Sayfa 619/1002 İlkİlk ... 119519569609617618619620621629669719 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,945 - 4,952 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

PDD de arase tutuyor
    eylul de portfoy yuzde 2.58 iken
    ekim de portfoy bu agirligi 2.24e inmis

Alıntı Originally Posted by mertazor Yazıyı Oku
    evet hiç dikkat etmemiştim hissesel bazda ağırlıklarına. Gerçekten çok çok fazla.

Edit : EIC ve arase hissesi ağırlığı konusunda.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Dostum usd sabit oldugu icin eurobond da cds i takip etmen yeterli son donem 550lere gelse de tekrar 588 oldu gibi. kontrol edebilir misin...

Ayrica eurobond fonu USD yada TL olarak aldigina gore de fark olusabilir

Alıntı Originally Posted by ddiibb Yazıyı Oku
    Aldığımız borsa fonlarının yarinki getirilerini o günkü borsanın durumuna göre ön gorebilirken, eurobond fonları için bunu nasıl yapabiliriz

Kara harekat kisin olmaz diye dusunuyorum mart nisan gibi olur yani tv de aksamlari amcalar bol bol konusur yuzumuze baka baka da cay icerler...

Alıntı Originally Posted by Makyevelli Yazıyı Oku
    Kafamdaki soruları sesli paylaşarak yazıyorum. Bilgi ve yaklaşım olarak katkıda bulunan olursa genele yönelikte faydalı olacaktır. Yurtdışı fonlar ,emtia ve petrol kumara dönünce bunlardan çıkıp tamamını Bist fonlarına girdim. Şimdi Kara harekatı kaçınılmaz bilgisi geliyor. İkinci olarak Bankaların aracı kurumları ile (4 banka) Sasa ve Hektaşın yarıya yakın hissesine sahip olduğu hem bu hisseleri hemde bu tarz hisseleri satarak buralardan nakite dönüp Ocak başında aşağıdan alma planları olabileceği. Üçüncüsü endeksin bir düzeltme göreceği yerlere 4650-4700 gibi gelineceği düşünceleri.
    Bu anlamda tekrar Bist hisse fonlara ilave yapmak benim için riski tek sepete koymak olacağından şu kısmı sormak istiyorum bilenler için. ZDZ Borsanın düştüğü günlerde bile artı getirerek bir iyi gidişatı var. Bu fon hisse dışında başka hangi ürünlerle hedge ediyor? Değişken olmasının avantajı başka benzer hangi fonlarda var? paylaşımlar için şimdiden teşekkürler. Bereketli ve kazançlı bir ay dilerim.

4. Hektaşın ilk taban olayı , patronun 30 milyon lotu yatırım fonlarına tepeden satmasıyla başlıyor ,daha doğrusu satınca değil de ,haberi KAP a düşünce yani ertesi gün taban oluyor ve taban serisi devam ediyor

Patron 30 milyon lotu, hisse yıkılmasın diye piyasaya vermiyor ,yatırım fonuna veya fonlarına veriyor ,hangi fiyattan verildiği belli değil
    Asıl soru tepeden bu 30 milyon lot hisseyi hangi yatırım fonu veya fonları aldı ,Bilen var mıdır?

5.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Hektaşın ilk taban olayı , patronun 30 milyon lotu yatırım fonlarına tepeden satmasıyla başlıyor ,daha doğrusu satınca değil de ,haberi KAP a düşünce yani ertesi gün taban oluyor ve taban serisi devam ediyor

Patron 30 milyon lotu, hisse yıkılmasın diye piyasaya vermiyor ,yatırım fonuna veya fonlarına veriyor ,hangi fiyattan verildiği belli değil
    Asıl soru tepeden bu 30 milyon lot hisseyi hangi yatırım fonu veya fonları aldı ,Bilen var mıdır?
    Muhtemelen kendi portföy şirketlerinin OYS gibi bir serbest fonuna almıştır sn Germiyan.

6.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Hektaşın ilk taban olayı , patronun 30 milyon lotu yatırım fonlarına tepeden satmasıyla başlıyor ,daha doğrusu satınca değil de ,haberi KAP a düşünce yani ertesi gün taban oluyor ve taban serisi devam ediyor

Fon o tarihten beri düşüyor
    https://twitter.com/halilergull/stat...75738506678273
    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=OYS

7.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    ya ben alternatif enerji için erken olduğunu düşünüyorum aslında. bizim yaşam süremizde petrol ve gaz hiçbiryere gitmiyor bence. ama radyoda o kadar çok reklamını yapıyor ki akbank..aklımı çelmeye başladı. bir de yükseliş başlayınca..bist için de ıcz teknoloji fonu aynı şekilde ama geçmişine bakarsan bi oph bir tcd olamamış. dönemsel bi hareket mi yoksa bi ralli başlangıcı mı kestiremiyor insan. dolarda geri gidiş olacağını hiç sanmıyorum sanayi partonları lira enflasyona kıyasla değerli diye ağlıyor zaten.
    Artık hangi fonlara ağırlık vermeli, hangilerini yavaş yavaş almaya başlamalı, hangilerini satmalı ben de bir türlü çözemedim, emtia ve abd borsa fonları diyorum orası da bir iniyor bir çıkıyor, yükseliş ne zaman başlar belli değil, bist fonlarına fazla yüklenmek istemiyorum, hatta artık bir miktar satayım diyorum, eurobond fonlarını bir türlü anlayamadım, diğerlerinde durunca da para iyice eriyor.
    Hepsinden biraz alıp düşüşlerde ilave mi yapmalı, yoksa çoğunlukla bir taraf mı yüklenmeli nasıl olacak bilemedim, fonlar al sat yapmaya da uygun değil, zaten onu da becerebilmek kolay değil, elimdekilerin bazıları aylardır yerinde sayıyor, boşa çıkan parayı ne yapayım şaşırıyorum, yani nakiti olan için saçma sapan bir durum.

8.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Artık hangi fonlara ağırlık vermeli, hangilerini yavaş yavaş almaya başlamalı, hangilerini satmalı ben de bir türlü çözemedim, emtia ve abd borsa fonları diyorum orası da bir iniyor bir çıkıyor, yükseliş ne zaman başlar belli değil, bist fonlarına fazla yüklenmek istemiyorum, hatta artık bir miktar satayım diyorum, eurobond fonlarını bir türlü anlayamadım, diğerlerinde durunca da para iyice eriyor.
    Hepsinden biraz alıp düşüşlerde ilave mi yapmalı, yoksa çoğunlukla bir taraf mı yüklenmeli nasıl olacak bilemedim, fonlar al sat yapmaya da uygun değil, zaten onu da becerebilmek kolay değil, elimdekilerin bazıları aylardır yerinde sayıyor, boşa çıkan parayı ne yapayım şaşırıyorum, yani nakiti olan için saçma sapan bir durum.
    aynen fon trade etme taraklarında benim de hiç bezim yoktur, stresli zor iş artı her halkukarda uzun vadede zarar ediyorsun. aoy'u dün uzunca abd endeksleriyle karşılaştırmalı inceledim vazgeçtim, abd yükselirken bile düşüş trendleri yaşamış uzun vadeli getiri kesinlikle düşük.

buna karşın viop30 5000'lere ulaştığı ve trade etmek iyice zorlaştığı için ordaki parayı dhj(deniz portföy bist teknoloji fonu) na kaydırdım. şahsen abd enflasyonu yüzünden bizdeki teknoloji kağıtları da uzun süredir uykudaydı önümüzdeki yıl ciddi kar bekliyorum o tarafta.
    Son düzenleme : friendly_1980; 22-11-2022 saat: 11:38.

Sayfa 619/1002 İlkİlk ... 119519569609617618619620621629669719 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •