1-Göç edenler vasıflı kişiler.!!
Avrupada vasıflı elamana ihtiyaç var.!!
Ödenen aylıklar orta sınıf yaşam şartlarına uygun.!!
2- hukuka güven ortamı olmadığı için dışarıya parasını kaçıranlar.!!
3- gizli kara para ile oluşan servetini dışarıya taşıyanlar.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Is arayanlari demedim.
Parasi olan, kara para ile kazanilmamis temiz parasi olanlari kastettim.
Malta'da vatandaslik satin alanlari konusmustuk.
Cok buyuk oranda duzgun aileler gidiyor.
Kanada'da kisi basina 500 bin dolara vatandaslik aliyorlar.
Oyleki ( 10.000 pesin )108.000 dolara banka kredisi ile aldigim konutu 600.000 dolara sattim.
1991 Ocak ayindan beri buralardayim.
Ogrendigim o ki, ABD ve Kanada yasanir yerler degil, ama evin varsa calismadan ayda 3.000 USD gelirin varsa, cennette yasiyorsun.
O yuzden varlikli insanlarin coluk cocuk ulkeden kacmasini cok iyi incelemek lazim.
Amerika ile Avrupayı ve ingiltereyi de karıştırmamak lazim , seattle daki arkadasimla iki gün önce konuştum bana petrolün galonda 1 dolar arttığını 5 dolar su an dedi ancak yiyecek le ilgili sorduğumda seker ayçiçek vb. pek bir artış olmadığını yazdı aha bu da dediği
"Petrol (or gas, as we call it here) is about $5 a gallon. That’s about $1 higher than normal. It is less than that in most parts of the country, though. The state I live in, Washington, doesn’t have an income tax, so all the state revenue comes from sales tax, and there is a high tax on gasoline. State + federal tax on gas is about 43%. The government gets a bigger cut from fuel sales than the oil companies do. Food prices haven’t changed that much, though. We are a lot more insulated from the situation than people in Europe – not really dependent on Russian or Ukrainian energy and food. "
Şahsi bir nokta olmadığından fiyat analizini paylaşıyorum.
Yer İmleri