Sayfa 63/1008 İlkİlk ... 1353616263646573113163563 ... SonSon
Arama sonucu : 8057 madde; 497 - 504 arası.

Konu: Vıop LVI

1. İsrail Mısır'a Filistinlilere Sina'yı aç biz borçlarınızı devir alalım demiş. Aynı teklif başka ülkelere de yapılmıştır.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Geçen de bir sohbet odasında enflasyon muhasebesi Ereğli için olumsuz olacak dendi öte yandan zaten dolar üzerinden muhasebe tuttuğu için hariç olur vs dendi. Ben de tam anlayamadım.

Artık daha az vergi verecek ise hissedar için iyi, çok vergi verecek ise o para bir şekilde orağın cebini olumsuz etkileyecek diye düşünürüm.

3. Malesef borsadan az çok anlayanların dahi çok fazla bilgisi yok. Öte yandan cahil adamın parası ve cesareti var onlara yeni hikaye ve hisseler çıkarılacak gibi.

4. Atıyorum duvardan gelen ses ile riskli hisseyi öğrenebiliyorsun ama gidecek hisseyi duvarın dahi söylemesi zor.

Kaç kez denk geldim eşim ve çocuğuma dahi söylemiyorum diyor spekülaörler.

5. Benim bildiğim ilgili aydaki enflasyon endeksi alınıyor ve sonraki aylara maliyet taşınıyor şirket daha az vergi ödüyor.

Ama aldığı malı ertesi 1-2 hafta içinde satanlara enflasyon muhasebesi çok etki etmiyor olabilir, o yüzden BIMAS, Migros, Şok vs olumlu veya olumsuz çok etkilenmeyebilir.

Mesela Ereğli kömür veya cevher alıyor kendi limanında mı alıyor yoksa satıcının limanında mı alıyor fark edebilir.

Tüpraş mevzuat uyarınca belirli bir stok tutmak zorunda, enflasyon muhasebesi ile 1 yıllık ortalama stoğunun enflasyon kadar farkını kardan düşer o şekilde vergi öder diye tahmin ediyorum. Artık Tüpraş daha az kar elde ediyor diyemeyiz daha az vergi ödemiş olur ama başka kalemler nasıl olur bilemiyorum.

BBHT de bir iş adamı FIFO değil LIFO olsun diyordu, o da enflasyon muhasebesi ister. Stok affı vs artık kurtarmıyor olabilir.
    Son düzenleme : ariston; 01-11-2023 saat: 02:18.

6. Yataydaki hisse alınmaz dediler.

Mantıken satışları kaşıladılar artık yukarı sürerler diye düşünüyoruz.

Öte yandan herif alıcılara sattırana kadar baskıya devam ediyor, birileri havlu atınca aşağıya doğru sert bir bar oluyor bence.

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Benim bildiğim ilgili aydaki enflasyon endeksi alınıyor ve sonraki aylara maliyet taşınıyor şirket daha az vergi ödüyor.

Ama aldığı malı ertesi 1-2 hafta içinde satanlara enflasyon muhasebesi çok etki etmiyor olabilir, o yüzden BIMAS, Migros, Şok vs olumlu veya olumsuz çok etkilenmeyebilir.

Mesela Ereğli kömür veya cevher alıyor kendi limanında mı alıyor yoksa satıcının limanında mı alıyor fark edebilir.

Tüpraş mevzuat uyarınca belirli bir stok tutmak zorunda, enflasyon muhasebesi ile 1 yıllık ortalama stoğunun enflasyon kadar farkını kardan düşer o şekilde vergi öder diye tahmin ediyorum. Artık Tüpraş daha az kar elde ediyor diyemeyiz daha az vergi ödemiş olur ama başka kalemler nasıl olur bilemiyorum.
    eregli için yukarıda yazdığın şekilde bilançoda fonksiyonel para birimi usd olduğundan enflasyon muhasebesine tabi olmamalı şeklinde biliyorum ben de ama bir kaç yerde de yazılmış stok durumu vs. o yüzden emin olamadım.

her şirket için çok detaylı inceleme lazım aslında. mesela glyho, duran varlıkların ne kadarı yurtdışı iştiraklerinde? bunlar enf muhasebesine dahil değil çünkü. örneğin şişenin de yurtdışındaki iştirakler enf muhasebesine dahil değil vs

ayrıca her şirkette vergi düşürücü etkisi olmayacak, bazılarına da vergi çıkartacak anladığım kadarıyla. yalnız asıl olay 2024 sonuna gibi görünüyor VUK'a göre olanda değişecek - TFRS'ye göre finansallar değişmeyecek deniyor 2023 sonunda.

neyse konu çok dağınık ve çetrefilli. tam anlamıyla bilen de yok gibi. zaten tarihteki tek uygulaması 20 sene önce olmuş.

tek bildiğim muhtemelen deli gibi bedelsizler göreceğiz 2024te.

8. Genelde borsa ile ilgil şeyleri yurt dışı kaynaklardan okuyanlar oradan öğrendikleri şekilde anlatıyor.

Türkiye'de borsa yapısı hala oturmadı, her hissede tahtacı var ve kimse birbirinin tahtasına terse müdehali olmuyor deniyor. Tekniği biz ayarlıyoruz diye söylüyorlar. Borsadaki barlardan en gerçekçi olanı panik barlar, kimse aklı başındayken panik bar yapayım da milleti kandırayım demez.

Temettü hikayesi gelişmiş ülkeler için anlamlı, bir kaç yıl sonra ne olacağı belli olmayan ve vadeli hesaplarda vade 2-3 ay olan ülkede bunlar realiteden uzak. Burada insanlar şu an fiyatı yükselecek diye alıyor artık daha gitmez deyip satıyor.

Bu arada bir sır milleti panikletmemek için ortalamaların altına indirmezlermiş. Ama hangi ortalama söylemediler.

Sayfa 63/1008 İlkİlk ... 1353616263646573113163563 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •