da yokmuş gibi davranıyoruz.

Bu konu başlığı, fazla uzak olmayan bir süreçte (tüm fonlar tek bir platformda toplanacağı için) tekrar isim değiştirecek bundan adım gibi eminim. Bu bakımdan sevmek ya da sevmemek gibi rasyonellikten uzak, tamamen duygusal bakış açısıyla paylaşım yapmaktan özenle kaçınmalıyız. Netice itibariyle bizler tasarruflarını en kazançlı alanlarda değerlendirme çabasında olan sıradan insanlarız. Yoksa tuzu kuru hiç kimse gelip sabah akşam fon fiyatı sormaz, hepi topu 5 TL lik virman masrafının en az olduğu yeri konuşmaz burada. Demem odur ki, burada temel amacımız; riski en az kazancı en fazla yatırımın ipuçlarını yakalamak.

Netice itibariyle -şimdilik yeri burası olmasa da- BES ve fonları hakkında kısmi bilgilendirmeler yapılmasına kör göze parmak türünden karşı çıkmanın hiç kimseye faydası olmadığını değerlendirmekteyim. Şayet bu yönde ciddi bir rahatsızlık varsa, ki başka başlıklara yönlendirmelerden bunu anlıyorum, bu başlıkta bugüne kadar yazdıklarımla vermek istediğim asıl mesaja dair bir ilerleme kaydedilememiş olmasından üzüntü duyuyorum.

...

Biraz ara..

* Dip not: BES'te değilim.
    Yazınızın benim yazdığım mesaja hitaben yazıldığını düşünüyorum.
    Ama demek istediğim anlaşılmamış.

BES paylaşımları burada kaybolacak zaman içinde
    Halbuki bu konuda ayrı bir başlık var bilgiler orada derli toplu incelenebilir
    Tabi isteyen buraya yazsın isteyen oraya.

Ben bilgiler kaybolmasın diye faydalı bir öneride bulunduğumu sanıyordum ama meramımı anlatamamışım demekki.

Buyrun isteyen istediği yere yazsın hiç sorun değil benim için.

Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Sadece 3 ay önce, bu başlığın adı Para Piyasası Fonları idi ve an itibariyle piyasadaki tüm fonların analiz edildiği bir yer oldu. Gayet de güzel oldu, çünkü bu sayede (ben de dahil) insanlar çok değişik yatırım enstrümanları keşfettiler ve oldukça ciddi getiriler elde ettiler. Devletin verdiği % 25 lik katkı payını bir kenarda tutacak olursak BES de, içeriği itibariyle fon piyasası ile entegre bir sistem. Tam entegrasyon için ne gibi çalışmalar var bilmiyorum ama ıvır zıvır dediğiniz toplam varlığınızdan her işlem sonrasında yapılan kesintilerin tamamı an itibariyle bütün piyasalarda var. Fonlarda da var, ancak kesintiler fiyatlardan düşüldüğü için haberimiz yok. Ya da yokmuş gibi davranıyoruz.

Bu konu başlığı, fazla uzak olmayan bir süreçte (tüm fonlar tek bir platformda toplanacağı için) tekrar isim değiştirecek bundan adım gibi eminim. Bu bakımdan sevmek ya da sevmemek gibi rasyonellikten uzak, tamamen duygusal bakış açısıyla paylaşım yapmaktan özenle kaçınmalıyız. Netice itibariyle bizler tasarruflarını en kazançlı alanlarda değerlendirme çabasında olan sıradan insanlarız. Yoksa tuzu kuru hiç kimse gelip sabah akşam fon fiyatı sormaz, hepi topu 5 TL lik virman masrafının en az olduğu yeri konuşmaz burada. Demem odur ki, burada temel amacımız; riski en az kazancı en fazla yatırımın ipuçlarını yakalamak.

...

Biraz ara..

* Dip not: BES'te değilim.
    sayin üstad ben sizi ilgiyle takip ediyorum. Fon sayfası için gereklisiniz. Geriden yazıp gelindigi için yanlış anlaşilma olmuştur derdetmeyiniz

8.  Alıntı Originally Posted by Fonetik Yazıyı Oku
    eyvallah üstad. Bu arada faiz hesabı çok yapmak zorunda kalan fahri bir programcı olarak da faiz hesabından bahsedeyim. Aslında tüm faizler anaparaXfaizoranıXvade÷36000 oranı ile hesaplanır. Bileşikte sadece vade sonu faizi anaparaya dönüşür. Hesap makinasindaki MU tuşu bileşik faiz dolayısıyla dibs hesabı için de idealdir. AnaparaXfaizoranı-MUXfaizoranı-MU...... hesaplar gider🤓
    MU(hesapl***** üzerine ekle)
    Biraz önce içinde m+ (sanırım mu oluyor) olan yeni hesap makinası indirdim, çok iyi oldu. Sagolun.

Sayfa 609/1000 İlkİlk ... 109509559599607608609610611619659709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •