Sayfa 640/1001 İlkİlk ... 140540590630638639640641642650690740 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 5,113 - 5,120 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Yilsonuna kadar ilginç şeyler gorebiliriz gibi geliyor bana.. Merkez karar aliyor ama aldığı kararlar kafa karıştırıcı.. Daha öncede yazmistim şayet sıkılaştırma için kararlı cumleler kuruyorsan faizleri enflasyonun altinda birakmayacaksin.. Bir yandan Tl güçlensin diyorsun ama TL'ye insanları çekmek icin birşey yapmıyorsun. Enflasyon altinda faiz verirsen insanlar neden tl'de kalsın ki? Adamlara negatif faiz veriyorsun.. Bu işin 1.yani.. Diğeri ise merkezib tedirgin ve telaşlı davranmasi.. Daha önce glp'yi 12.25'e yukselttiginde yavas yavas ortalamayı yukari çekmişti en son toplantıya birkac gün kalinca hizlica 12.25e almıştı.. Simdi toplantı yeni yapıldı ve glp'yi 12.75e çektin ve hemen ertesi gün ortalamayi bir anda 12.75e yukselttin.. Eee simdi elindeki bu kozu hemen kullandin.. Yıl sonu geliyor bir yandan da diger toplantiya daha çok var .. Dolar bu hamleye rağmen 3.86yi gördü.. Bu telas bu acelelik neden ? Acaba benimde dahil bir çok kisinin duydugu dolarda ciddi bir yukarı hareket geleceği duyumuna karşı mi bir önlem ? Yoksa Merkez bankası hükümet baskısı sebebiyle faizi arttiramadigindan acaba glp'yi tavana cekip çözüm olmayınca mecburen olağanüstü toplantı yapmak zorunda kaldım ve faiz arttirdim demek mi istiyor ?
    MB bir halt yiyemez,yiyemeyeceğinide gördük. 500 puan artış yerine ancak 50 yapabiliyorlar.neden çünkü faiz GÜNAH,betonsal nedenlerde var. o yüzden dolarda yükseliş KAÇINILMAZ. bende 10 aydır hiç TL yok,çok memnunum.rahatlık budur. şimdi coin işlerinede girdim onlarda dolar bazında. Bu MB ve yönetimin kontrol edemeyeceği yatırım araçlarına kayanlar asla zarar etmez.Bunların politika TL ciyi soyma üzerine kurulmuş.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    merhaba, bana umutsuz vaka gibi geldi...
    gene de bi şansımızı denesek diyorum
    bir halt olacağı yok.

3. Para politikasinda gereken sıkılasma yapilmadi yapilsada mali politikalar hala genislemeci bol keseden savurmacı olmaya devam ediyor ve k anal İstanbul vs zamazingo girisimleri ve gelecek secimler icin yapilacak oportünist politikalar ile borcluluk biraz daha artacak gibi gözüküyor. Faiz oranları daha da yukselirse ve doviz kurundaki uygun ince ayarlama (fine tuning) yapilamazsa durum bizler acisindan daha sıkıntılı olacaktır ki yapilsada benim pek olumlu gordugum herhangi bir done yok. Kur yuksek olsada katma degeri yuksek uretim olmayacak ama en azindan istihdamda ufak kipirdanmalar olabilir ki dusuk olsada bu durum boyle sürdürülebilir devam etmeyecek. Bu da gelecek projeksiyonumuzda daha kötü durumlarin olusmasina yol açacaktır. Tabiki bu varsayimlar global bazdaki ozellikle usadaki durumun gidisatinin boyle devam edecegi varsayımı altinda böyle olacaktir.ikinci bir bol para donemi olursa bu durum ayri bir sekilde degerlendirilmesi gerekir.

Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Çok büyük başka bir sıkıntı daha kapıda. Bankalar en azından eve değer biçmeden eksper analizi yapmadan FULL KAPSAMLI sigorta ettirmeden satışa izin vermiyordu. Bir sürü yarı tamamlanmış konut çöplüğü bizi bekliyor. Bankaları hiç sevmem ama bazı ahlaksız üçkağıtçı müteahhitleri en azından bankanın yaptığı denetim ve kontrollerle biraz zapturapt altına alıyordu bu kanun ve hukuk boşluğunda. Şimdi iş berbat olacak. Döküntü konut sayısı iyice artacak.

Kredi faizi yükseldi senetle satış patladı
    Konut projelerinde krediyle ev alımı yüzde 30 kadar inerken, senetli satışlar 14 puan birden artarak yüzde 44 e yükseldi.

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...tladi-2135457/

5. Dövizin artması kaçınılmaz. AVM lerde satılan malların %90 dan fazlası ithal mal. AVM diken ve ithal mal satış oranını sınırlamayan zihniyet bence bir nevi vatan hainidir. Yerli malının üretimini ve satışını gizli gizli AVM ler öldürdü. Geçmiş olsun, kolbastı....

AVM'lerden 110 milyar lira ciro
    AYD Başkanı Belgü, "Alışveriş merkezlerinin 2017 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 110 milyar TL'lik bir ciroya ulaşacağını tahmin ediyoruz. 2018 yılı ciro öngörümüz ise 125 milyar TL." dedi.

https://www.dunya.com/ekonomi/avmler...-haberi-394799

6. The Global Competitiveness Report
    2017-2018

http://www3.weforum.org/docs/GCR2017...017–2018.pdf

The Global Competitiveness Index 2017–2018 Rankings
    Covering 137 economies, the Global Competitiveness Index 2017 2018 measures national competitiveness defined as the set of institutions, policies and factors that determine the level of productivity.

Sayfa 11

Türkiye 53 üncü sırada...

7. Geçmişi oku geleceğe yön ver.Yazdıklarım yatırım ve siyasi tavsiye değildir.
    Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun demiş bilge bir adam.

Vay bee.

Bu topiğin ne zamandır müdaviniyim , hiç bu kadar uzun süre mesaj yazılmadığını görmemiştim. Dolar 3,84 lerde.
    Evet , beklediğimiz çıkış bir türlü olmuyor , merkez bankası faiz artışını günler öncesinden doğru tahmin etmemize rağmen. Ama ülkemize özgü yönetim anlayışımızdan dolayı %100 dolar dışında bir alternatif göremiyorum , %4 faize devam. Bu milleti (şahsımı da) dolarizasyondan ayıracak, bıktıracak en en büyük faktör , dolar faizlerinin belli bir seviyeye inmeyeceğine olan sarsılmaz inanç. Aylar öncesinde de bunu yazmıştım şahsen. Dolar faizi %3 lere inmedikçe dolarda kalmak akşam rahat uyutuyor. Kur ister 3,50 ye insin , ister birkaç ayda 4,40 lara çıksın. Benim için değişmeyecek. %4 e devam. Zaman zaman kur inse de , bundan sonra minimum enflasyon oranında artacağına olan inanç , kısa zamanda sert yükseliş ihtimalini cebimizde her daim görme isteği , dolarda bulunmamızın temel sebepleri.

Sayfa 640/1001 İlkİlk ... 140540590630638639640641642650690740 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •