Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 617/1004 İlkİlk ... 117517567607615616617618619627667717 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 4,929 - 4,936 arası.

Konu: Viop XXXV

1. Sakarya kenarında, verimli topraklar vardır. Buradaki çiftçi ama hep zarar eder.

Nasil eder dersen, bir sene soğan para eder.

Ertesi sene hepsi soğan eker.

O sene soğan para etmez, Sakarya nehrine dökerler sogani. Hem para ettiği sene hem de etmediği sene kazanamazlar. Oysa iyi bir planlama olsa her sene kazanabilirler, ama bir araya gelmezler, kabul etmezler az az sürekli kazanmayı.

Orası neyse bütün ülke de o dur.

Simdi herkes üni. Okusun diyen halk suçlu mu?

Halktan gelen talebi yapan iktidar suçlu mu?

Bu kadar fazla mezun olursa mezuniyet para etmez diyemeyen meslek örgütleri suçlu mu?

Bu sefer ara eleman sıkıntısı çekeriz demeyen reel sektör suçlu mu?

Yoksa bu ülke plan program hak getiren koca bir deney tahtası mı?

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Basına düşüyor rektörlerin öğretim görevlilerini ne şekilde atama yaptığı zaten .

Bir düzelme var mı yok hiçbir şey
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    biravo cok iyi yorum.
    neden boleyiz diyenler icin.
    iste bu kafa yuzunden abey.
    bu kafaya tikatli bakin.
    Dostum Demirel'in bir lafı vardır:
    "Bize plan değil pilav lazım."
    Herkesin üniversiteye gitmesine gerek yok.
    Bakın Google'ın kurucuları bile doktoralarını tamamlamamış.
    Diploma sadece bir kağıt.
    Önemli olan üretkenlik.
    Boşuna yıllarca oyalanacağına elin iş tutsun yeter.
    Benim pilavcı arkadaşın kazancı büyük ihtimal hoca maaşını ikiye katlar.
    Tavuklu pilav da değil bildiğin nohutlu pilav satıyor.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

3. 50 yaşındayım Kıbrıs harekâtı, 12 Eylül, Tansu Çiller krizi, 2000 yılı krizi arada unuttuğum bir çok şey gördüm. Ülke 3 gün güneşli oluyor geri kalan ya bulutlu ya fırtınalı. Burda hangi Türkiye den bahsediliyor bilmiyorum. Benim oğlum muhasebeci arkadaşimin yanında dördüncü yılında. K. Kartında limit kalmamış. Aylık 1000 TL harçlık alıyor. Oğlan 20 yaşına girdi. Tahsilat çok kötü biri benim yakınım 3-5 bin borcu var bir çift ayakkabı göndermiş 150 TL etmez o ayakkabı. Gece 12 ye kadar çalışıyor ama para yok. Galerici bile yerinde sayıyor. Masraf çıkmıyormuş. İşhaninda büfesi arkadaşım oğluna 4. Krediyi çektirdi. Oğlu asgari ücretli. Hanımı okul kantininde okul kapanırsa bu sefer topu atar. Büfenin günlük cirosu 1500 sigara dahil. Bunun 200 TL si sigara hariç. Kira yol yemek elektrik vs masraf çıkmıyor. İşhaninda evinden yemek getirenler var. Eşi devlette yada ek geliri olmayanlarin durumu berbat. Şahsım da evi satliga çıkardım yemin ederim emlakçılar hariç bir kişi bile aramadı ilanın süresi bitti. 180 MT yüksek giriş kat merkezi sistem ısıtma şehrin merkezinde 265 bin TL yazdım. Şimdi tekrar ilana koysam satılsa kiralar uçtu

4.  Alıntı Originally Posted by Şakir Yazıyı Oku
    Bundan 20 sene önce taşrada anadoluda yokluk içerisinde okuyan insan biliyordu ki üniversite kazanırsam hayatım kurtulur bir baltaya sap olurum. Oyüzden çalışıp gayret ediyordu.

Şimdi bu yok okusam ne olacak diyor ..

Türkiye gibi fakir ülkelerde 250 üniversite olmaz. Max 50 üniversite olur. Kalifiye insan yetişir. Kalifiye hocalar ders verir.

Sırf şehirlerde çark dönsün para aksın diye üniversiteler kuruldu gençler 4 yıl teselli oldu.
    Zamanında tepki vermeyen siyasiler ve halk sorumlu bundan. Dedikleriniz doğru [emoji106]

Al sat yat uyu bekle tüyo vesaire değildir. Aracı kurumunuza danışınız. Sadece kişisel yorumlarimdir, beni bağlar.
    Al sat yat uyu bekle tüyo vesaire değildir. Aracı kurumunuza danışınız. Sadece kişisel yorumlarımdır, beni bağlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    sadece 1 örnek https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...orumce-1715908
     Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Basına düşüyor rektörlerin öğretim görevlilerini ne şekilde atama yaptığı zaten .Bir düzelme var mı yok hiçbir şey

6. Doç ve prof olanları çoğunun yabancı dili yok. Zaruri sartlardan biridir dil, önceden KPDS vardı ve şart 70 idi, sonra 60 oldu sonra salla oldu. Önüne gelen yagdanlik doç oldu prof oldu

Al sat yat uyu bekle tüyo vesaire değildir. Aracı kurumunuza danışınız. Sadece kişisel yorumlarimdir, beni bağlar.
    Al sat yat uyu bekle tüyo vesaire değildir. Aracı kurumunuza danışınız. Sadece kişisel yorumlarımdır, beni bağlar.

Lise eğitimi bile lüzumsuz.
    Orta yeter artar.
    Boşuna liseyi okudum.
    Fazla zarar etmeden aydık sonra.
    Bu demek değil ki dil öğrenmeyeceksin, Almanya'ya Amerika'ya gidip dil öğreneceksin oralarda ne yapabilirim arayıp tarayacaksın.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    bu iktidar zibil gibi ünv. açtı...amaç belli hem kendi kadrolarına iş imkanı sunmak hem de betoncuları ayakta tutmak...açılan bu ünv. mezun olanlara kaçınız iş verir? valla ben iş veren olsam vermem...

bir de bunların yanına yine zibil gibi özel ünv. açıldı...bu ülkenin bu kadar ünv. ihtiyacı yoktu...

açıkçası bu saçma sapan ünv. lerde 4-5 yıl okutacağına çocuğu eğer çok başarılı değilse iyi bir devlet ünv. kazanma imkanı yoksa (boğaziçi, itü,odtü, istanbul, marmara v.s.) lise bitince ver bir şirkete ara eleman olarak yetişsin...teknisyen v.s. tarzı...hem zaman kaybetmeden hayata atılmış olur hem de ara elaman açığı olan avrupa'ya gitme imkanı bile olur...

4-5 sene sonra ünv. yeni mezun olmuş birinden daha iyi bir maaşa çalışıyor bile olur...neden çünkü artık 4-5 yıl tecrübesi var...

ülkemizdeki para eden ünv. belli...bunun dışında yine eskiden açılmış orta seviye ünv. ler var onlarda belli gerisinden mezun olan anca yandaşsa falan iş bulur...yoksa işsizler ordusunun yeni neferi olur...

Sayfa 617/1004 İlkİlk ... 117517567607615616617618619627667717 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •