Originally Posted by
istanbullu1963
mükafat, ünlü, tacirler, gedik vs vs... bir sürü şirket var elbette ama ben şahsen arkasında büyük bankalar olan fonlar dışına çıkmamaya çalışıyorum... burası türkiye, nolur nolmaz diyorum.

Tüm yatırım fonlarının bakiyesi nakit ve menkul havuzu Takasbank üzerinde toplanıyor, büyük bankaların da en büyüğü, T.C. devletinin saklamacı kuruluşu takasbankı
Fonu yöneten portföy yönetim şirketi batarsa, -ki zaman zaman olmuştur, fon tasfiye oluyor ya da başka portföy şirketine devroluyor ( bunun da örneği çok- demirbank fonları, eski pamukbank fonları bile isim değişip devam edenleri var ) .
Eğer tasfiye olursa ( Raymond JAmes fonları ) , tüm menkul fon varlıkları likite çevriliyor, son pay fiyatından katılımcılar çıkıyor, geçmişte çok örneği oldu.
Ancak bu şirketlerde tutulan portföy yönetimi için ya da başka nedenli repo vs. nakit bu dediğim kapsamda değil elbette.
Özel bankada mevduat yapmak gibi o anlamda bir riski yok ( tmsf sınırı 150 bin üstünden bahsediyorum ). Yatırım fonunun riski, getiri riski.
Türkiye'nin en büyük özel bankalarında dahi ne olur ne olmaz diye mevduat hesabı açmayan temkinli, takıntılı, obsesif biri olarak söylüyorum bunu.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri