Originally Posted by
iberata
o halde bugün alanların durumunu da izah edermisin ...bu gün alan mecbur yeni şişe ortağı mı olacak...öyle şey yok...soda aldım bu gün mesela...ben şimdi ne aldım soda mı yeni şişe mi...yanlış biliyorsun bence..
Arkadaşım kamuya birleşme açıklandıktan sonra soda yada trakya alıyorsan şişe olacağını biliyorsundur...
İlgili kanun öyle diyor lakin kanun Şubat ayında değişti bunlar Ocak sonu kamuya açıkladı...şirket olarak ilgili kanun bizi alakadar etmez diyebilirler .... yatırımcılar da bu kanun birleşme duyurusundan sonra çıktı bizi alakadar etmez diyebilir....
MADDE 26 –*6362 sayılı Kanunun 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 24 – (1) 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantısına katılıp da olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanağa geçirten pay sahipleri, paylarını halka açık ortaklığa satarak ayrılma hakkına sahiptir. Kurul, halka açık ortaklığın niteliğine göre, ayrılma hakkını, ayrılma hakkına konu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihte sahip olunan paylar için kullanılabilmesine ilişkin esasları belirlemeye yetkilidir. Halka açık ortaklık bu payları pay sahibinin talebi üzerine, Kurulca belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden satın almakla yükümlüdür. Kurul, ayrılma talebine konu payların ortaklık tarafından satın alınmasından önce diğer pay sahiplerine veya yatırımcılara önerilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyebilir.
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdıklarım kişisel görüşümdür, hiçbir şekilde al sat tut tavsiyesi değildir !
Yer İmleri