Sayfa 62/1002 İlkİlk ... 1252606162636472112162562 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 489 - 496 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    bankalara girecek para 2 gunluk dolar hareketiyle havaya gidiyor zaten... sabah bbht'de analiz vardı; 3. çeyrek rakamlarına göre artık sadece kamular değil özeller de sermaye arttırımı zorunda.. iş bankasında sermaye tükendi dediler...
    Döviz fiyat artışı böyle devam ederse tüm bankalar kamunun malı olacak ve tabi ki bankaların alacaklı olduğu şirketlerde.

YTD

2.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    4 bin dolar katkı yaptık merkeze.
    artık yılanoğlunu sallayabilirsin bozguş.
    Yok abi daha gıbraşmam, ne zaman satsam daha yukardan almak zorunda kalıyorum
    Parası olana herşey ucuz, fakirler düşünsün.
    Hanımın bileziğini aldım hemde bi dene de fazlasıynan gramını 1000 tl den, sonra dedim ki sen bi bileziğin lafını yapıyordun, her akşam beynimi ütüledin, al sana 2 bilezik dedim
    Hamdım Piştim Yandım

3. AK Parti'li Aydemir: BOTAŞ tarafından ödenemeyen 32,3 milyar lira vergi borcunun görevlendirme gideri olarak mahsup edilmesi amaçlanmaktadır

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile gelir fazlasını ödemeye çevirip bütçe dengesini bozmadan gereğini yaptıklarını belirterek, bu düzenlemenin Anayasaya aykırı bir yanının olmadığını kaydetti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

Teklife ilişkin komisyona bilgi veren Aydemir, salgından tüm dünyanın etkilendiğini, ancak Türkiye'nin sağlık sistemi ve insanını destekleme bakımından pozitif ayrıştığını vurguladı. Ülkedeki sanayi çarklarının döndüğünü anlatan Aydemir, dünyanın en kötü günlerini yaşadığı dönemde Türkiye'nin büyüdüğünü dile getirdi.

AK Parti'li Aydemir'in konuşması sırasında laf atan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'yı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz uyardı.

"Taç giyen baş akıllanır" sözünü aktaran Aydemir, "Allah'ın izniyle yıl sonu itibarıyla büyümemiz çift rakamları görecek" diye konuştu.

Asgari ücretin, tüm kesimlerin katkısıyla görüşüldüğünü anlatan Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 2022 yılı asgari ücretinin, bu tutarda geliri olanlarda büyük bir rahatlamaya yol açtığını vurguladı. Aydemir, teklifte asgari ücrete ilişkin düzenlemelerin yer aldığını belirtti.

Düzenlemede BOTAŞ'a ilişkin bir maddenin yer aldığını da anımsatan Aydemir, 81 ilde doğal gazın kullanıldığını, ülke nüfusunun yüzde 70'inin doğal gazı kullanabildiğini söyledi.

Aydemir, Avrupa piyasalarında 2020'de doğal gaz fiyatlarının 10 kat arttığını, bu artışın çok az bir kısmının Türkiye'deki kullanıcılara yansıtıldığını aktardı.

BOTAŞ'ta doğal gaz maliyeti ile satış fiyatı arasında oluşan fiyat farkını devletin ödeyeceğini dile getiren Aydemir, şunları kaydetti:

"Devasa bir fark var, bunu devletimiz üstlenmektedir. Bu fark, görevlendirme gideri olarak BOTAŞ'a, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenecektir. Doğal gaz fiyatları artışından kaynaklı oluşan nakit artışını yönetmek için BOTAŞ'ın doğal gaz ithalatı sırasında ödemesi gereken gümrük işlemlerinden doğan KDV ödemesi gerçekleştirilememiştir. BOTAŞ'ın 2021 yılına ait herhangi bir vergi borcu yoktur. Bu kanun teklifi ile BOTAŞ tarafından ödenemeyen 32,3 milyar lira vergi borcunun görevlendirme gideri olarak mahsup edilmesi amaçlanmaktadır. BOTAŞ'ın toplam borcu 53 milyon lira civarında."

2021 yılı bütçesine ilişkin teklif maddesine de değinen Aydemir, "Ek bütçe ile yapılmak istenen, gelirleri artırıcı bir tanzim yapmaktır. Düzenlemeyle gelir fazlası ödeneğe çevriliyor, bütçe dengesini bozmadan gereğini yapıyoruz. Bunun Anayasa'ya aykırı bir tarafı da yoktur." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

4. botaş ödeyemiyor, bize herşeyi öde deniyor.....
    bende 3-4 kalemin vatandaşlık zararı olarak mahsup edilmesini istiyorum.

Asgari ücrette vergiden vazgeç, 15-20 milyar, Botaşın borcu sil 32 milyar. Şimdi memura ek zam versek mi görüşmesinde, ülkenin içinden geçtiği durum malum, fedakarlık lazım, bütçe şöyle böyle derler.

6. El-Erian: TCMB faiz indirimlerini tersine çevirmeli - bloomberght.com

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian Bloomberg'de çıkan yorum yazısında Türk lirasının içinde bulunduğu durumu ve para politikası çerçevesini değerlendirdi.

El-Erian Türkiye ekonomisinin hala 'ekonomide en kötü senaryodan' kaçınabileceğini ve kaydadeğer ekonomik potansiyelini sürdürebileceğini belirtti.

El-Erian konuya dair "Özellikle cuma günü Türk finansal sistemi için zorlu bir gün oldu. TL'de yüzde 10 bant aralığındaki volatiliteyle beraber günlük değer kaybı yüzde 4'ün üzerinde gerçekleşti. İki kez devre kesici uygulanan Borsa ise yüzde 8'in üzerinde düştü. Enflasyon halihazırda yüzde 20'nin üzerinde seyrederken, hanehalkının alım gücü düşerken ve sanayide üretimle yatırımlarda alarm zilleri çalarken finansal istikrarsızlığın ekonominin diğer alanlarına da yansıyacağına dair endişeler gündeme geldi." değerlendirmesini yaptı.

"Yetkililer Türk lirası için ne kadar uzun beklerse tehditler de o kadar artacak"
    Özellikle gelişen ülke Merkez Bankalarının faiz artırdığı ve Fed'in varlık alımlarının azaltımına başladığı bir dönemde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık son indirimiyle Eylül ayından beri toplam 500 baz puanlık faiz indirimi yaptığını hatırlatan El-Erian, Türk lirasının bu alışılmışın dışındaki politikayla bu sene yarı yarıya değer kaybettiğini, enflasyona karşı hedge aracı olarak görülen hisse senedi piyasalarının ise görece iyi performans gösterdiğini ifade etti.

Türkiye'nin kapsamlı politika düzenlemelerinin yanı sıra tamamlayıcı dış 'çapa'ya ihtiyacı olduğunu kaydeden El-Erian "Yetkililer Türk lirasında istikrarı sağlamak için ne kadar uzun süre beklerse ekonomi için tehditler de artacak, gelişmekte olan ülkelerde de istikrarsızlık riskini beraberinde getirecektir." yorumunu yaptı.

bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.bloomberght.com/el-erian...irmeli-2294770
    __________________________________________________ _____________

Zemin hazırlanıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by KAPICI Yazıyı Oku
    Döviz fiyat artışı böyle devam ederse tüm bankalar kamunun malı olacak ve tabi ki bankaların alacaklı olduğu şirketlerde.

YTD
    işbank'ı avuçlamak için yeni taktik mi olabilir mi?

8.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Yok abi daha gıbraşmam, ne zaman satsam daha yukardan almak zorunda kalıyorum
    Parası olana herşey ucuz, fakirler düşünsün.
    Hanımın bileziğini aldım hemde bi dene de fazlasıynan gramını 1000 tl den, sonra dedim ki sen bi bileziğin lafını yapıyordun, her akşam beynimi ütüledin, al sana 2 bilezik dedim
    pesküvit bin dolar bozsa, tarumar olur yılanoğlu.
    ben senin bağlantın vardır diye şettiydim.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 62/1002 İlkİlk ... 1252606162636472112162562 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •