Ondan da önemlisi: Faiz kazanmak. Siz nasıl cebinizde banknot taşırsanız faiz kazanamıyorsanız, aynı şey bankalar için de geçerli. Banka kasalarında, ATM'lerinde kalan hiçbir banknot tek kuruş faiz kazanamaz. Yani temelde: banknot faiz kazanamaz. Faizi dijital para kazanır. Dijital para da banknotun merkez bankasına yatırılması ile elde edilir.
Bu sebeplerle bankalar nakit taşıma araçları ("grup araçları") gelme saatlerinden sonra gelen paradan nefret eder. Benim Vakıfbank şubem 100 binden fazla nakiti öğleden sonra kabul etmiyor mesela. Hatta belli tutarların üstündeki nakitler "kasa sigorta limitini" geçtiği için ekstra sorun oluyor şubelere.
Çünkü Cuma akşamı o parayı dijitale çeviremiyor. 3 gün boyunca mevduat faizi ödüyor ama o banknotlar kasada ölü gibi yatıyor (banka faiz kazanamıyor). Cuma akşam nakdi kabul eden banka çok uyumluymuş. Pek çok şube asla kabul etmez.
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Öyle ama olaya çok mikro seviyede bakmış oluyoruz. Belki eft'nin yapıldığı bankadanda Happy'nin bankasına 2milyon geldi geri...
Gün sonu büyük resme bakmak lazımÇoğu sanayi şubeside seve seve nakit alır hocam, adamın son dakka ödencek çeki vardır, vs. Emekli adamın şubesiyle, iş yapan şubeleri ayırmak lazım.
Halkbank 500k, %14.60
Burgan da 15 oran son 1 yıl banka ile çalışmayanlara veriyorlar..........Bana vermediler
Anadolubank ta 15 oran var dediler sordum walla 14.50 çektiler.....(
Hala 15 veren tek banka Burgan galiba..............
Yer İmleri