Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 644/1014 İlkİlk ... 144544594634642643644645646654694744 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,145 - 5,152 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Beşte Dört (4/5) Çoğunluk Gerektiren Kararlar

Yönetim Planı Değişikliği: Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır.

Diyelim ki müteahhit siteyi yaptı, 5 senede ben yöneteceğim dedi. Yönetim planına işledi. 4/5 çoğunluk toplayamazsanız yönetmeye devam ediyor! İstediği şekilde de at koşturuyor 5 sene.

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Bunun %80 in dayanağı nedir?
    KMK:
    D) Yönetici:
    I - Atanması:
    Madde 34 – Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan
    seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da
    (Yönetim kurulu) denir.
    ...
    ...
    Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır.
    Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır; eski yönetici tekrar atanabilir"

Benim atladığım yer neresi?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Resmî bir yerde de bunu görmüştüm. Şimdi bulamadım. Neyse önemli değil.

Asıl dikkat çekmek istediğim %oran değildi aslında.

Müteahhit iskan alamazsa hiçbir sorumluluğu yok! Dava aç seneler sürsün kim öle kim kala. Binlerce dava var bu konuda açılmış.

Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    oranı yazan kireççi değil... tekrar okuyun..

kireççiye soru soran, mağdur olmuş bir kimse..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,094
     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Resmî bir yerde de nunu görmüştüm. Şimdi bulamadım. Neyse önemli değil.

Asıl dikkat çekmek istediğim %oran değildi aslında.

Müteahhit iskan alamazsa hiçbir sorumluluğu yok! Dava aç seneler sürsün kim öle kim kala. Binlerce dava var bu konuda açılmış.
    arsa sahibi olarak sözleşmeni sıkı yaparsan, alır.

sözleşmene madde eklersin.

teslim tarihinden itibaren 6 ay içinde alacaksın.

yoksa daire/ler satılıp, iskan alınır...

daireleri, yaptıkça vereceksin, iskana da bina da müt. verilecek dairelerin %20-25 bırakacaksın.
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    20,094
    Yeni yapılan binalarda böyle bir oran olamaz zaten %80 rakamı afakidir.

bu güne kadar yapılmış tüm binaları kapsayan bir rakamdır.

50 sene önce memleketim mahallede rahmetli babam yapmıştı.

oradan imar geçmiş, 15 sene önce.

benim köydeki evim, şimdi iskansız..

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    20,094
    bina ortalama yaşına gelince konusunda bir iki kelam edeyim.

30 yıl olması olasılığı vardır, istanbul gibi mega kentte.

depremden sonra, depremden önce değerlendirmek lazım.

istanbul depremden önce 2. derece deprem bölgesinde idi, depremden sonra, aaaaa istanbul 1. derece deprem bölgesi oldu.

yapılan evler çürük, deniz kumu ile yapılmış, alınan numunelerde bs 16 olması gereken değerler 8 bile çıkmıyor.

anlaşıldı ki bir yerde yanlış yapıldı,

hayde, yıkalım yeniden yapalıma dönüldü.

bu yüzden emlak ömürleri kısa oldu.

depremden sonra yapılan binaların, temelde de gerekli izalasyon yapılmış ise, betonun ortalama ömrü olan 100 yıl kadar ayakta kalıp yıkılmasına gerek olmayacağını sanıyorum..

100 yıl sonrayı da görmek isterim

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Beşte Dört (4/5) Çoğunluk Gerektiren Kararlar

Yönetim Planı Değişikliği: Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır.

Diyelim ki müteahhit siteyi yaptı, 5 senede ben yöneteceğim dedi. Yönetim planına işledi. 4/5 çoğunluk toplayamazsanız yönetmeye devam ediyor! İstediği şekilde de at koşturuyor 5 sene.
    Hımm. şimdi Anladım sanırım.
    Merak ettiğimden soruyorum yönetim planında nasıl bi madde ile yönetimi elinde sürekli tutabiliyor.

7. İlgi paraflarda bu kanun maddesine atıfta bulunursa 4/5 çoğunluk toplamadan yönetim planındaki hiçbir maddeyi virgülünü bile değiştiremezsin.

Yönetim Planı zekice ve haince yazılırsa diğer tüm minimum çoğunluk ile değişebilecek maddeleri işlevsiz hale getirir. Mutlaka 4/5 çoğunluğu toplamanız gerekir.

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Hımm. şimdi Anladım sanırım.
    Merak ettiğimden soruyorum yönetim planında nasıl bi madde ile yönetimi elinde sürekli tutabiliyor.

8. İş göstermelik betonda demirde ve yalıtımda bitmiyor. İskan yasasında çok katı Matematiksel ölçüm maddeleri var. Bunlar çalakalem denetleniyor. Gerçekten ölçülmüyor.

Mesela binanın 5 metre yakınından elektrik kablosu geçemez diyor. Bakıyorsun 2-3 metreden geçiyor sorun yok.

Mesela ısı koruma değerleri şu kadar olacak diyor. Terleme değeri şu kadar olacak diyor. Nem değeri şu kadar olacak diyor. Hepsi çok net yazılı. Ne kadar milimetrik uyuluyor emin değilim.

Neyse konu çok uzadı. Sorun yok Herşey güzel diyerek kapatalım.

Peygamberimizin (sav) dediği gibi ‘Hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz’!

Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    bina ortalama yaşına gelince konusunda bir iki kelam edeyim.

30 yıl olması olasılığı vardır, istanbul gibi mega kentte.

depremden sonra, depremden önce değerlendirmek lazım.

istanbul depremden önce 2. derece deprem bölgesinde idi, depremden sonra, aaaaa istanbul 1. derece deprem bölgesi oldu.

yapılan evler çürük, deniz kumu ile yapılmış, alınan numunelerde bs 16 olması gereken değerler 8 bile çıkmıyor.

anlaşıldı ki bir yerde yanlış yapıldı,

hayde, yıkalım yeniden yapalıma dönüldü.

bu yüzden emlak ömürleri kısa oldu.

depremden sonra yapılan binaların, temelde de gerekli izalasyon yapılmış ise, betonun ortalama ömrü olan 100 yıl kadar ayakta kalıp yıkılmasına gerek olmayacağını sanıyorum..

100 yıl sonrayı da görmek isterim

Sayfa 644/1014 İlkİlk ... 144544594634642643644645646654694744 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •