Sayfa 649/997 İlkİlk ... 149549599639647648649650651659699749 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 5,185 - 5,192 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Şimdi, bu konuya bir açıklık getirmek adına;
    Benim vade dönüşüm bugün, oranda da anlaşamadım diyelim,
    - ücretsiz eft yapar( kabul)( ücretsiz olacak, değilse nakit isterim)
    - makul orandan günlük faiz verir (kabul)
    - değilse nakit istiyorum, haber filan da vermedim önceden diyelim, banka yasal açıdan aynı gün içinde mesai sonuna kadar nakit vermeye mecbur mu? Değil mi? Cevap mecbur ise, izleyeceğim yol nedir?

2. sistemin geneli ekside ...(mb den borç alıyor)

banka neden glp den borçlanarak faiz ödesin ki ?(kasada para var iken)

koşa koşa mb ye yatırır.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    hocam şubeye cezayı kendi genel müdürlüğü kesiyor, tekrar ediyorum banka neden zarar etsin? Mikro bakamazsınız gün sonu banka aktifini pasifini tutturmuşmu ona bakılır. Tutturamayan geç likitide penceresinden borç alır zarar eder(gerçi şimdi herkez ordan alıyor normal zamanda da).

Şubenin zararı devlet memurunun vergi vermesi gibi bi durum, hayali kağıt üstünde. Bankanın tümüne bakmanız gerekiyor, ha bu demek değilki gün sonunda nakit tutan şube hoş karşılanır, neden karşılanmadığını yazdık zaten.

Demem o ki banka bi şubede fazla nakit tutar başka yerde de alacağı vardır merkez bankasında kalmıştır ona faiz yazdırır. Ama tabiki nakit tutmamak tercihidir.

İstisnai şube değil hocam sanayide çalışan şube müşteriye saat geç oldu ben nakit almıyorum diyemez(çekmek demiyorum dikkat edin) yok öyle bişey. Mahalle arasındaki emekli ağırlıklı çalışan şubelerin böyle bir lüksü olabilir tabi. Şubeden şubeye, bölgeden bölgeye çok ciddi farklılıklar olabilmekte. Ticari şubeler mesela bambaşka çalışıyorlar.

Bankaya geç *giren* nakit genelde bir sonraki gün sisteme girdiğinden (yani faiz ile nemalanmadığından) , öğleden sonra yatırılan nakit şubeye hiçbir problem yaratmaz. Daha esnek koşullara sahip ufak bankalarda dahi nakit (elden) yatırdığınız parayı mevduat yapmak isterseniz çok çok iyi ve karlı bir müşteri değilseniz 1 gün valörlü işlem yaparsınız. (eft ile gelenlerden farklı olarak)

Şubelerdeki çalışanlar ve başta şube müdürü kar performanslarına göre *prim* alır. O nedenle banka için getiri elde edemeyeceği nakti verimsiz yöneten şubedeki çalışanlar daha az prim alma riski ile karşı karşıya kalır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. T-Bank 32 gün ve üzeri 14,95

Aktifbank 32 gün 15,35.. 45 gün 15,46.. 60 gün 15,56
    Usd için: 35 gün 4,87.. 45 gün 4,98.. 70 gün 5,08

5.  Alıntı Originally Posted by chilypeppers Yazıyı Oku
    T-Bank 32 gün ve üzeri 14,95

Aktifbank 32 gün 15,35.. 45 gün 15,46.. 60 gün 15,56
    Usd için: 35 gün 4,87.. 45 gün 4,98.. 70 gün 5,08
    70gün 5,08 hobaaa çok iyi, burgeride tetikler umarım.

6.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    hocam şubeye cezayı kendi genel müdürlüğü kesiyor
    Hiç kimse banknota hiçbir zaman faiz kazanmaz. Olayın tüm özeti bu. Bunu dikkate almadan yorumluyorsunuz:

Şubeye "şubeler cari* faiz cezası yazılır" derken bunu şubecilerin diliyle (aslında kısmen hatalı bir deyiştir) yazdım. O nakti başka bir bankaya veya kredi çekenlere verebiliyorlarmış gibi bir algınız var, o kısım yanlış. Bankaya banknot yatırıldığında aktif-pasif elbette tutar; o dengeyi bozabilecek bir işlem türü zaten yok. Ancak "her aktif ve her pasife her zaman faiz tahakkuk ettirilir" de bir diğer hatalı düşünceniz. Bu örnekte pasife faiz ödeniyor (nakit yatan mevduata) ama bankanın aktifi faiz kazanamıyor (kasada yatan banknot).

*Bankaya yatan para genelde valörlü mevduat yapılsa bile, o gün müşteriye faiz ödenmiyor diye şube o gece işleyecek olan şubeler cari faizinden mahrum olmak istemez. Elinde imkan varsa gruba gönderir (Gruplar ihtiyacı olana götürür, fazlayı TCMB'ye yatırır). Mevduat valörlü ise, o günkü şubeler cari faizi şubeye net, kılçıksız kar yazar (12 birim). Valörsüz mevduat ise, çok çok daha az kar yazar (1 birim). Valörsüz mevduat olduğu halde nakit gruba verilememişse; mevduatın günlük karşılığı kadar şubeye zarar yazar (12 birim). Hem valörlü mevduat hem de gruba verilemeyen para için hiçbir etki uyanmaz (0 birim). Her 4 ihtimal de olasıdır, hiçbirini "olamaz" diye kesip atamazsınız. Gruba devredilemeyen para için şube ya 12 birim zarar yazıyor; veya 12 birim kar yazacakken 0 birime razı olmak durumunda kalıyor. Her durumda şube relatif olarak zararlı. Bunu da gündelik dilde "hazine bize şubeler cari cezası kesti" diye belirtirler. Teknik açıdan "Dijitalleşen para faiz kazanır. Dijitalleşemeyen para da kazanamaz". Ortada şubeye bir ceza yok; alternatif kazancın kaybı var. Bunun müşteriye yansıması da "Öğleden sonra hiç nakit talebi yok; lütfen 350 bin TL banknotu saat 16:30'da kasaya dayayıp bizi üzmeyin" 'dir.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

7.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Şimdi, bu konuya bir açıklık getirmek adına;
    Benim vade dönüşüm bugün, oranda da anlaşamadım diyelim,
    - ücretsiz eft yapar( kabul)( ücretsiz olacak, değilse nakit isterim)
    - makul orandan günlük faiz verir (kabul)
    - değilse nakit istiyorum, haber filan da vermedim önceden diyelim, banka yasal açıdan aynı gün içinde mesai sonuna kadar nakit vermeye mecbur mu? Değil mi? Cevap mecbur ise, izleyeceğim yol nedir?

Tam da bahsettiğim konu bu durumdur. Müşterinin vadeli mevduatı bir sözleşme niteliği taşır. vadesinden önce ( 1 gün bile önce ) bozarsa hiç faiz alamaz. Banka mutludur. Sözleşme böyledir eyvallah. Peki vade bitimini bilmez mi bu banka , bal gibi de bilir. Nakit vermek istememesi , 1 ) grup masrafı 2) müşteriyi EFT ye yönlendirerek maliyeti 3 lira bile olmayan işlem için 60 - 150 tl. arasında keyfi para tahsil etme arzusu.

Her müşteri bilinçli olmalı. Bakıyorum 2 sayfa bankaları savunan yazılar yazılmış. Hem de mevduatçılar tarafından. Benim için farketmez herkes bildiğini yapsın. Benim başıma bir defa geldi ve banka özür dilemek zorunda kaldı. Ayrıca da faiz farkını fazlasıyla ödediler. İşi bilmek ve kararlılık meselesi. Fazla takmaya gerek yok. Sonuçta bir acizin dediği gibi 340 k lık kıytırık ! miktar için bankayı mı suçlayacağız ! ( Alınteri ile kazanmayanlar için bu miktarlar kıytırık olabilir, hakkıyla kazanan için 1 TL bile büyük paradır )

8. Neşeli günler kumpanyası gibi sonunda bankalar sırayla yavaş yavaş oranları artırıyorlar. Anadolu bank akşam 17 gibi aradı, yarın için 32 - 90 güne her miktara 15 verebileceklerini söyledi. Yararlanmak isteyenler değerlendirebilir.

Sayfa 649/997 İlkİlk ... 149549599639647648649650651659699749 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •