Salı akşamı ŞİSE birleşme kap açıklamaları vardı ama çok bir değişiklik yok gibi, temettü dağıtımından dolayı değşim oranları güncellenmiş olabilir.
Cam ham maddesi soda vs üretimi ayrı şirket olunca grup şirketlerine satış muhtemelen piyasa fiyatından oluyor. Gürallar Cam, Park Cam, Düzce Cam, Marmara Cam, Baştürk Cam gibi şirketler palazlanmadan SODA yı diğer şirketler ile birleştirmek istiyor olabilirler. O zaman başka şirketlere ham madde satışlarını uluslararası fiyattan yapıp üretim şirketlerine bir rekabet avantajı sağlanması amacı da olabilir.
Rekabet Kurumu bu birleşmeye bakıyor mu bilmiyorum, ama birleşmeden sonra güzel bir sinerji kazanma olasılığı var. Eski bir haberde yurt dışından çok fazla cam ithalatı var deniyordu, onlara karşı da gerektiğinde damping vs ile cevap vermek mümkün olur.
Son dönemde işlem hacmi var karşılıklı AL-SAT ile yükseliyor. Birleşme selamet ile gerçekleşir ise önemli bir şirket olabilir.
İhracat imkanı kısıtlı ve kapasite fazlası bir sektör olduğu halde çimentolar OYAKC altında birleşince yükselttiler.
Son düzenleme : ariston; 16-07-2020 saat: 02:05.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri