ha bir gün deli gibi yükselir hiç alım fırsatı vermez ama biz o güne kadar yamulabiliriz..![]()
ha bir gün deli gibi yükselir hiç alım fırsatı vermez ama biz o güne kadar yamulabiliriz..![]()
Valla amerikada enflasyon yok demeleri koca bir yalan.Açın bakın dolar bazında emtiada ne olmuş,pirinç,kahve ,şeker,soya,altın,gümüş,nikel,platin neye bakarsanız bakın son bir yılda fiyatı en az yüzde 30 artmış.E bu nasıl iş bunlar enflasyon yaratmıyor mu.Üstelik bu vatandaşın cebine direk para koyma farklı bir iş bu para direk harcanıyor.Eskiden fed bankalardan çöp olan ne varsa alıyor onların yerine dolar veriyordu .Bankaların bilanço düzeltmesi dışında bu para kısmen borsalara akıyordu.Şimdi olan başka basılan para direk milletin cebine gidiyor,adam üretmeden parayı alıyor,amerikanın üretimi covid nedeniyle bir yıldır düşüyor,sen para arzını artır üretim düşsün milletin cebine karşılıksız para koy enflasyon olmasın,con ahmet in makinası icat edildi de biz mi duymadık sn enki.
Ama sanki spek kağıdındayım gibi oluyorum bazen o ayrı.Speğin planını anlamazsan borsada da adamın canına okurlar, aynı şey.
Aln işte en son çakallığı bizimkiler londra ile anlaştı dolarda yaptı.O kadar dolara basmalar,gavurların o kadar saçma sapan dolar düşecek raporu,not düzeltmeler,nacinin her gün sıkı duracağız,gerekirse yıllarca yüksek faiz veririz beyanatları falan sonunda ne oldu.Millet bir dolar satmadı,senin rezervin ekside cari açık veriyorsun ,bütçe açığı veriyorsun,harcamalarından kısmıyorsun sen önce şu açığını kapat da ondan sonra konuş dedi millet,dolar almaya devam etti,oyun bozuldu,benzerini altında gümüşte bekliyorum.
Bana kalırsa ceplere koyulan para o kadar fazla değil..Bernanke nin dediği gibi helikopterden atmıyorlar henüz..Ayrıca enflasyon yok değil elbet ama %2 yi geçerse de tolerans göstereceklerini söylediler zaten..Powell ın kastı bu olabilir..kısaca ılımlı enflasyon teloransları dahilinde..
Diğer bir konu ise 'hard currency' denen paraların bir özelliğide dışarıya transfer edilmesiyle içerden ziyade dışarıda enflasyon oluşturması sanki..
Sn enki ha bizim tüik ha amerikadaki istatistik kurumu emin olun orda da aynı olay vardır.Amerikada fiyatların artmaması mümkün mü hiç.
Yer İmleri