Sayfa 645/1001 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon
Arama sonucu : 8004 madde; 5,153 - 5,160 arası.

Konu: Viop - XXIV

İnsan beyni araştırdıkça öğreniyor

500 yıl önce bulunan penisilin yer çekimi kanunu elektrik vs bunlarla hayatı idare ediyoruz ama din değişmez gelişmez demek hatadır

İncili gönderen peşinden tevratı zeburu en Sonunda da kuranı gönderen deneme yanılma mı yaptı yoksa baştakiler hatalıydi yada kuranı göndermede mecburmu kaldı bunumu gkestiremedi

Başıboş bırakmak denilir deist için ama kimse neden buna yönlendirildi ini söylemez

Kafana göre hadis yada uydurmaya ile İslamı kötülemek mevzu değil mevzu asıl nedir

Kuranı yakan neden ölmüyor ibretlik için
    Neden şirk koşuluyorda cezası verilmiyor
    O kadar masum insan ölüyordu neden yapana yada sorumlu olana bir şeyler işaret edilmiyor

Bunun cevabını veren zaten deist müslüman farkında anlar

2.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Yalnız ben deizme şu açıdan bakılmasına karşıyım ümmetçinin çocuğu deist oluyor ve nasıl olsa burada yaptığın burada kalıyor diye milleti soyması gözüyle bakılamaz

Bu gözle bakan hata eder

Cemaat , tarikat hacı hoca vs bunlarla birlikte hareket atmek , medet ummak ben bu gibi şeyleri şahsen Müslümanlıktan kopmak ayrılmak şeklinde değerlendiriyorum.Hatta çok aşırıya kaçanlar için dinden Müslümanlıktan çıkmak kadar kötü bir şey olarak görüyorum.Kız evlatlarını veya oğullarını dini bilgiler öğrensin diye yurtlara emanet edenlere şaşırıyorum , günahın ve cinsel suçların sapkınlık şeklinde yaşandığı bu günlerde canın ciğerin evladın , savunmasız , kalbi tertemiz duygulardan oluşan evladını nasıl yurttur cemaattir diye tanımadığın kişilere emanet ediyorsun.Tutturmuşlar bi Allah dostu.Kimdir Allah dostu ya kimdir ??????????? Kimin Allah dostu olduğunu ancak yüce yaradan Allah bilir.Adamın bi karış sakalı var Allah dostu , adam hacı ya gitmiş Allah dostu kim Allah dostu ya ????????? Nasıl böyle bir cahillik olabilir ya.Adam başına sarmış yeşil bir sarık .............giymiş bir şalvar. bir karış sakal ben şeyhim Allah dostuyum.Dışından yeşil türbe , içine girdim estafürüllah tövbe böyle kişilerin İslam dinine de zararları oluyor ….. bu mukaddes dini küçük düşürülüyorlar karalıyorlar .Kardeşim Müslümanmısın pusulan Kur'anı kerim rehberin Hz Muhammet olacaktır.Fakat Mevlana gibi Yunus Emre gibi ermiş insanlarımızda islamiyete hizmet etmişlerdir onları tenzih ederim.Bir hacı bektaşı veli bunlar Allahın sevgili kullarıdır ama artık günümüz de yok artık soyları tükenmiştir.Şimdi artık İn-ni Cin_ni şeytandan geçilmiyor.Kendimizi bu tür insanlardan korumalıyız dini bilgi istiyorsan İnternet kuranı kerimin meallleri okunuşları hadis bilgiler her türlü dini bilgi kolayca ulaşabilirsen , camiler sonuna kadar açık devletin resmi din adamları onlara sor her soruyu cevaplar.Fakat uydurma ilkokul mezunu bile olmayan dalkavukların peşine takılmayalım evlatlarımızı çocuklarımızı emanet etmeyelim.Kur'anı kerim ve Hz Muhammdden gayrısı bizi üzer dinimizden koparır başımızı belaya sokar.Amaaaaaaan dikkat. ..
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    münafıklık,
    olduğundan farklı gözükmektir.
    bahsettiğin mürciye mezhebi olabilir.
    bu adnanın İnşallah, maşallah tarikatı gibi bişey.
    Tarikat ve cemaatlerin hepsi ayni.
    Nerdeyse hepsi fuhuş yuvası oldu.
    İnternet video kaydı dolu

4. Yaptığım yorum kesin olmamakla birlikte emin olmam tartışılır. Ama yıllarca işlem yapmış biri olarak şahsi değerlendirmem, bist100 ün sağlam bir kriz görmek istemesidir.
    Yani bu gördüğümüz düşüşler düşüş değil, baya bildiğim kriz istiyor piyasa.
    Çünkü major dirençler bir türlü aşılamıyor, hisseler gidemiyor. U30 hisseleri miyadını doldurmuşcasına aynı fiyat aralığında dolanıyor... kazandırmadığı gibi kaybettiriyor...

Sebebi açık ve net belli..
    Hükümetin yüksek dolarlı, cari açıklı, kredili büyüme politikası.. 2013 den beri bunu uyguluyor.. enflasyona sebebiyet veriyor buda..
    Tabii bu ortamda yolsuzluk daha kolay olur...
    Hükümet elinden geldiğince geciktiriyor bunu..

Şirketler dolar bazlı kar yapamıyor yıllardır.. tam tersi iyice eridiler.. her sene düşüyor..
    Çünkü hükümetin dolar politikası bu..

Şahsi görüşümdür ancak büyük bir dip dalgası şart.. yoksa hep fakir kalacağız..

Alıntı Originally Posted by sazeli Yazıyı Oku
    Cemaat , tarikat hacı hoca vs bunlarla birlikte hareket atmek , medet ummak ben bu gibi şeyleri şahsen Müslümanlıktan kopmak ayrılmak şeklinde değerlendiriyorum.Hatta çok aşırıya kaçanlar için dinden Müslümanlıktan çıkmak kadar kötü bir şey olarak görüyorum.Kız evlatlarını veya oğullarını dini bilgiler öğrensin diye yurtlara emanet edenlere şaşırıyorum , günahın ve cinsel suçların sapkınlık şeklinde yaşandığı bu günlerde canın ciğerin evladın , savunmasız , kalbi tertemiz duygulardan oluşan evladını nasıl yurttur cemaattir diye tanımadığın kişilere emanet ediyorsun.Tutturmuşlar bi Allah dostu.Kimdir Allah dostu ya kimdir ??????????? Kimin Allah dostu olduğunu ancak yüce yaradan Allah bilir.Adamın bi karış sakalı var Allah dostu , adam hacı ya gitmiş Allah dostu kim Allah dostu ya ????????? Nasıl böyle bir cahillik olabilir ya.Adam başına sarmış yeşil bir sarık .............giymiş bir şalvar. bir karış sakal ben şeyhim Allah dostuyum.Dışından yeşil türbe , içine girdim estafürüllah tövbe böyle kişilerin İslam dinine de zararları oluyor ….. bu mukaddes dini küçük düşürülüyorlar karalıyorlar .Kardeşim Müslümanmısın pusulan Kur'anı kerim rehberin Hz Muhammet olacaktır.Fakat Mevlana gibi Yunus Emre gibi ermiş insanlarımızda islamiyete hizmet etmişlerdir onları tenzih ederim.Bir hacı bektaşı veli bunlar Allahın sevgili kullarıdır ama artık günümüz de yok artık soyları tükenmiştir.Şimdi artık İn-ni Cin_ni şeytandan geçilmiyor.Kendimizi bu tür insanlardan korumalıyız dini bilgi istiyorsan İnternet kuranı kerimin meallleri okunuşları hadis bilgiler her türlü dini bilgi kolayca ulaşabilirsen , camiler sonuna kadar açık devletin resmi din adamları onlara sor her soruyu cevaplar.Fakat uydurma ilkokul mezunu bile olmayan dalkavukların peşine takılmayalım evlatlarımızı çocuklarımızı emanet etmeyelim.Kur'anı kerim ve Hz Muhammdden gayrısı bizi üzer dinimizden koparır başımızı belaya sokar.Amaaaaaaan dikkat. ..
    Sazeli iyi güzel yazmışsında Bilale anlatır gibi birde bana yazmışsın ben anladım okuduğumu merak etme ama dünyaya hakim olan yahudiler Hristiyanlar İncil Tevrat hepsi maldı doğruyu göremiyorlar yanlış adamı ve kitabı seçmişler bu mesajı onlarda ilet sevap izlersin lakin bilale anlatır gibi olsun malum adamlar mallar ya anlamazlar ise bir daha anlatmak durumunda kalmayasın sevgili dostum

6.  Alıntı Originally Posted by İnternational Yazıyı Oku
    Günümüze tahrif edilerek ulaştığını söylediğiniz veda hutbesi de bir hadistir. Çeşitli sebepler için uydurulmuş hadisler olsa da hadis, Kur'an'ın açıklanmasında olmazsa olmazdır. Kur'an meallerinde bile sebeb-i nüzul'lerde bir çok hadislerde geçen olaya, kişiye atıflar vardır, tefsirlerden bahsetmiyorum bile, hadisler olmadan tefsir bile yazılamaz. Piyasadaki hadis inkarcıları bile çeşitli ayetleri açıklamakta hadislere başvurmaktan kendilerini alıkoyamazlar. Uydurma hadisleri demiyorum ama ciddi sahih hadisleri bir kenara bırakırsanız Kur'an'ı anlamak imkansızlaşır.
    Özür dileyerek size katılmadığımı beyan edeceğim. Sebebi de;

Duhan Suresi 58.Ayet "(Ey Muhammed!) Biz Onu (Kur’an’ı) senin dilinle kolaylaştırdık ki, düşünüp öğüt alsınlar." demişken, Peygamberimiz sağlığından yazılan hadisleri yaktırmışken ve buna 200 sene uyulmuşken, tekrar kaleme alınması ihtiyaç değildir.

Konu aslından çok uzun da, haftasonu nedeniyle forumda farklı konulara girdiğim için fazla da uzatmayayım. Kimsenin düşüncesini değiştirme hedefinde değilim, bildiklerimi ve inandıklarımı paylaştım sadece. Herkesin aklı ve idrakı kendinedir, hesabını da kendi verecektir.

Selametle..
    Sizi yıpratan insanlardan sessizce uzaklaşın.. (Üyelik : Mayıs 2007)

Alıntı Originally Posted by emir77 Yazıyı Oku
    Yada sömurdukleri afrikadan çıkmaları gerekecek.600 sene işgal ettigin yunanin dili Yunanca kalacak 50 yıllık Fransa'nın işgal bile değil sömürgesi olmuş Afrika ülkesinin üstelik ten renginden tut yediği içtiği ne kadar farklı olan
    Halkin dili fransizca olsun ne tuhaf ..
    Mısır, Mısırlılara, CEZAYİR, Cezayirlilere, FAS ,FAslılara dönmedi mi?
    Sömürge etkisi kaldı tabi ki,
    Marakeşte Fransızca bilmeyen yok gibi.. !
    Sırplara, Arnavutlara ya da YUnana OSMANLI bunu yapamadı. !!

Ama ARAP HAYRANLIĞI tüm sokaklarda, sakal,kavuk,fes,şalvar,örtü devam ediyor..
    SÖmürgeleşen bizmiyiz acaba?

8.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    münafıklık,
    olduğundan farklı gözükmektir.
    bahsettiğin mürciye mezhebi olabilir.
    bu adnanın İnşallah, maşallah tarikatı gibi bişey.
    Doğru oldugundan farklı gozukmektir yani islamim diyeceksin günah olanı yasak olanı işlemekten cekinmiyeceksin hatta kendine haklı sebepler çıkaracaksın .İslamim diye in hayatında İslam'a ait birşey yoksa ne oluyor?

Murciye,hariciye,mutezile bunlar hepsi farklı hepside içtihat yorumları yani kendi zanlariyla yanılgıya düşüp sapmislardir onlar ayrı.
    Adnan hoca (hocalikla ilgisi yoktur hocayı isim olarak söylüyorum) murciye gibi adamların tırnağı bile olamiyacak derecede islamla ilgisi olmayan adamın biriydi fitneydi yani.

Sayfa 645/1001 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •