Sayfa 610/1000 İlkİlk ... 110510560600608609610611612620660710 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 4,873 - 4,880 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Bende 8 tane fon var.ama ennkrallari osl tot okt gpg yani mevduata gore ..mevduat 15 16 larda .buna gore kral yani.bi kere su var ıkınsakta sıkınsakta piyasa tuik enflasyona gore hareket ediyor.vadeniz 10 gun sonra dolacaksa alternarif vov actirin 16 oran var 90 gun kafaniz rahat .yahut yari vov yada aktif yarida ost ve kisa vadeli borclanma araclari fonlari .siz degiskende yada hisse yogunda yapamazsiniz.korkunc derecede pipiriklisiniz ki hakkiniz var para bu cakil tasi degil zor birikiyor .
    Bende sepet mantığı var .

Dolar Euro Hisse Mevduat Fon hepsinin ağırlığı var .

Misal fonda hiçbir zaman değişken veya hisse fonu almam kendi portföyüme ağırlığı 1000 de 1 bile olmaz .

Şu anda tahvilin birazda gevşeyeceğini düşünerek ist ve okt aldım sonrasında bakacağım duruma muhtemelen mevduat olabilir 5 in altı olursa dolar 5.5 altı olursa Euro olabilir duruma göre yön çizeceğim

Risk alacaksam kendi takip ettiğim hisselerde alırım

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

2. 100 milyar dolara yakın sermaye gelişmekte olan ülkelere akacakmış. Bakalım ülkemize ne kadarı gelecek.

3.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    O zaman sizin işte zor çünkü herkes yalan söyler
    Dürüst olmak neden zor olsun ki

Sattığını ispat et dedim doları o zaman çıt çıkmadı neden neymiş takip ediyormuşuz .

Sanal portföyle aldım sattım ne kolay .

Benim maliyetim sıfır olduğu hisse var tepe yaptığı zaman %25 i sat al yapıyorum yarıya düştüğü Zaman tekrar alıyorum .

Şimdi ben tamamını satıp deyip iki katına çıkardım desem olur mu ilk önce kendisine insan dürüst olmalı etik davranmış olmam değil mi .

AK2 ile ilgili düşünceleriniz nelerdir sevgili forumdaşlar?

5. mkk verilerine göre
    gpg gün başına %14.02 mk
    okt gün başına %23.26 mk

6. Bu grafiği daha önce de asmıştım buraya. Arada kaçaklar olsa da (mesela kesik çizgili bölge) gayet güzel iş çıkarıyor. Özellikle banka yoğun ve hisse yoğun fonlarda olanlar buna benzer grafikler oluşturup kendine göre bir sistem oluşturmalı. Diyeceğim ancak onu da diyemiyorum. Çünkü endeksin % 20 kazanç sağladığı bir dönemde % 34 kazandırmış (TCD çok daha fazla) fonlar var. Endeksimiz daha ziyade banka ağırlıklı hareket ettiği için banka yoğun fonlarda daha çok işe yarıyor.

Hisse yoğun (ya da banka yoğun) fonlar yerine kendi takip ettiği hisseleri almak sonuçta herkesin özgür kararı ancak fon piyasasına bulaşmış olanların temel sıkıntısı kişisel yatırım strateji ve prensiplerini uygulama noktasında beyindeki nöronlarına hakim olamaması. Bunu becerebilenin zaten fon piyasasında işi olmaz.

Grafiğimize dönecek olursak, daha önce de ifade ettiğim üzere an itibariyle 103 bin 105 bin aralığında bu yılın ilk aylarında oluşmuş olan maliyetlenme bölgesi test edilmekte. Güç göstergeleri henüz böyle bir atağın başarıyla sonuçlanacağına dair işaret vermemekte. Bankalara sağlanan likiditenin bilançolar üzerinde iyileştirici etki yapacağı muhakkak. Zaten PD/DD olarak gelişmekte olan ülke bankalarına göre oldukça iskontolu işlem gören bankalarımızın 9 aylık bilançolarla birlikte enflasyona paralel düşen faizler eşliğinde yeni bir grafik çizebilme potansiyelini göz ardı etmemek lazım.

7. An itibariyle takip ettiğim fonlar. Bu işin sonu nereye varacak çok merak etmekteyim. Umarım tüm fonlara doğru bir gidişat olmaz, sonuçta TEFAS'ta işlem gören 220 fon var.

Önce tabloyu açıklayayım. Burada 2 ayrı mukayese var, birisi 05.07.2019 tarihinden bugüne (bana özel bir tarih) ve 02.09.2019 tarihinden bugüne (yani aylık) olarak fonların değişim oranları. En sağdaki aylık oranlara dikkat çekecek olursam, hisse yoğun ve banka yoğun fonlar endeksteki harekete paralel güzel bir kazanç getirmişler. Değişken fonlar ise daha mütevazi. Her ne kadar adı değişken olsa da -içerdiği % 83 oranındaki hisse oranı ile- TCD'yi hisse yoğun fon olarak görmekte fayda var. Bu anlamda HSA'nın performansı takdire değer ama.

8.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    mkk verilerine göre
    gpg gün başına %14.02 mk
    okt gün başına %23.26 mk
    Gpg nin 3 gune nefesi yetmiyor.o getiriyi hafta ici yapsa 42 ye denk gelir gunluk.

Sayfa 610/1000 İlkİlk ... 110510560600608609610611612620660710 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •