Sayfa 625/777 İlkİlk ... 125525575615623624625626627635675725 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 4,993 - 5,000 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Hahaha sn Enki'nin ve bir kaç ismin dillendirdiği gibi bazıları piyasada çok ters pozisyonda yakalandılar..QE4 dedikoduları ne zaman çıkaracaklar çook merak ediyorum..

2. https://www.tradingview.com/x/JuQZD3an/

Düşeni kırdıktan sonra geldi dün 1., bugün 2. öpücüğünü kondurdu..Son demlerinde maleesef..

Alıntı Originally Posted by chronical Yazıyı Oku
    https://www.tradingview.com/x/JuQZD3an/

Düşeni kırdıktan sonra geldi dün 1., bugün 2. öpücüğünü kondurdu..Son demlerinde maleesef..
    Ben grafikten hiç anlamam da ,grafik ne diyor çıkacak mı inecek mi hocam.))))))

4. Son olarak şunu belirteyim ve kaçayım; Bugünkü ABD enflasyon verisi kritik duruma geldi..Eğer düşük gelirse Trump ve bereberinde piyasa FED'e baskı kuracaklardır, geri adım atmaları için..Borsada satışlar, tahvillerde alışlar sürerse Aralık artışı bile tehlikeye girebilir diye düşünüyorum, saygılar..

5.  Alıntı Originally Posted by chronical Yazıyı Oku
    Son olarak şunu belirteyim ve kaçayım; Bugünkü ABD enflasyon verisi kritik duruma geldi..Eğer düşük gelirse Trump ve bereberinde piyasa FED'e baskı kuracaklardır, geri adım atmaları için..Borsada satışlar, tahvillerde alışlar sürerse Aralık artışı bile tehlikeye girebilir diye düşünüyorum, saygılar..
    Yüksek müsadenle ilginç bi noktaya değindiğinizden ötürü..
    Aralık artışı cepte..
    FED bu noktadan sonra geri dönmez..
    Amma velakin

Ben ısrarla 2019 için FED kararsız diye düşünüyorum 2 mi 3 mü 1 mi!!!!

2019 için yan çizmeye başlayabilirler..
    Dediğiniz gibi enflasyon verisi önemli..
    FED enflasyondan öcü gibi korkar..
    Bizim kilerin aksine..

Gerçi yine de FED in faiz artışlarının etkisi ...bilemeyecem..enki kızacak şimdi de..Bu etki bi bize çalışıyo maaaşşşallah..

Aralık faiz artışı bekentiler dahilinde..
    Biz işimizi doğru yapar toplum önünde ekonomi tartışmayı bırakırsak etkisi SIFIR bize..
    Zaten oksijensiz ortamdayız usd/tl olarak..

Esas olur ya yüzde 10 ihtimal artırmaz sa..

O zaman sağlam şelale görürüz dolar da ...

6. Estağfurullah sn Gundwane..
    Eğer borsadaki satış bu tempoda sürerse Aralık ayı faizi güme gider bence..Ve dediğiniz gibi dolarda şelale olma ihtimali olmaz.. Riskten kaçış aksine dolara ralli yaptırır..
    Dolar makro veriler açısından dünyanın geri kalanına fersah fersah fark atmış durumda. Makro sebeplerden dolayı bu sene doların düştüğünü hatırlamıyorum.. Her dolar rallisinin ekonomik sebebi var ama düşüşleri genellikle Trump'ın skandallar serisi ve politik kaynaklı.
    Eğer FED bu hızda faiz artışı ve QT yapmaya dewam ederse diğer para birimlerine karşı göremediğimiz dolar rallisini görmemiz çok mümkün..Euroda parite, Yende 2015 seviyeleri 127ler..

Alıntı Originally Posted by chronical Yazıyı Oku
    Estağfurullah sn Gundwane..
    Eğer borsadaki satış bu tempoda sürerse Aralık ayı faizi güme gider bence..Ve dediğiniz gibi dolarda şelale olma ihtimali olmaz.. Riskten kaçış aksine dolara ralli yaptırır..
    Dolar makro veriler açısından dünyanın geri kalanına fersah fersah fark atmış durumda. Makro sebeplerden dolayı bu sene doların düştüğünü hatırlamıyorum.. Her dolar rallisinin ekonomik sebebi var ama düşüşleri genellikle Trump'ın skandallar serisi ve politik kaynaklı.
    Eğer FED bu hızda faiz artışı ve QT yapmaya dewam ederse diğer para birimlerine karşı göremediğimiz dolar rallisini görmemiz çok mümkün..Euroda parite, Yende 2015 seviyeleri 127ler..
    Güzel yazı ancak borsada düşüşler(rutin düşüşler) ile FED in faiz artışları arasında ekonominin genel gidişatı haricinde bir bağ yok bence..geçen senede Trump ''güçlü dolar bizi öldürüyor'' dediğinde bir sürü insan inandı bu lafa..dolar zayıflayacaktı..

FED psikolojik etki haricinde pek borsa düşüşünü felan takmaz bence..onunda görevi fiyat istikrarını sağlamaktır..veriler enflasyon vb. oluştuktan sonra Trump'ı yada siyasileri takmazlar..çok oldu Powell bağımsızlığımız bizim genlerimize işlemiştir diyeli, burada o söyleşiyi aktarmıştım....12 FED üyesimi vardı tam bilmiyorum, bu üyeler uzun süre ile atanmışlardır..adamları övmek için söylemiyorum ama siyasi baskıya girseler bile istifa mekanizması çalışır orada, bizdeki gibi yüzsüz yüzsüz oturmaya devam etmezler..zaten son BM görevilisi dahil yönetimden istifaların haddi hesabı yok..

Sonuçta Trump'ın ne dediğiyle ilgilenmeyin derim..ekonomik veriler daha önemli..

Şu an CMEgroup Aralık ayı rate hike probablity 78,1..

3 aylık libor 2,42 ye yükselmiş durumda..

Olur diye söylemiyorum ama sn Chronical ın söylediği gibi FED faiz artışları ve QT devam ederse(ki QT'den kaçış olduğunu sanmıyorum) bir kırılmaya bakar..o yüzden ben şahsen dolardan ayrılamıyorum..

YTD..

Sayfa 625/777 İlkİlk ... 125525575615623624625626627635675725 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •