Sayfa 610/1005 İlkİlk ... 110510560600608609610611612620660710 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 4,873 - 4,880 arası.

Konu: Viop LI

1. Akşam BBHT'de SASA'da ne oluyor diye konuştular.

Herkes bu kadar büyük yatırım hangi kaynak ile yapılacak diye birbirine soruyordu, kaynak bulundu dediler.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Özel sektörde işini yapamayanı kapının önüne koyuyorlar, ister istemez gayret gösteriyorsun. Kamuda o tip bir şey yok, atılmamak için ne kadar gerekiyor ise o kadar çalışma oluyor. Komünizmde o sorunu çözemediler.

Çiftçilik ve esnaflık da benzer, doyacak kadar gayret ediyor, ister istemez işini çok büyütemiyor.

Borsa işi ciddiye alınsa ekonomi daha sağlıklı olur.
    Hocam güvenlik ve sağlık kolu hariç diğer kurumlar ozellesebilirmi!!
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

3.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Ayda 500 dolar emekli maaşı ödemek için gereken sermaye en az 100 bin dolar.

15 milyon emekli x 100 bin dolar = 1,5 trilyon dolar eder. O kadar kaynak yok gibi. Sistem bence ponzi oyunu, arkadan gelen oldukça maaşlar ödenir.
     Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    "500 USD emekli maaşı" mevzunun referansı var mı?
    5 N 1K kıvamında. Asgari ücret değil ki bu X USD veya TL'ye sabitlensin . Prime ve çalışma süresine göre değişiyor olmalı(şimdi değilse bile). Yine de "15M emekliye, 500 USD maaş" türünde bir haberi; sabah, akşam vb. paçavralar yazmadı sanırım.
    Sırf fikir jimnastiği olsun diye mi yazdınız?
     Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Emeklinin de hakkı 500dolir,zam isteruk

Mevzuya ortasında girmişim... Affola.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Memure fazla zam yapılacak, 22bin net oda endusugu,haksızlık var,fakir memur kalmadı yaw
    4 kişilik bi ailenin yoksulluk sınırı 31.000
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Hocam güvenlik ve sağlık kolu hariç diğer kurumlar ozellesebilirmi!!
    Bir şekilde yeni sistem icat edilir. Ceza ve korku daha yüksek bir motivasyon. Öte yandan insana da insanca davranılması gerekir.

Kamu denetleme işinde iyi ama innovasyon konusunda ister istemez çok iyi değil, kanıtlanmamış örneklerin ötesine geçmek zor.

Öte yandan ülkede kurumsallık ilerlemek ile birlikte şirketlerde de usulsüzlük çok.

Bir şekilde kırıcı olmayan rekabet teşvik edilmeli, verimlilik artıcı, standartları geliştirici iş birlikleri de geliştirilmeli. Spor arenasında gelişmelere bakmak lazım, takımlar hem birbirini yenmek istiyor ama birbirlerine de muhtaç.

6.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Mevzuya ortasında girmişim... Affola.
    Sorun değil, ben anladım, özellikle cevap vermedim.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    4 kişilik bi ailenin yoksulluk sınırı 31.000
    Gönül isterki refah düzeyi çok iyi standart larda olsun ama çok zor.
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

8. Seneler önce sayın secbul bir fizibilite yapmıştı ama o zamanlar pek mantıklı değildi (mum alıp kötü durumlara hazırlık yaptığımız zamanlardı)

Şimdi panel ve muhtemelen bir süre sonra depolama tarafı da bireysel kullanım için bile makul hale gelecekler. Geçen hatta ben de düşündüm müstakil ev için makul olabilir diye (ki panellerde m2 başına verimlilik oldukça artmış durumda) ama bu sübvansiyon oranları varken cazibesi biraz sönük kalıyor olabilir.

Ama kamp için katlanabilir bir güneş paneli (90W) ve bir de gece için mobil batarya (300W) edindim fakat henüz tecrübe etme şansım olmadı.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Sağolun ben de biraz önce gördüm. İzinleri verirken muhtemelen mevcut elektrik üretenleri üzmemek için ağırdan alıyor.

Bu işin geleceği var ama doğru teknoloji olması gerekir.

Tesla Powerwall gördüm o tip ürünler de ileride her evde olur.

Sayfa 610/1005 İlkİlk ... 110510560600608609610611612620660710 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •