Sayfa 627/1003 İlkİlk ... 127527577617625626627628629637677727 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,009 - 5,016 arası.

Konu: Viop XXXVI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    katılıyorum...oradaki hayvanlarla bizdeki hayvanlar malesef bir değil...canlı hayvan işi yaptım...yurt dışından gelen hayvanlar belli bir süre karantinada kalır ve sonra millileştirilir artık ona yerli denir...oysa alakası yok...pelet yemler falan filan yiyorlar ne hayır gelir o yemlerden...güney amerika ülkeleri ise devasa alanlara sahipler hayvanlar rahatlıkla yayılıp taze otlarla besleniyor...uruguay ve meksika bu işin piridir...avusturalya'da fena değil...

biz ailece ufak ufak veganlığa doğru gidiyoruz...ben etten ciddi manada soğudum...hele tavuk hiç söylemeyin zaten...balık önceden daha güvenli gelirdi şimdi o işinde tadı kaçtı...çiftlik balığı v.s. tezgahta gördüğün çipura çipura değil levrek levrek değil...somonda yine çiftlik işi...

kala kala hamsi, istavrit ve balıkların kralı LÜFER kaldı...ama onlarda da deniz suyunun durumu malum...

et son derece asidik bir besin...kesinlikle fazla tüketilmemeli...biz normal zamanda bile 3 kişi 1 haftada toplam 1 kg bile et yemezdik...bunu bile azaltıyoruz yavaş yavaş...keza süt ürünleri...marketten aldığın yoğurt yoğurt değil...kalsiyumu almanın da çok farklı yolları var...mesela BADEM...keza pek çok sebze kalsiyum kaynağı...mesela BROKOLİ müthiş bir sebze...falan filan...

biz ailece hayvansal gıdalardan uzaklaşıyoruz...henüz tamamen terketmedik ama yavaş yavaş bırakıyoruz...tam proteini almanın farklı yolları var...mesela KİNOA...

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Arjantin deki hayvancilik sektorunde bizimki gibi hormon ve antibiyotik kullanilmiyor.

Ismi gorunusu ayni icerigi farkli o etlerin

Ben vejetaryenim bu arada

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

2. Geçen haftadan sonra şunu gördüm bu yukarı hareket devam eder ve sadece düzeltmeler olur. Borsa eski seviyelere dönmez. Özellikle shorttan para kazanmak için bu dönüşleri yakalamak ve hızlı olmak şart. Hisse tarafından daha kolay olabilir short açmak. Çünkü endeksi 3-5 kağıt ile istedikleri gibi ayarlayabiliyorlar.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    shortta para kazanmak kolay ama biraz şans lazım...hareketler çok sert ve hızlı olur...ama long öyle değil her ne kadar bu hareket oldukça hızlı olsa da genelde yavaş olur...long'ta oturmak için ciddi manada sabırlı olmak lazım...

insanların short eğilimli olmasındaki temel sebeb bu bence...oradaki kazancın kısa zamanda geldiğini biliyor ve ona oynamaya eğilimli oluyor...long işi sabır işi...short işi biraz kumarbaz işi

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Geçen haftadan sonra şunu gördüm bu yukarı hareket devam eder ve sadece düzeltmeler olur. Borsa eski seviyelere dönmez. Özellikle shorttan para kazanmak için bu dönüşleri yakalamak ve hızlı olmak şart. Hisse tarafından daha kolay olabilir short açmak. Çünkü endeksi 3-5 kağıt ile istedikleri gibi ayarlayabiliyorlar.

4.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    shortta para kazanmak kolay ama biraz şans lazım...hareketler çok sert ve hızlı olur...ama long öyle değil her ne kadar bu hareket oldukça hızlı olsa da genelde yavaş olur...long'ta oturmak için ciddi manada sabırlı olmak lazım...

insanların short eğilimli olmasındaki temel sebeb bu bence...oradaki kazancın kısa zamanda geldiğini biliyor ve ona oynamaya eğilimli oluyor...long işi sabır işi...short işi biraz kumarbaz işi
    çok doğru gözlemler gerçekten. 79 maliyetli 5 kontrat pegasusum var kenarda unutmuştum başka hisselerle uğraşırken, bi yerden karı çok arttığı için dokunmadım da. Yaptığı kar muazzam. Ama 5 değil 100 falan olsa her gün bakar 10 kademeye satardım sanırım. long işi çok ciddi sabır işi. Bu ralli de %30 ile %50 arası yapan hisseler oldu. Bunları taşıyabilen zengin olmuştu. ama eminim ki çok kısa marjlarla sattı çoğu kişi.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    shorttaki esas mantık hedge tir...yani spottaki hisse senetlerini sigorta etmek...ama bu forumda bunu hakkıyla yapabilen çok az insan vardır bence...ben hiç yapmadım mesela...bana çok ters geliyor ama bana ters gelmesi bu gerçeği değiştirmez... sadece short oynamak dediğim gibi biraz kumarbaz işi...yapıyor muyuz? evet

ama robotçuyuz longta yapıyoruz...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    çok doğru gözlemler gerçekten. 79 maliyetli 5 kontrat pegasusum var kenarda unutmuştum başka hisselerle uğraşırken, bi yerden karı çok arttığı için dokunmadım da. Yaptığı kar muazzam. Ama 5 değil 100 falan olsa her gün bakar 10 kademeye satardım sanırım. long işi çok ciddi sabır işi. Bu ralli de %30 ile %50 arası yapan hisseler oldu. Bunları taşıyabilen zengin olmuştu. ama eminim ki çok kısa marjlarla sattı çoğu kişi.

6. Bu ülkenin her ilçesinin kendine has yöresel ve doğal ürünleri var. Tarım kredi üzerinden bunu tüm ülkeye dağıtabilir. Ayrıca turizm sezonunda yöresel ürünler standı kurmuş olup tattırmış olsak kg 50-100 EUR ya peynir satarız.

7.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bu ülkenin her ilçesinin kendine has yöresel ve doğal ürünleri var. Tarım kredi üzerinden bunu tüm ülkeye dağıtabilir. Ayrıca turizm sezonunda yöresel ürünler standı kurmuş olup tattırmış olsak kg 50-100 EUR ya peynir satarız.
    Avrupalı ve üst gelir grubu müşteri ülkesine buradan 2 kg peynir, 1 kg tarhana, 2 şişe zeytinyağı alayım götüreyim diyecek müşteri grubu değil. Bu dediklerimin bizden daha iyileri İtalya, Fransa, İspanya vb de var zaten. Bu turist grubu iyi restoranlarda gurme lezzetlere 100 euro ve yukarı hesap öder. Ama kastım bodrumdaki 100 tl ye lahmacun satan yerler değil. Üst gelir grubu turist bizi çoktan terk etti çünkü bu insanlara birşey sunamıyoruz. En fazla parası olan kro araplara ve ruslara abuk sabuk hizmetler sunarız.
    Çarşıları tamamen çakma ürünler dolmuş, lahmacun ve kebap dışında pek bişey sunmayan, saat 10 dan sonra alkol bile satılmayan bir ülkeyiz biz. Bize maalesef para harcamaya istekli tursit gelmez. Bize ucuza herşey dahil tatil yapacak çarşılardan çakma ürün alacak turist gelir. Ki zaten yıllardır bu kitlenin sayısı artarken diğerlinin ayağı kesildi buralardan.

merhaba,arkadaşlar burası viop,domates tarhana çiçekyagı,gibi hesap yapanlar lütfen burada yazmasın gerçek vopçu günde 10 bin kaybedip veya 30 bin kazanabiliyor,veya ayda olabiliyor,burası aglama duvarı degil,herkesin maddi durumu aynı degil tabiki ama burada GERÇEK VOPÇU ayçiçekyagı fiyatı umrunda degil,lütfen gerçekten vopta pozişyonu olmayan yazmasın buraya pazartesi ne olacak diye bekleyen gerçek vopçular var ya 1000-ya 10000 kazanacak yada kaybedecek,durum budur digerleri lütfen sohbet odalarına LÜTFEN YA

Sayfa 627/1003 İlkİlk ... 127527577617625626627628629637677727 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •