Originally Posted by
sindoma53
Sn kiraz ,
Şuanda Avrupada veya ABD virüs bitti mi hayır, önünü görebilen ülke varmı yok , sonbaharda yine olma ihtimali var mı evet , mutasyona uğramazsa sonbahar da daha şidetli olma ihtimali var mı evet, ekonomilere darbe vurdumu evet ,
Ozaman bu ABD ve Avrupa borsaları dipten teknik olarak %50 fibo seviyelerine nasıl geldi olay basit böyle olumsuzluğun yoğun olduğu zamanlarda olumlu yazılan veya piyasaya verilen her haber fiyatlanır .
Ha bunu AHABER veya Apara da duysaydım sizin gibi düşünürdüm , diğer taraftan bakmak gerekirse bugun cnn türk de ki kalına bu ımf olayını sordu kalın stand- by olarak cvp verdi , şimdi böyle bir yorumlamalardan önce sorulan sorular daha önceden teyitlenir.Bakın geçen hafta o haberle 6.79 dan dolar 6.61 geldi bu olayı piyasada kullanmak yerine neen bugun bu açıklamayı yaptı
İstese öyle bir soru almaz 1 hafta daha kullanılırdı piyasada ,
Birde ımf ve orada soru soran gazeteci yönünden bakalım gazeteci kesin bir haber ve kaynağı olduğu için orada ımf yetkilisine soruyor , Anladığım kadarı ile alt çalışma kurumları teknik gelişi gidişi ne onlar araştırılıyor.Sonuç olarak bana göre bir şekilde para bulunmalı ha bu ımf mi olur , fed mi olur , katar mı olur bilmem.
Kişisel düşüncem;
cnn, hürriyet, bloomberg, ahaber, trt, ve diğerleri...
hepsinin aynı merkezden yönlendirildiğini düşünüyorum...
Piyasayı zıplatan haber ve yorumlar seans açıkken verilir ve iki gün sürdürülür,
haberi yalanlayan İbrahim Kalın söyleşisi Pazar günü...
Olayı bir de böyle değerlendirin, ahaber atv ve trt'ye de çok haksızlık yapmayın bence, al birini vur ötekine...
Ülkemizin yurt dışından kaynak araması anormal değil (maliyenin ve döviz rezervlerinin durumu ortada)
bu arayış dün olduğu gibi bugün de sürmektedir ve sürmelidir...
ANORMAL OLAN, HİÇ BİR SOMUT GELİŞME/RAKAM SÖZ KONUSU DEĞİLKEN,
BU HABERLERİN "kullanışlı yorumcular" EŞLİĞİNDE PİYASALAR AÇIKKEN SERVİS EDİLMESİ...
Bunun üzerine buradakileri ikaz etme ihtiyacı duydum...
Umarım ülkemizin ihtiyacı olan kaynaklara erişiriz, ve bununla ilgili SOMUT haberleri burada paylaşırız...
Paylaşımları POLEMİK olsun diye yapmıyorum, bu konudaki son yazımdır...
Bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri