Sayfa 649/1001 İlkİlk ... 149549599639647648649650651659699749 ... SonSon
Arama sonucu : 8004 madde; 5,185 - 5,192 arası.

Konu: Viop - XXIV

Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    sistemi sonunda öğrendiniz
    aynen kaptım buişi ben

daha da sırtım yere gelmez.

Alıntı Originally Posted by emir77 Yazıyı Oku
    Vatandaş sıkıştı birşeyler eksik hissediyor ama adını koyamıyor çünkü bilgi donanımı yok.Diyanet ve cemaatlerin arasında eziliyor.
    İkiside gerçek dini ögretmiyor anlatmıyor çünkü İslam reformdur bildiklerimizin çöp olduğunu görürsünüz öğrenince başlarsın artık günümüz değerleri,hayatı ile çatışmaya bundan dolayı insanlar kaçak guresir sirtlanmaz bunu ve yasadikcada içinde bulunduğu hal cekilmezleşir.
    Kurumlarin,cemaatlerin işinede gelmez bu İslami bilme durumu onlarda üstünü örter ve deizim gibi var olan ama hiçbir yarattığına bir sorumluluk yüklemeyen başıboş bırakmış olan ilah modeli çıkar ortaya bunun eski adı İslami adı munafiklik tır.
    deizm de Tanrının müdahele etmediğini nerden biliyorsun.. ?? her şeye gücü yeten bir Tanrı varsa senin onun müdahelesinden haberin olması gerekiyor mu?? hayır gerekmiyor.. senin haberin olmadan her şeyi yapabilir..

islam da nasıl ? müdahele ettiğinden haberin oluyor mu? peygamber/din gönderdiğini iddia ediyorsun ve bu nedenle insanlığa müdahele ediyor diyorsun muhtemelen.. gönderdiğini nerden biliyorsun ?? var mı kanıtın ?? yok.. sadece inanıyorsun..

netice: deizm müdahele edip etmemesi ile ilgilenmez.. bunu islamcılar uydurdu.. sanki deizmde Tanrı mudahele etmiyormuş ve bu çok garipmiş gibi. .müdahele edip etmediğini bilemezsin..deizm bu detaylarla ilgilenmez.. Tanrı vardır der.. peygamber ve din yoktur der.. net.. basit.. olması gerektiği gibi..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    ya hadi akçay deseki yazmıcam anlarım,
    kim ne yapsın senin 10 lotunu.
    bende bile 9 gontrat var.
    ne biliyorsun belki 11 yaptım

zorlasam azcık daha 12 bile açarım

4.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    İnsan beyni araştırdıkça öğreniyor

500 yıl önce bulunan penisilin yer çekimi kanunu elektrik vs bunlarla hayatı idare ediyoruz ama din değişmez gelişmez demek hatadır

İncili gönderen peşinden tevratı zeburu en Sonunda da kuranı gönderen deneme yanılma mı yaptı yoksa baştakiler hatalıydi yada kuranı göndermede mecburmu kaldı bunumu gkestiremedi

Başıboş bırakmak denilir deist için ama kimse neden buna yönlendirildi ini söylemez

Kafana göre hadis yada uydurmaya ile İslamı kötülemek mevzu değil mevzu asıl nedir

Kuranı yakan neden ölmüyor ibretlik için
    Neden şirk koşuluyorda cezası verilmiyor
    O kadar masum insan ölüyordu neden yapana yada sorumlu olana bir şeyler işaret edilmiyor

Bunun cevabını veren zaten deist müslüman farkında anlar
    Bildiğim kadarıyla yazayım izninizle.

Dini gönderen değiştirebilir ancak yoksa değiştiren kafasına göre de sıfırdan yapabilir de bana göre din olmasalar da Hinduizm,sintoizim vs. Gibi olur .Din kimin dini soru bu Allah'ın dini ise ancak sahibi değiştirebilir.
    Zebur, Tevrat,İncil tahrif edildikleri için yeniden şeriat gelmiştir zaten İncil tevrati düzeltmek için geldiğini Hz İsa'nın yahudi kavminin içinde olduğu nu biliyoruz.İncilin şeriatı Tevrat şeriatı üzerinedir.
    Allah CC tüm eksiklik ve noksanlık tan uzaktır hata veya yanılma söz konusu değildir hepside bozulmamış hallerini kastediyorum aynıdır şeriat kısmında Allah CC dilemesi ile bazı izinler değişiklikler olmuştur buda sorgulanmaz ancak bir rahmet olarak degerlendiririz zaten bakarsanız bozulmamış kısımlarında çok benzerlikleri görürsünüz.
    İnsanlar sadece zahiriyi görür ona göre değerlendirir oysa zerre hayrinda serrinde karşılığı olduğunu bildiriliyor ve imtihan dünyası olmasından kuran yakanşirk koşan hemen oracıkta yansa ölse bunu gören yaparmi? Nasıl imtihan olacak ceza ödül olacak ?Dünya hayatıda yazılı sınavı gibi cevap kağıdına yazıyor insan şirk kostüm diye sınav bitince okunup doğrusu yanlısı ortaya çıkacak alacağı not çıkacak ortaya.
    Sınav bitmedigi için kimin ne yaptığı ne yapmadığını ne yapacağını bilmeyiz.
    Ayrıca herkez herkesin imtihanı olmasında var bunun içindir mühlet verilmesi.

5.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Hilafetci bi sarap ic kendine gel stres atarsin rahatlatir
    korkum bu jp morgan safının,
    doların altına koyduğu bomba.
    bir birim şortlamışlardı.
    ve 765 den kapatırız demişlerdi.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    damat paşa ekonominin içinden geçti resmen.

birde bilali deneyelim.

bence
    başka bir güreşçi yokmu,güreşçi.?
    şöyle doların sırtını yere getirecek.

7.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    korkum bu jp morgan safının,
    doların altına koyduğu bomba.
    bir birim şortlamışlardı.
    ve 765 den kapatırız demişlerdi.
    7.56 maliyetle shortum karla kapatamazsam sana sorarim
    Hani baskanlik gelince dolar cakilcakti

Alıntı Originally Posted by KOÇ Yazıyı Oku