katılıyorum...oradaki hayvanlarla bizdeki hayvanlar malesef bir değil...canlı hayvan işi yaptım...yurt dışından gelen hayvanlar belli bir süre karantinada kalır ve sonra millileştirilir artık ona yerli denir...oysa alakası yok...pelet yemler falan filan yiyorlar ne hayır gelir o yemlerden...güney amerika ülkeleri ise devasa alanlara sahipler hayvanlar rahatlıkla yayılıp taze otlarla besleniyor...uruguay ve meksika bu işin piridir...avusturalya'da fena değil...
biz ailece ufak ufak veganlığa doğru gidiyoruz...ben etten ciddi manada soğudum...hele tavuk hiç söylemeyin zaten...balık önceden daha güvenli gelirdi şimdi o işinde tadı kaçtı...çiftlik balığı v.s. tezgahta gördüğün çipura çipura değil levrek levrek değil...somonda yine çiftlik işi...
kala kala hamsi, istavrit ve balıkların kralı LÜFER kaldı...ama onlarda da deniz suyunun durumu malum...
et son derece asidik bir besin...kesinlikle fazla tüketilmemeli...biz normal zamanda bile 3 kişi 1 haftada toplam 1 kg bile et yemezdik...bunu bile azaltıyoruz yavaş yavaş...keza süt ürünleri...marketten aldığın yoğurt yoğurt değil...kalsiyumu almanın da çok farklı yolları var...mesela BADEM...keza pek çok sebze kalsiyum kaynağı...mesela BROKOLİ müthiş bir sebze...falan filan...
biz ailece hayvansal gıdalardan uzaklaşıyoruz...henüz tamamen terketmedik ama yavaş yavaş bırakıyoruz...tam proteini almanın farklı yolları var...mesela KİNOA...
Yer İmleri