Sayfa 614/736 İlkİlk ... 114514564604612613614615616624664714 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 4,905 - 4,912 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Burada çok yardımcı olan Yuji diye bir arkadaş vardı - ne oldu da gelmiyor?
    Burdayım hocam
    gözlem modunda takılıyorum

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Burdayım hocam
    gözlem modunda takılıyorum
    Teşekkürler ve başarılar.

3.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    Tavsiye veren arkadaşlara teşekkürler... bu arada YAS ve SAS tutmanın uzun vadede pek işe yaramayacağına kanaat getirdim. ve dediğiniz gibi hisse fonları da azaltacağım. birbirine benzerleri elemek gerek. onurbeyin dediklerine katılıyorum. galiba son tahlilde 5 yıl ve daha uzun süreli olmak kaydıyla tüm portföyü şu şekilde oluşturabilirim:
    Yerli hisse: IIH, IHK, MAC
    Yabancı hisse: AFT, AFA, TMG
    Değişken: IPB
    Serbest: IIS
    Para piyasası: PPZ ya da GTL (yüzde 5 ya da 10 gibi az bir kısmını yedek akçe anlamında tutmak için)
    Başka tavsiyelere, eleştirilere, önerilere açığım... herkese selamlar...
    Ben olsam fonlar arasındaki korelasyona bakardım, yakın korelasyonlu olanlardan ziyade farklı olanları seçerdim
    Twitterda Yatırım vizyonu diye bi hesap var o bi ara paylaşıyordu, bu aralar pasif.
    müsait olursam ben de hesaplayıp paylaşırım.

ikinci bir konu da aynı fonları alıp/biriktirmek mi yoksa belli periyotlarla fonlar arasında rotasyon yapmak mı?
    Rotasyon yapılacaksa hangi periyotta hangi stratejiye göre yapılmalı?
    Müsait olursam farklı stratejilerin backtestlerini yapma planım var
    Aklınıza gelen/sonucunu merak ettiğiniz stratejiler varsa paylaşabilirsiniz.
    ör:
    -Sabit bir fon seti ile çok yükseleni azalt, az yükseleni arttırarak dengele
    -belli fon kümesinden en çok yükselen n adet fonu eşit ağırlıkla al, bunu sürekli belli periyotta yap
    vs.

4.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Ben olsam fonlar arasındaki korelasyona bakardım, yakın korelasyonlu olanlardan ziyade farklı olanları seçerdim
    Twitterda Yatırım vizyonu diye bi hesap var o bi ara paylaşıyordu, bu aralar pasif.
    müsait olursam ben de hesaplayıp paylaşırım.

ikinci bir konu da aynı fonları alıp/biriktirmek mi yoksa belli periyotlarla fonlar arasında rotasyon yapmak mı?
    Rotasyon yapılacaksa hangi periyotta hangi stratejiye göre yapılmalı?
    Müsait olursam farklı stratejilerin backtestlerini yapma planım var
    Aklınıza gelen/sonucunu merak ettiğiniz stratejiler varsa paylaşabilirsiniz.
    ör:
    -Sabit bir fon seti ile çok yükseleni azalt, az yükseleni arttırarak dengele
    -belli fon kümesinden en çok yükselen n adet fonu eşit ağırlıkla al, bunu sürekli belli periyotta yap
    vs.
    sn yurji bilgi için teşekkürler.
    Korelasyona bakarken ne kadar geri gitmek faydalı olur.

Selamlar,
    Garanti bankasından Salı sabah fon bozumunu yaptık, Fon döviz fonu T+2 yazıyor. Banka Perşembe günü hesabınıza geçecek diyor fakat saat vermiyor. Daha önce garanti bankası tecrübesi olan var mı? Saat kaç gibi hesaba geçiyor, ona göre işlerimizi halletmemiz gerekiyor. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by cem1473 Yazıyı Oku
    Selamlar,
    Garanti bankasından Salı sabah fon bozumunu yaptık, Fon döviz fonu T+2 yazıyor. Banka Perşembe günü hesabınıza geçecek diyor fakat saat vermiyor. Daha önce garanti bankası tecrübesi olan var mı? Saat kaç gibi hesaba geçiyor, ona göre işlerimizi halletmemiz gerekiyor. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
    Benim fonlarimda garanti bankasında. Dün ata portföyün t+1 valorlu aut fonunu sattım. Para 14.50 de hesabıma yattı.
    Eski işlemlere baktım. 14.45-15.00 civarı para hesabıma geçmiş
    Eğer sattigin fon Garanti Bankası fonuysa öğleden önce yatiriyorlar.
    Diğerleri öğleden sonra.

7.  Alıntı Originally Posted by cem1473 Yazıyı Oku
    Selamlar,
    Selamlar Perşembe günü saat 14.30'dan sonra hesabınizda olur

2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. IIS için minimum alış miktarı ne kadar bilen var mı

Sayfa 614/736 İlkİlk ... 114514564604612613614615616624664714 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •